Zotacs Magnus – vattenkyld speldator i konsolstorlek

0

Datorer för vardagsrummet är ett återkommande tema på Computex, och vi kikar närmare på Zotac Magnus, en vattenkyld VR-klar speldator för TV-bänken.

Tidigare i år lyfte Zotac på skynket för sin nya minidator Magnus, som kommer i ett litet format snarlikt flera av företagets tidigare HTPC-lösningar. Invändigt bjuder dock Magnus på kraftfull hårdvara anpassad för gaming i vardagsrummet snarare än bara filmtittande.

Utöver en fullstor Core i5- eller i7-processor ur Skylake-familjen använder Magnus ett Geforce GTX 980 MXM, det vill säga den fullstora utgåvan av Geforce GTX 980, med alla beräkningsenheter aktiverade, men i ett format anpassat för kraftfulla bärbara datorer. Kylningen hanteras av ett integrerat vattenkylningssystem, med en radiator monterad i taket.

Tanken är dels att ge gott om beräkningskraft för att spela krävande spel från soffan, men även att det förhållandevis lilla systemet ska kunna användas för att spela VR utan att behöva koppla in en fullstor dator i tornformat.

Magnus kommer säljas dels som en komplett dator och dels som en barebone, där du själv får komplettera med lagring och minne. Lanseringen sker i tredje kvartalet, och priset för barebone-utgåvan börjar på cirka 1 700 dollar (omkring 17 000 kronor) – vill du köpa systemet färdigkonfigurerat börjar priset istället på cirka 1 890 dollar, eller cirka 19 000 kronor.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid