Sponsrat – Denna artikel presenteras av Microsoft
Surface book 2 är en hybriddator där vi fokuserar på dig som användare och det kommer nu glädjande nyheter specifikt för Svenska konsumenter.

Microsofts Surface book 2 är en hybriddator tänkt att användas, det spelar ingen roll vilken spetskompetens du har om den sällan behövs eller används. I korta ordalag är Surface book 2 en bärbar allt-i-ett-dator som är riktad till dig med höga krav och som alltid ska kunna ställa upp. Datorn kan användas för att arbeta med avancerade CAD-ritningar, videoredigering, spela datorspel eller som en frikopplad Netflix-platta i soffan. För dig som vill läsa mer om Surface book 2 och få inspiration får ni gärna titta närmare på vår tidigare artikel här.

Microsoft Surface book 2 finns idag att köpa i 13,5 tums format på den Svenska marknaden och extra glädjande är nu att vår hybriddator hittat ut i händerna på användare och oberoende testmedia. Såhär skriver NordicHardwares laptoptestare om Surface book 2 13,5″:

 Om du söker en balans mellan prestanda, design, batteritid och funktioner som inspirerar och bjuder in till kreativitet så är Microsoft Surface Book 2 svårslagen, skriver Johan Pettersson i NordicHardwares test.

Microsoft Surface Book 2 13,5″

 • Skärm: 13,5″ PixelSense 3000 x 2000 pixlar (267 PPI), 3:2 ratio och 1600:1 kontrastförhållande, 10-punkters multitouch
 • CPU: Intel Core i7-8650U (4,2 GHz Max Turbo) eller Intel Core i5-7300U (3.5GHz Max Turbo)
 • Grafikkrets: Intel HD Graphics 620 eller GeForce GTX 1050 dedikerad GPU med 2GB GDDR5-minne
 • Minne och lagring: 8/16GB LPDDR3-minne, 256GB/512GB eller 1TB PCIe SSD
 • Anslutningar: 2 x USB 3.1 type-A, 1 x USB 3.1 type-C, 3.5mm hörlursport, UHS-II SD-kortsläsare
 • Mått och vikt: 312 mm x 232 mm x 15 mm-23 mm, upp till 1,64 kg med tangentbord
 • Kommunikation: 802.11ac Wifi, Bluetooth 4.1

Läs mer om och köp Microsoft Surface Book 2 13,5″

Extra roligt är att batteritiden, som är något av en hjärtefråga för oss, benämns som ”enastående”. Enligt våra egna tester kan Surface book 2 nå upp till 17 timmars batteritid och datorladdaren har även en extra USB-port för snabbladdning av dina andra enheter. Slutbetyget hos NordicHardware blir en rekommendation för Surface book 2 som ”Bästa 2-i-1-dator för innehållsskapare”.

Medan Surface Book 2 13,5-tum redan säljs i Sverige kan vi nu bekräfta att 15-tums modellen också släpps på svenska marknaden. Surface book 2 15-tum börjar att säljas den 6 april 2018 men kan förhandsbokas redan idag. 15-tums modellen kommer bland annat med kraftfullare grafikkretsen Geforce GTX 1060 och en högre skärmupplösning. Såhär skriver amerikanska testsajten Techradar om Surface book 2 15″:

– Det visar sig att den bästa 2-i-1-bärbara datorn hittills bara är en större Surface Book – en som kan spela de senaste PC-spelen och till råga på allt varar länge. För att inte nämna att detta är den bästa surfplattan för ritning som vi har testat hittills, skriver Joe Osborne i Techradars recension.

Microsoft Surface Book 2 15″

 • Skärm: 15″ PixelSense 3240 x 2160 pixlar (260 PPI), 3:2 ratio och 1600:1 kontrastförhållande, 10-punkters multitouch
 • CPU: Intel Core i7-8650U (4,2 GHz Max Turbo)
 • Grafikkrets: Geforce GTX 1060 med 6GB GDDR5-minne
 • Minne och lagring: 8/16GB LPDDR3-minne, 256GB/512GB eller 1TB PCIe SSD
 • Anslutningar: 2 x USB 3.1 type-A, 1 x USB 3.1 type-C, 3.5mm hörlursport, UHS-II SD-kortsläsare
 • Mått och vikt: 343 mm x 2251 mm x 15 mm-23 mm, upp till 1,9 kg med tangentbord
 • Kommunikation: 802.11ac Wifi, Bluetooth 4.1

Läs mer om och köp Microsoft Surface Book 2 15″

Det är alltid motiverande att få bra resultat och omdöme i tester men i slutändan är det trots allt användarnas känsla för produkten som är det viktigaste. Har du redan testat eller investerat i en Surface-produkt från Microsoft får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter i kommentarerna till artikeln.

Hitta din Surface-favorit

Microsoft Surface-familjen introducerades med en vision om att skapa smarta produkter med en bra balans mellan prestanda och enkelhet. Produkter där hårdvara och mjukvara utvecklas sida vid sida. Microsoft Surface Book 2 är vårt senaste tillskott men samtidigt har vi alla olika preferenser, budget och målsättningar när vi köper och använder en dator. Titta gärna närmare på övriga medlemmar i Surface-familjen för att hitta just din favorit och tänk på vad som är viktigast – hur just du vill använda din dator.

Surface FamilySurface Studio – För den kreativa arbetsplatsen

Gör ditt skrivbord till en Studio. Surface Studio är en helt ny typ av enhet med en flytande 28″ PixelSense™-skärm som är speciellt utformad för den kreativa användare från start till mål.

Läs mer om Surface Studio

Surface Pro – För ultraportabel produktivitet

Med nya Surface Pro får du en bärbar dator i toppklass och flexibiliteten hos en studio och surfplatta, och konstruktionen ger ökad skrivbordsprestanda och en batteritid som håller hela dagen.

Läs mer om Surface Pro

Surface Laptop – För studenten med krav

Surface Laptop kompletterar 14,5 timmars batteritid och en högupplöst pekskärm med ett Alcantara-klätt tangentbord. En tunn, elegant och ultralätt bärbar dator.

Läs mer om Surface Laptop

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Microsoft

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JoakimMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

CAD killarna på jobbet hade inte mycket gott att säga om Surface book 2 där de gjorde ett tämligen kort försök. Det far horribla resultat som ibland fick hela datorn att krascha. Efter att ha läst detta där det säger ”Datorn kan användas för att arbeta med avancerade CAD-ritningar,…” så var jag tvungen att googla lite och hittar massor av problem. Känns nästan som att recensenter inte orkar kolla själva utan skriver vad MS ber dom att skriva. För dem på jobbet som testade fanns det vissa strul med hela CAD mjukvaran men även när de fick saker och ting… Läs hela »

Joakim
Gäst

Jag har den mest maxade 13.5 tummaren – tyvärr brister Microsoft fortfarande vid ljudproduktion sedan 10 år tillbaka. Jag har bättre prestanda med min Macbook Pro från 2015. Jag har varit i kontakt med microsoft’s support. Hos dem blev jag uppmanad till att ”lämna tillbaka min dator, eftersom den kanske inte uppfyller kraven för professionell ljudproduktion.” Hallå, datorn går på upp emot 30k sek med mina specifikationer men är inte byggd för professionell användning? 3/10 i betyg på den här laptopen. Värdelösa drivrutiner och windows är helt enkelt ett dåligt operativsystem. Värt att tillägga är att datorn givetvis är supersnabb… Läs hela »