Nästa generations Xbox ska enligt ett nytt rykte lanseras år 2026 och bygga kring AMD:s Zen 5-arkitektur för processorkretsen och möjligtvis RDNA 5 för grafikkretsen.

Microsofts uppföljare till Xbox Series X dyker nu upp i ännu ett rykte. Tidigare har nästa generations Xbox dykt upp i dokument som läckt i samband med Microsofts rättsprocess med FTC. Nu menar Youtube-kanalen Red Gaming Tech att Microsoft ändrat lanseringsschemat för konsolen och på så vis även tvingats ändra den interna hårdvaran.

De dokument som tidigare läckt menade att nästa Xbox kommer lanseras år 2028 och bygga kring AMD:s Zen 6. Detta tillsammans med en grafikkrets byggd på Navi 5 som antingen byggs tillsammans med eller licenseras direkt från AMD. Det senaste ryktet menar dock att Microsoft ändrat lanseringsfönstret till år 2026. Något som med stor sannolikhet skulle innebära att hårdvaran i spelkonsolen istället kommer baseras på Zen 5 och RDNA 5.

Huruvida RDNA 5 kommer stå redo att användas i en spelkonsol år 2026 återstår att se. En lansering redan 2026 kan å ena sidan resultera i en konsol som lägger sig bakom Playstation 6 i prestanda. Det kan dock innebära att Microsoft står redo med ännu en ny generation av spelkonsoler medans Sony förlitar sig på försäljningen av Playstation 6. Något som skulle bryta mönstret med att Microsoft och Sony sjösätter nya generationers spelkonsoler nära inpå varandra.

Hur som helst bör både dokumenten från FTC-rättegången samt uppgifterna från Red Gaming Tech tas med en nypa salt. I dagsläget har Microsoft inte bekräftat hur planerna för nästa generations Xbox ser ut och AMD:s RDNA 5-arkitektur är minst lika oklar i dagsläget. Dokumenten visar att Microsoft har eller har haft planer på en Xbox-lansering år 2028. Huruvida dessa fortfarande faktiskt stämmer eller ej återstår helt enkelt att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Är tyvärr så att RGT nästan aldrig har rätt förrän dom två sista veckorna innan lansering., då det mesta ändå är känt för allmänheten. Suck….