Zalman var för många år sedan ett väldigt populärt märke när man kollade på deras kylare och fläktar, men med hårdnande konkurrens har de hamnat i skymundan. Nu tillkännager de en ny och väldigt stor kylare med tre fläktar som ska vara fullt kompatibel med nya socket LGA2011.

Zalman tillkännager idag sin helt nya CNPS12X-kylare, som man visade upp under Computex under juni i år som efter små finputsningar ska vara redo för marknaden. Den nya kylaren ser ut att bli ett monster, med en design som inte påminner om alla andra kylare med torn-design.

Zalman CNPS12X kommer med dimensionerna 151 x 132 x 154 mm och väger in på exakt 1 kg. Kylaren får sex nickelplätterade värmeledningsrör i koppar på 6 mm och ett stort antal kylflänar i aluminium. Kylaren kommer utrustad med hela 3 fläktar med blå LED-belysning, som tyvärr inte ser ut att vara utbytbara för slutanvändare. Fläktarna kommer med 3-pin-kontakter, och skeppas med motstånd som kan få dem att snurra i fårn 850 och 1 100 RPM med en ljudnivå på 22 dBa. Utan dessa motstånd ska kylaren gå i något högre 950 och 1200 RPM med en ljudnivå på 24 dBa.

Zalman_CNPS12Xa

Zalman_CNPS12Xb

Zalman_CNPS12Xc Zalman_CNPS12Xd

Slutligen så ska Zalman ha arbetat på att kylaren ska vara ”fullt kompatibel” med LGA2011 och Sandy Bridge-E. Förutom detta ska den få stöd för AMD AM3/AM3+/FM1 och Intel LGA775/1155/1156/1366. Det finns ännu inga uppgifter om pris och tillgänglighet, men det är är inte helt otroligt att den släpps tillsammans med Intels lansering av Sandy Bridge-E.

Källa: TechPowerUp!

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
voleyroalurctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Känns som Zalman fastnat lite i gamla spår. Men svårt att innovera på en marknad där 90% är tornkylare som i princip ser lika dana ut. Vill dock se betydligt mer PWM fläktar nu när alla moderkort bytt till den standarden.

alur
Medlem
alur

Om dom bara kunde lägga av med lysdioderna…

Det går inte ens att klippa av dom som på vanliga fläktar då dom är integrerade i mitten.

Voleyro
Medlem
Voleyro

Dags för de att lägga vattenkylning som prio nr1. Full satsning iställe för discoljus-luftkylning