Tjänsterna Youtube Premium och Youtube Music har nu bekräftats ha 50 miljoner användare mellan sig. Dock är det ett par aspekter med siffrorna som förblir något oklara.

Cirka ett och ett halvt år efter att Youtube Premium och Music nådde sammanlagt 20 miljoner användare ska tjänsterna nu kunna skryta med 50 miljoner. Något som får Youtubes musikchef att utlysa plattformen som den snabbast växande prenumerationstjänsten för musik.

Däremot är siffrorna inte så enkla. Hemsidan Engadget påpekar ett par hål i Youtubes siffror. Medans de två tjänsterna tillsammans har tagit sig till 50 miljoner användare framgår det inte hur många användare Youtube Premium samt Music har individuellt. Medans Premium även inkluderar Music innebär det inte att användare nyttjar båda tjänsterna. Youtubes siffror ska även ha inkluderat konton som använder prövoperioder för tjänsterna. Således är antalet betalande kunder högst oklart.

Detta kan jämföras med Spotify som under juni månad i år nådde 165 miljoner betalande premium-medlemmar för sin tjänst. Förstaplatsen bland musiktjänster har således inget jättestort hot från Youtube i dagsläget. Klart står dock att samtliga tjänster, inklusive Apple Music och Amazon Music växer med en stadigt takt. När eller om Youtube Premium och Music lyckas bli en seriös utmanare till de större plattformarna återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid