Sponsrat – Denna artikel presenteras av MSI
Kan man verkligen skapa en gaminglaptop som klarar de senaste spelen utan att för den delen sticka ut som en stukad tumme på kontoret eller i skolan?

Uppdraget var att skapa en gaming-dator som med en slimmad design smälter in på affärsmöten eller föredrag och samtidigt klarar en hel arbetsdag utan att behöva laddas. För att få följa med överallt skulle datorn väga under 2 kg och utan kompromisser i prestanda ha mer än nog kraft att driva de senaste speltitlarna. Den skulle ha en skärm som levererar uppdateringsfrekvenser anpassat till dagens mest krävande och tävlingsinriktade e-sportare. Sist men inte minst skulle den, med en kabel, kunna dockas till spel- eller arbetsstationen både hemma och på kontoret för att alltid vara redo för nästa möte eller gaming-event.

Ingenjörer och designers gillar utmaningar och resultatet: MSI GS65 Stealth

Top specs i liten förpackning

Få datorer har så höga krav på sig som en gaming-dator. Den ska den senaste och mest framstående tekniken inom, processor, grafikprocessor, minne, skärm, periferi, ljudåtergivning och nätverk – listan är nästan oändlig. När du senare ska göra den portabel och dessutom fungera i en modern människas alla miljöer oavsett om de ska presentera ett affärsförslag eller sitta med polarna under en Fortnite-match krävs det senaste inom alla världar för att fungera.

  • Intel 8:e generationen 6 kärnor 12 trådar
  • Nvidia GeForce GTX 1070 Max-Q 8GB (finns även i GTX 1060-utförande)
  • 2400MHz DDR4-minne
  • KillerTM Nätverkskort
  • Thunderbolt 3 för 40Gb/s överföring duplex.
  • 15,6 “ Skärm 144Hz med <5 mm skärmkant
  • Vikt: 1.88 kg
  • 8+ timmar batteritid

Visste du att i7-8750H i jämförelse med 7700HQ har upp till 64%* ökad effektivitet i arbetsrelaterade scenarion?

*Test utfört av Techspot

Extra kärnor för multitaskern/streamern.

Med sex kärnor under huven blir det ännu smidigare att spela och streama samtidigt när mjukvaran inte behöver slåss med spelet om processorns resurser. En streamer vill inte att spelupplevelsen ska påverkas bara för att man har en stream igång. Multitaskern vill inte behöva vänta på eller avstå från att använda annan mjukvara bara för man redigerar/renderar video.

If you’re thinking of upgrading from an older laptop with the i7-7700HQ inside, you can expect to see hefty gains in productivity workloads. The i7-8750H provides an upgrade from four to six cores plus clock speed boosts in every situation, which allows it to provide huge improvements in multi-threaded tasks. TechSpot i recension om MSI GS65 Stealth

Portabilitet utan avkall – en blandning av design- och ingenjörskonst

Det var inte längesen man fick välja mellan en portabel laptop man kunde och ville ha med överallt och en spellaptop. Om man nu kunde tänka sig en tyngre dator för att få med spel och beräkningsprestanda blev batteritiden lidande, vilket uteslöt den från att ta med på längre sträckor utan tillgång till eluttag. Utvecklingen har gått framåt: batterier har fått högre kapacitet på mindre volym. Processorer och grafikprocessorer har blivit effektivare både energi- och prestandamässigt. Mjukvarutekniker har utvecklats för att bara använda resurser när de behövs vilket också ökat batteritiden. MSIs GS65 Stealth har en full arbetsdag i batteritid för vanliga kontorssysslor, samt strömning av video i 720p i mer än 8 timmar. Samtidigt väger den mindre än 1.9 kg och har prestanda för 1080p gaming i 60FPS i de senaste titlarna när man går från arbete till gaming.

En skärm för gamern med utseende för kundmöten

Before heading into performance I did want to touch on the display. As I mentioned earlier it’s a 1080p 144Hz display … I hope this becomes standard in gaming laptops. Techspot om MSI GS65 Stealths skärm

I Benchmarks så räknas “gyllene gränsen” för spelbart vid att konstant ligga över 60 FPS. Med dagens ultrasnabba esports-titlar är kraven i många fall mer än det dubbla för att hårdvaran inte ska bli en begränsning. Att få in en gaminginriktad skärm i en bärbar dator har länge varit efterlängtat men de första tog upp stor plats och gjorde att datorn gjorde detsamma. Med MSI GS65 Stealth får du 15,6” 144Hz skärm i en 14”-dators storlek med mindre än 5mm skärmramar. Vi har fortfarande behållit webbkameran för dig som streamar i övre skärmramen för att undvika opassande kameravinklar.

 

Slimmad design behöver inte vara högljudd

Vare sig det gäller att man gejmar i samma rum som familjen tittar på TV i eller man behöver rendera videos i tågets tysta kupé kan inte portabiliteten gå ut över ljudnivån. Med trippla specialutvecklade fläktar och 4 överdimensionerade värmeavledande kopparrör levererar MSI GS65 Stealth ljudnivåer långt under konkurrensen med lägre temperaturer i komponenterna.

Under a Watch Dogs 2 load the system’s triple-fan cooler produced just 44 dBA of noise, which is significantly quieter than its main competitor with identical hardware…, TechSpot om MSI GS65 Stealth

Är MSI GS65 Stealth något för dig?

Ja, det är ju en fråga som bara du själv kan svara på, men just MSI GS65 Stealth är till för dig som behöver allt utan kompromisser och dessutom behöver ha med den i alla lägen utan att behöva oroa dig för varken batteritid, om den pallar med de senaste titlarna, levererar i twitch shooters utan ghosting och dessutom ska fungera i officiella sammanhang.

For the price, the MSI GS65 Stealth is one of the best gaming laptops you can buy today, Techradar.com

Du kan köpa din MSI G65 Stealth här!

Sponsrat – Denna artikel presenteras av MSI

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid