Sponsrat – Denna artikel presenteras av MSI
Vi spelare har höga grundläggande krav – men vi är och lever olika – därför finns det olika typer av speldatorer – vilken typ av gamer är du?

En laptop har i grunden varit ett substitut eller ett komplement till en stationär dator – där man behövde kunna ha med sig all information i språnget – men tidigare generationer av laptops har fått göra avkall inom flera olika områden – inte bara grafik- och processor-kraft, utan även såsom ljudkvalitet, nätverkskvalitet, uppdateringsfrekvenser och möjligheten till dockning när man kommer till sina olika destinationer, vilket tidigare varit förbehållet dyra proprietära lösningar. Det som tidigare varit ett begränsat substitut kan idag vara en ren ersättare för många i “språnget”; samtidigt, “språnget” är olika för olika användare, speciellt de som behöver sin dator för mer än bara gaming – och det är just utefter de förhållandena vi utvecklat våra olika serier för att du ska hitta en laptop som passar just dig.

Gaming-datorer med gemensamma nämnare

Oavsett vilken typ av laptop-spelare du är så finns det vissa funktioner som den kräsne gamern ställer på sin utrustning. Skärm, komponenter, och nätverkskvalitet är några av dem. Alla MSIs serier har dessa i åtanke, sen inriktar sig de olika serierna till specifika spelare:

Snabba spel kräver snabb skärm

120 Hz och 3ms svarstid på skärmen gör att du är med även i de snabbaste spelen – inga fördröjda reaktioner på grund av skärm-lagg och bibehållen klar bildskärpa även i de snabbaste partierna. När du inte spelar och behöver scrolla, läsa eller skriva mycket under långa perioder minskar den höga uppdateringsfrekvensen ansträngningen på ögonen och ger en “vilsam” upplevelse, som gör att du är på topp när det är dags för nästa match i PUBG eller CS:GO.

Visste du att…

…det finns studier som visar på att en 18-25-årig FPS-gamers reaktionshastighet är ca 25% snabbare än genomsnittet – med bibehållet resultat.
http://rochester.edu/news/show.php?id=3679

Nätverkskvalitet A&O

Oavsett om det är minsta möjliga ping i CS:GO, höga sekventiella nedladdningar eller jämn medelintensiv strömning av Netflix i 4k-upplösning ska utrustningen aldrig vara problemet. Vårt samarbete med Killer ger en sömlös upplevelse oavsett användarscenario, trådlöst som trådbundet och Killer Network Manager ger dig enkel möjlighet att prioritera bandbredd för dina kritiska program och spel – få grejer är så frustrerande som att vänta på att hemsidor ska ladda eller att man blir fraggad/’rekt på grund av lagg.

Dockningslösning med Thunderbolt 3 – en kabel styr allt

Vi pratade om att laptops tidigare varit ett substitut eller ett komplement till en stationär dator. GS, GE och GT-serierna har alla tre USB C – Thunderbolt 3 som gör att du med en kabel kan koppla in 4K-bildskärmar, mus, tangentbord och även ladda datorn, samtidigt. Med en kabel går du från resande gamer till stationär gamer – med samma dator.

Även om spelare har samma basbehov ser en resande gamers vardag olika ut. Några veckopendlar, andra sitter på ett skepp 12 dagar i sträck, vissa är resande med bil och kryssar mellan kunder i storstäderna.

GS – För gejmern som vill smälta in

S:et står för Stealth – och det gäller inte bara dess tunna profil och låga vikt som gör den till den optimala “i språnget”-laptopen. Med de raka, nedtonade och stilrena linjerna tar du med din gaminglaptop till kundmöten och företagspresentationer med stil, utan att tumma på några funktioner, produktivitet eller spelprestanda. Bara du och en fellow gamer vet vad som gömmer sig under huven när du drar igenom din powerpoint.

GE – Multi-toolen och allroundern

GE-serien är MSIs “allround” där oavsett vilken situation man hamnar i ska kunna dra nytta av sin laptops funktioner. Med extra stora högtalare och subwoofers från Dynaudio kan du spela upp musik och film med starkt och bra ljud på spontan-festen. Ibland kommer du sent till ett LAN det redan är nedsläckt och då är de upplysta USB-anslutningarna ett ljus i mörkret. Liksom sin storebror-serie GT kommer tangentborden med bakgrundsbelysning styrd på tangent-nivå för att kunna markera ut de viktigaste tangenterna i ditt skrivande eller när du spelar.

GT – Stationär prestanda+ med extra allt

GT-serien är för den som behöver en stationär dators prestanda utan avkall. Du veckopendlar och vill kunna spela på fritiden utan att behöva ta med en hel datorlåda. Eller behöver du maximal beräkningskraft i ditt resande yrke med upp till två fullskaliga GTX 1070 eller ett fullskaligt GTX 1080. Skulle inte det vara nog kan du överklocka både GPU och CPU efter behov. GT-serien är den med extra allt:

    • 10Gbit nätverkskort
    • Val av två displayer: 1080p 120Hz 3ms eller 4k med 100% Adobe RGB färgrymd
    • Mekaniskt tangentbord från Steelseries – med “per key” back light RGB

Visste du att…

…med 10Gbit nätverkskort kan du strömma 400st 4k Netflix-instanser samtidigt? Eller ladda ner en okomprimerad UHD Bluray-film på under minuten?
*Baserat på att en UHD Blu-ray bär ca 60 Gigabyte datamängd och att Netflix strömmar 4k i 25Mbit)

Studera din vardag och välj laptop utefter det

Det viktigaste för att hitta rätt dator för dig är att studera dina användar- och gamingmönster och välja en laptop utefter det.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av MSI

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid