Under gårdagen höll Microsoft sitt event i samband med E3 2019 och en av de större nyheterna var en uppsättning ny information om nästa generations Xbox-konsol som i dagsläget går under namnet ”Scarlett”.

Microsoft gav ivriga tittare en uppdatering på utvecklingen av nästa generations Xbox-konsol under företagets E3-event. Konsolen som i dagsläget är känd under kodnamnet ”Project Scarlett” siktar på att ta ett rejält kliv framåt när det kommer till prestanda. Microsoft nämnde under sitt event att konsolen förväntas komma med fyra gånger högre beräkningskraft än den nuvarande flaggskeppskonsolen Xbox One X.

Likt Sonys kommande spelkonsol Playstation 5 är det en specialdesignad krets från AMD som kommer att driva Scarlett. Här rör det sig processorkärnor baserade på AMD:s senaste arkitektur Zen 2 och en integrerad grafikkrets baserad på RDNA-arkitekturen som även kommer att kunna hittas i AMD:s kommande grafikkortsfamilj Navi.

Annons

Microsoft talade även om hur Scarlett kommer att få stöd för hårdvaruaccelererad raytracing. Utöver detta nämndes även stöd för 8K-upplösning uppdateringsfrekvenser på upp till 120 hertz (Hz).

Likt Sonys kommande spelkonsol kommer Scarlett även att utrustas med en SSD-enhet för den interna lagringen. Denna kommer även att kunna extraknäcka som virtuellt RAM-minne för att ytterligare hjälpa till med att korta ned laddningstider.

Utöver detta är det inte mycket mer information som kommit fram kring Scarletts interna utformning. Däremot står det klart att konsolen kommer att lanseras omkring jultider nästa år. Däremot gick Microsoft inte in på något relaterat till ett möjligt riktpris skulle tillverkaren redan ha ett sådant i åtanke.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Och inte ett enda ljud om bakåtkompatibiliteten med spel från förra Gen!!??