En tidigare okänd utvecklingsenhet för en kommande Xbox-konsol har nu registrerats i Sydkorea och den listade informationen pekar mot att den inte är kopplad till Series X/S.

Utvecklingsenheter för spelkonsoler skickas ut till utvecklare innan en faktiskt spelkonsol lanseras. Detta för att ge till exempel spelutvecklare chansen att utveckla mjukvara med stöd för den nya konsolen innan det är dags för den riktiga lanseringen. Nu har en ny sådan testkonsol för en Xbox-produkt registrerats i Sydkorea. Denna ser dock inte ut att ha något att göra med Xbox Series X eller Series S.

Den nya utvecklingsenheten upptäcktes av X-kontot KoreaXboxnews som hittade konsolen bland nyligen certifierade produkter hos Koreanska National Radio Research Agency. Exakt vad det är för slags enhet det rör sig om är fortfarande något oklart. Microsoft sägs skippa möjligheten att lansera en uppiffad variant av Series X eller S för att möta ryktade Playstation 5 Pro. En heldigital Series X som cirkulerat i rykten skulle troligtvis inte behöva en egen utvecklingsenhet då hårdvaran annars är identisk. Nästa konsolgeneration är också för långt borta för att det ska röra sig om något relaterat till nästa generations Xbox.

Ser vi till tidigare utvecklingsenheter för Microsofts tidigare spelkonsoler har dessa dykt upp mindre än ett halvår innan de faktiska lanseringarna. Således kan vi i dagsläget inte göra mer än vänta på ytterligare läckor eller att Microsoft väljer att överraska oss med en konsol vi inte visste var på väg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid