Bilder på partnertillverkade modeller av AMD:s RX 5700-serie börjar dyka upp i en allt raskare takt och nu har modellen ”Thicc 2” från XFX och Powercolors RX 5700 XT Red Devil båda hittat sin väg ut på internet.

Det är snart en månad sedan AMD:s senaste grafikkortsserie blev tillgänglig för köpsugna konsumenter. Däremot har inga partnertillverkade varianter av varken Radeon RX 5700 eller dess syskon RX 5700 XT lanserats i skrivande stund. Något som förväntas förändrar senare under augusti månad.

Tidigare har Asrocks modell ”Challenger” samt Asus ROG Strix och TUF-varianter av de nya grafikkorten fastnat på bild och nu är det dags för ytterligare två kommande modeller att le framför kameran. Mer specifikt rör det sig om ”Thicc 2” från XFX som tagit inspiration från sina grafikkortsmodeller ur R9 200-serien samt Powercolors RX 5700 XT Red Devil.

XFX RX 5700 XT Thicc 2

Först ut har vi ”Thicc 2” från tillverkaren XFX. Den som någon gång kikat på de partnertillverkade grafikkortsmodellerna ur Radeon RX 200-serien från XFX bör känna igen sig en hel del vad gäller den estetiska aspekten hos denna kommande modell.

XFX har gått med en kylarlösning som tar upp 2,5 interna expansionsplatser och bär en slående likhet till de tidigare nämnda grafikkorten för några år sedan. Kylaren har utrustats med två 100 millimeter (mm) axialfläktar och kylarlösningen i sig är betydligt mycket längre och bredare än själva kretskortet. Av bilderna att döma ser det ut som att XFX valt att gå med strömförsörjning i form av en 6-pin och en 8-pin kontakt.

Powercolor RX 5700 XT Red Devil

Härnäst har vi vad som sannolikt kan komma att bli den mest extrema modellen från partnertillverkaren Powercolor. RX 5700 XT Red Devil kommer likt Thicc 2 med en kylarlösning som tar upp 2,5 platser, dock har vi här tre fläktar och en ännu större kylare rent generellt.

Powercolors Red Devil-modell av RX 5700 (XT) kommer att kräva dubbla 8-pin kontakter för att drivas och likt Thicc 2 finns det även en heltäckande plåt på grafikkortets baksida.

Varken prislappar eller specifika klockfrekvenser för dessa två modeller har i skrivande stund bekräftats. Sett till lanseringsdatum ska det röra sig om ”inom några veckor” för RX 5700 XT Red Devil vilket bör innebära slutet av augusti månad eller början av september. För XFX Thicc 2 är det endast ”senare denna månad” som gäller i dagsläget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid