Xbox One S är 40% mindre än Xbox One och rymmer trots detta en integrerad nätdel. När konsolen nu dissekeras avslöjas det även att Microsoft satt sin prägel innanför skalet.

Xbox One S är byggd på väldigt PC-lika komponenter med en skräddarsydd systemprocessor från AMD med en åttakärnig Jaguar-CPU samt en Radeon-besläktad grafikkrets på samma kisel. Med One S har Microsoft lyckats krympa sin Xbox One-konsol med hela 40% och trots detta fått plats med en intern nätdel.

Youtubern Austin Evans och reparationssajten Ifixit har båda gett sig in under skalet på Xbox One S och möts av ett imponerande tetrisbygge där Microsoft klämt in både det ena och det andra på en väldigt liten yta.

PC-liknande komponenter

Hjärtat i konsolen är ett skräddarsytt moderkort med de flesta prestandakomponenterna lödda direkt på kretskortet. Här hittar vi AMD:s systemprocessor, totalt 8 gigabyte DDR3-minne samt 8 gigabyte emmc nandflash och även en ethernetkontroller. Microsoft har även fått plats med dedikerad hårdvara för 802.11ac wifi, 2TB Seagate M9T hårddisk, en Philipstillverkad Ultrahd Blu-ray-spelare, en rejäl lågprofilskylfläns och tillhörande 120 millimeterfläkt samt en skräddarsydd nätdel. Ifixit menar att konsolen är riktigt välbyggd men samtidigt också ska vara lätt att reparera och ger den 8/10 i betyg för reparationsvänlighet – samma betyg som sin betydligt större föregångare Xbox One.

Master Chief lurar under höljet

xboxonesMindre viktigt för konsolens prestanda men desto roligare är den Microsofts kärleksförklaring till Halo-ikonen Master Chief. På höljet för den nya Ultrahd Blu-ray-spelaren finns nämligen en miniversion av Master Chief ingraverad. Alla Xbox One S ägare kan med andra ord skryta om att man även får Master Chief på köpet.

Xbox eller Playstation
Satsar du på en Xbox One S eller är det Playstation Neo som hägrar?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid