Intel försöker med näbbar och klor att ta sig in på den mobila marknaden. Medan företaget har fått en handfull designvinster med sina processorer har ingen av dessa hittat ut till den svenska marknaden, förrän nu när ZTE lanserar Grand X In med systemprocessorn Intel Atom Z2460.

Kinesiska ZTE blev känt bland svenska entusiaster tack vare sin budgetlur Blade som sedan dess uppdaterats ett par gånger och kompletterats av andra budgetmodeller på den svenska marknaden. Det blir denna tillverkare som tar den första Intel-baserade telefonen till butikshyllorna och även den här gången siktar företaget på det lägre prissegmentet.

ZTE Grand X In har en Intel Atom Z2460-processor med en basfrekvens på 1,3 gigahertz och ett så kallat Burst-läge på 1,6 gigahertz. Systemprocessorn kommer också med den nu föråldrade grafikdelen Powervr SGX 540 på 400 megahertz. Under skalet har telefonen även 1 gigabyte RAM-minne och 16 gigabytes lagringsminne, men det finns stöd för microSD-kort på upp till 32 gigabyte. Telefonens 4,3-tumsskärm kommer med upplösningen 540 x 960 och får därmed en pixeldensitet på 256 ppi.

ZTE_Grand_X_InZTE Grand X Ins designmönster liknar vanliga Grand X

Telefonen har på sin baksida en 8 megapixel-kamera som bör klara av att ta 10 bilder i en sekvenstagning på mindre än en sekund, tack vare dedikerad logik i Intels systemprocessor. Videoinspelning i 1080p-upplösning stöds också av Grand X In. På framsidan återfinns en kamera för videosamtal men denna ligger tyvärr bara på 0,3-megapixlar. Grand X In skeppas med operativsystemet Android 4.0 Ice Cream Sandwich och det är ännu oklart när denna telefon eller för den delen andra Intel-telefoner kommer få de senaste Jelly Bean-uppdateringarna som finns ute.

Basbandet Intel XMM 6260 ger telefonen stöd för HSPA+ med en teoretisk maxbandbredd på 21 megabit per sekund, 802.11 b/g/n Wifi, Wifi Direct och Bluetooth 2.1. Slutligen mäter telefonen 127 x 65 x 9,9 millimeter, väger 140,8 gram och har ett batteri på 1 650 mAh. ZTE Grand X In beräknas finnas tillgänglig i Sverige från och med mitten av december i år, vilket bör bli vilken dag som helst och kommer kosta 2 190 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar:

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Hznthisrobbie0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Twiggeh
Gäst
Twiggeh

”milliamperetimmar”?

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Twiggeh”]”milliamperetimmar”?[/quote]

Man bruka använda sig av den vedertagna förkortningen mAh. Varför de skriver ut hela benämningen och på svenska vet jag ej.

I övrigt så är det en intressant telefon, skulle vara kul att se ett test.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Twiggeh”]”milliamperetimmar”?[/quote]

Hur många milliampere som du kan få ur batteriet under en timme. Om telefonen drar 200 milliampere hela tiden så skulle batteriet räcka i 8,25 timmar.

Red33
Gäst
Red33

Verkar vara väldigt mycket telefon för pengarna som vanligt från ZTE. Hoppas bara att de har fått ordning på kvalitetskontrollen bara. ZTEs tidigare modeller kunde vara lite upp o ner byggmässigt.

this
Medlem
this

Väldigt fult gränssnitt, men å andra sidan jävligt bra pris för den funktionaliteten. Får se hur många köpare som kommer att klaga på apputbudet, kan inte tänka mig att alla appar är konverterade till x86 ännu.

Red33
Gäst
Red33

[quote name=”this”]Väldigt fult gränssnitt, men å andra sidan jävligt bra pris för den funktionaliteten. Får se hur många köpare som kommer att klaga på apputbudet, kan inte tänka mig att alla appar är konverterade till x86 ännu.[/quote]

Ehm, det här är vanligt android lur inget behöver konverteras.

”Grand X In skeppas med operativsystemet Android 4.0 Ice Cream Sandwich och det är ännu oklart när denna telefon eller för den delen andra Intel-telefoner kommer få de senaste Jelly Bean-uppdateringarna som finns ute.”

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Red33″]Verkar vara väldigt mycket telefon för pengarna som vanligt från ZTE. Hoppas bara att de har fått ordning på kvalitetskontrollen bara. ZTEs tidigare modeller kunde vara lite upp o ner byggmässigt.[/quote]

Har 2st Blade liggandes med inbränningar i själva displayen. De stackars telefonerna fick utstå mycket flashning och egen gjorda rommar som bara kan kallas Värdelösa.

Men OT. Ser verkligen kul ut, kan inte vänta på att köpa en för o se hur mycket man egentligen kan göra med denna lur.

Red33
Gäst
Red33

[quote name=”GammalRäv”][quote name=”Red33″]Verkar vara väldigt mycket telefon för pengarna som vanligt från ZTE. Hoppas bara att de har fått ordning på kvalitetskontrollen bara. ZTEs tidigare modeller kunde vara lite upp o ner byggmässigt.[/quote] Har 2st Blade liggandes med inbränningar i själva displayen. De stackars telefonerna fick utstå mycket flashning och egen gjorda rommar som bara kan kallas Värdelösa. Men OT. Ser verkligen kul ut, kan inte vänta på att köpa en för o se hur mycket man egentligen kan göra med denna lur.[/quote] Nästan på pricken samma historia här, enda skillnad är att jag har 1 Blade ned samma livsöde… Läs hela »

Mikma
Gäst
Mikma

[quote name=”Red33″]Ehm, det här är vanligt android lur inget behöver konverteras.[/quote]

En helt vanlig androidlur använder en ARM-processor, inte Intel-processor.

Intel är undantag än så länge, och då kan det uppstå problem med vissa program som använder native-kod.

this
Medlem
this

[quote name=”Red33″][quote name=”this”]Väldigt fult gränssnitt, men å andra sidan jävligt bra pris för den funktionaliteten. Får se hur många köpare som kommer att klaga på apputbudet, kan inte tänka mig att alla appar är konverterade till x86 ännu.[/quote]

Ehm, det här är vanligt android lur inget behöver konverteras.

”Grand X In skeppas med operativsystemet Android 4.0 Ice Cream Sandwich och det är ännu oklart när denna telefon eller för den delen andra Intel-telefoner kommer få de senaste Jelly Bean-uppdateringarna som finns ute.”[/quote]
Nej, det stämmer inte riktigt. Jag råder dig att läsa den här artikeln för att få lite mer insyn i problemet.
http://semiaccurate.com/2012/01/25/how-will-intel-do-in-the-phone-market/#.UMnUhYP8LL4

Mats O
Medlem
Mats O

Måste dom ha den där fula intelloggan på baksidan. Är dom sponsrade av intel?

Jag har aldrig sett någon mobil med ST-Ericsson- eller Qualcomm-logga.

this
Medlem
this

[quote name=”Jacob Hugosson”][quote name=”Yubi”]Måste dom ha den där fula intelloggan på baksidan. Är dom sponsrade av intel? Jag har aldrig sett någon mobil med ST-Ericsson- eller Qualcomm-logga.[/quote]Alla vet inte vad Intel är, men när det kommer till köp av dator är det ofta Intel Inside som gäller för vanliga konsumenter. Intel försöker få över den effekten till smartphones nu också.[/quote]Det är väl så Intel jobbar, smart metod men de stora fiskarna Samsung och Apple kommer ju inte vara intresserade så klart. Frågan är om LG, HTC och Sony kommer vara intresserade, då det gått rykten om att iaf HTC skulle… Läs hela »

Allan_I_Dalen
Gäst
Allan_I_Dalen

Som vi vet så går det ju i dagens läge att installera Ubuntu på de flesta androidtelefoner om man rootar. Skulle vara mycket intressant om det vore möjligt att få igång ubuntu + wine på en x86-telefon. Vad tror ni, möjligt eller ej?

Medlem

[quote name=”Mikma”]En helt vanlig androidlur använder en ARM-processor, inte Intel-processor.[/quote]
Android är baserat på Java, vilket är processoroberoende. Alla appar ska därför fungera helt rakt av, oavsett om du kör på intel eller ARM.

robbie0
Gäst
robbie0

[quote name=”-Tjalve-”][quote name=”Twiggeh”]”milliamperetimmar”?[/quote]

Hur många milliampere som du kan få ur batteriet under en timme. Om telefonen drar 200 milliampere hela tiden så skulle batteriet räcka i 8,25 timmar.[/quote]
Sant, men att batteriet är på 1.65 Ah säger ju inget om energiinnehållet eftersom inte spänningen anges. Bättre vore ju att ange i Wh.

this
Medlem
this

[quote name=”Lenny Valentin”][quote name=”Mikma”]En helt vanlig androidlur använder en ARM-processor, inte Intel-processor.[/quote]
Android är baserat på Java, vilket är processoroberoende. Alla appar ska därför fungera helt rakt av, oavsett om du kör på intel eller ARM.[/quote]
Nej ALLA appar kommer inte att fungera, eftersom vissa appar är skrivna i native Android kod dvs non-java kod. Oftast för att ge appar bättre prestanda. Men hur många appar som har sådan kod vet jag inte.
http://developer.android.com/tools/sdk/ndk/index.html

Hzn
Gäst
Hzn

[quote name=”this”][quote name=”Lenny Valentin”][quote name=”Mikma”]En helt vanlig androidlur använder en ARM-processor, inte Intel-processor.[/quote]Android är baserat på Java, vilket är processoroberoende. Alla appar ska därför fungera helt rakt av, oavsett om du kör på intel eller ARM.[/quote]Nej ALLA appar kommer inte att fungera, eftersom vissa appar är skrivna i native Android kod dvs non-java kod. Oftast för att ge appar bättre prestanda. Men hur många appar som har sådan kod vet jag inte.http://developer.android.com/tools/sdk/ndk/index.html%5B/quote%5D Brukar man ju kompilera för alla arkitekturer isf, annars har väl intels platform emulatorn ”houdini” (?) som ska översätta från annan native kod on the fly (Kan inte… Läs hela »

Medlem
Calle2003

Köpte en ZTE Blade III som julklapp till morsan och blev positivt överraskad över byggkvaliteten, så mycket att funderar att köpa en ZTE till mig själv. Om denna modell har [b]GLONASS[/b] så är den mycket intressant, men hittar ingen konkret info om det.