Microsoft har tidigare bekräftat att företagets datacenter som står för spelströmningstjänsten xCloud ska uppgraderas med Xbox Series X-hårdvara. En uppgradering som nu ser ut att ha blivit tillgänglig för användare.

Tidigare under månader bekräftade Microsoft att deras uppgradering av xClouds datacenter var i slutskedet. Denna uppgradering ser hårdvaran som står för spelströmningen bytas från att vara baserad på samma hårdvara som i Xbox One S till Xbox Series X.

Hemsidan The Verge rapporterar att uppgraderingen nu finns att nyttja i speltitlar som Yakuza: Like a Dragon och Rainbow Six Siege. Här har användare nu möjligheten att välja mellan olika lägen som 120 bildrutor per sekund eller generellt högre grafikkvalitet. Andra speltitlar som Dirt 5 ska ha fått sina laddningstider sänkta av den numera mycket starkare hårdvaran i servrarna.

Det är dock inte alla tillgängliga speltitlar som i dagsläget drar nytta av uppgraderingen men det är något som förväntas komma inom kort. I samband med E3 2021 bekräftade Microsoft även att xCloud både kommer till webbläsare för Game Pass Ultimate-användare och att tjänsten ska bli tillgänglig för Xbox One-konsoler. Något som innebär att de äldre spelkonsolerna får en adrenalininjektion och möjligheten att strömma spel från servrarnas Series X-hårdvara. Förutsatt att tillräckligt med bandbredd finns att tillgå det vill säga.

Microsoft fortsätter lägga mycket fokus vid xCloud. Vare sig det är Series X-uppgraderingen, utökad tillgänglighet eller dylikt. Något som behövs på marknaden som blåst upp ordentligt under de senaste åren med aktörer som Google och Amazon med sina egna utmanare till xCloud.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid