Test GTX1070: Handbrake

Handbrake används flitigt för att konvertera video till andra format eller för att skapa containerfiler som MKV eller MP4 med inbakade undertexter och olika ljudspår. Mjukvaran har med sin öppna källkod snabbt vuxit i popularitet och är idag ett av de mest populära videoomkodningsverktygen till både Windows, Mac och GNU/Linux.

Vi använder Handbrake som ett CPU- och minnesorienterat prestandatest där vi omkodar en testfil till H.265-format.

handbrake_banner

Handbrake 
TypVideoomkodning
PlattformWindows (X86/X64)
Mac (X64)
GNU/Linux (X86/X64)
UtvecklareHandbrake Community
LicensÖppen källkod (GNU GPLv2+)
Hemsidahttps://handbrake.fr/
TestarOmkodning av testfil i 4K-upplösning till H.265. Resultat i sekunder.

29
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
MorkulAMD73RebellionFredrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tellus82
Medlem
Tellus82

Synd att ni testat med äldre AGESA och 2400Mt på minnen, Ryzen trivs bra med 3200 men hitintills har det mer eller mindre krävt samsung b-die, senaste AGESA ska dock löst detta och tillåter andra kretsar att komma upp i över 3000Mt. Ps. Ni vet om prestandabuggen med nVidiakort och Ryzen i dx12 va?

Tellus82
Medlem
Tellus82

https://www.youtube.com/watch?v=zmOglA32uRU
”With videos like this we really don’t want to speculate without having facts. The facts currently show that there is an issue with DX12+Nvidia+Ryzen; you can see that in the video. Aside from that, we don’t know for sure that the issue is due to Nvidia’s DX12 driver overhead (although that seems most likely) or some other problem.”

Oden
Medlem
Oden

Lyssnade till videoklippet och hörde att ni påstår att B350 inte har stöd för dubbla grafikkort vilket är felaktigt.
B350 har stöd för crossfire men inte SLI.
Dubbla AMD grafikkort fungerar men inte nvidia.

Oden
Medlem
Oden

Ser även att det även står fel i artikeln.

Morkul
Medlem
Morkul

Om du läser på AMDs egen hemsida: http://www.amd.com/en-us/products/chipsets/am4
Så ser du att dual GPU inte är supportat på B350 från AMD dock har vissa moderkortstillverkare valt att lägga till stöd för det själva. Men NH har helt rätt i att det inte finns något officiellt stöd för dubbla grafikkort med B350.

Anton Karmehed
Admin

Vi har uppdaterat artikeln nu Oden, det är som Morkul säger ganska tvetydigt vad som gäller. Den info vi fick var att det inte var stöd för varken SLI eller Crossfire men som sagt har vissa moderkortstillverkare löst detta ändå och vi har uppdaterat artikeln för det nu. 🙂

Fredrik
Medlem
Fredrik

Efter att ha kollat på videon så vänligen sluta knacka i bordet eller flytta mikrofonen till ett eget stativ (om det hjälper) så vi slipper höra den där väldigt jobbiga ljudeffekten. I grafen för power consumption – Civilization VI DX11 (Average) så är GTX 970 listat som grafikkort. Jag förutsätter att det är en typo…. Ett personligt klagomål som jag har är att jag skulle vilja se ett kompileringstest istället för ett utav alla dessa grafik/renderingstester som för min del känns väldigt snarlika. På tal om önskemål om tester så skulle jag vilja se ett framtida test, efter de utlovade… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Bra Feedback Fredrik, jag får bakbinda Carls händer inför nästa sändning det är nog enklast. 😉 Vi har funderat på olika nya CPU-tester, det är inte omöjligt att vi kikar på just ett kompileringstest. Det är specifikt något som varit på tal, men återigen är det en jäkla process att utöka testsviten när 30-50 processorer på 10 olika plattformar ska testas om. Men vi tar det i beaktning! Det där är något vi pratar mycket om just nu Fredrik, räkna med mer ”symbios” mellan guiderna där vi bygger rekommenderade datorpaket osv. Sen hoppas jag att vi även kan köra mer… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Finner att ni i CPU-guiden klassar: Rekommendationer – 7 000 kr och uppåt Intel Core i7-6950X – Kraftfullast på marknaden i egna tester har en Ryzen 7 1700 uppnått bättre resultat än i7-6950X. Som egen reflektion till det ni berör i slutet av denna livesändning, vill jag tillföra följande: Utifrån min erfarenhet av att göra några inlägg/kommentarer på NHW, så utan att ha mötts av mer ett antal än tummen ner (men även upp:) ifall något jag skrivit (förmodligen) har tolkats som ett ställningstagande FÖR Amd, drar jag slutsatsen att många läsare har samma omogna mentalitet som fotbollshuliganer. Av den… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Äntligen fått testa Ryzen själv! Fick en Ryzen 7 1800X på jobbet för att testa om den skulle passa till att använda på våra arbetsstationer, i teorin skulle det i alla fall vara det absolut bästa valet. Redan vid installationen av operativsystemet så började problemet, det gick helt enkelt inte. Jag hade helt missat att Ryzen för tillfället inte har Linux stöd. Fick installera alpha versioner av kernel för att få igång operativsystemet men då fungerade inte vissa av våra mjukvaror istället, om det beror på Ryzen eller på kernel går inte att säga just nu då det fortfarande saknas… Läs hela »

Fredrik
Medlem
Fredrik

Ryzen ska fungera med kernel 4.10 eller senare även om senare versioner innehåller mer optimeringar. Vad provade du med för version av kerneln?

Morkul
Medlem
Morkul

Inser nu att jag var otydligt i mitt första inlägg: Kernelversion 4.10.10. Problemet var inte kernel utan att av någon anledning så räcker det inte med att kompilera om vissa program utan de fungerar helt enkelt inte. Som utvecklare så blir man konfunderad av bristen av information från AMD. Upptäckte även samma problem med vissa Windows program dessutom. Håller på att gräva i problemet just nu, då jag inte har full källkod till alla programmen är det svårt att hitta en gemensam nämnare. Fick lov att disassemblera par av programmen för att försöka se vad som händer, förhoppningsvis får vi… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Klockan är nu typ 03:00 och jag sitter i en hytt på en Finlandsfärja (Firma fest vilket jag hatar!), Har suttit en hel med att utröna vad som kan vara att ”felet” med Ryzen kan vara problemens är inget och allt på samma gång, När läser igenom diverse assembler forum blir det uppenbart att nya Ryzen CPUs har tagit vissa genvägar, frågan är bara hur detta kommer påverka Ryzen i slutändan. Personligen har jag endast hunnit testat handfull av instruktioner som påstås vara påverkade. Men frågan vika instruktioner är påverkade och i viken omfattning. sedan kommer är frågan: vart ligger… Läs hela »

Medlem
Olle P

Intressant undertråd detta!
Det enda jag sett tidigare om Ryzen och Linux är ett moderkortstest där det inte verkar ha varit några som helst problem med installation och mjukvara:
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=msi-b350-tomahawk&num=2

Morkul
Medlem
Morkul

Angående instruktionerna så påverkar det alla program som körs på CPUn och inte bara Linux. Alltså även Windows och dess program.

Medlem
Olle P

Jag är inte *helt* med på alla kommentarer i slutomdömena. * Det känns lite dumt att ge generella uttalanden om ”Ryzen 5” utan att ta med de andra två modellerna. – Vid överklockning når de billigare icke-X modellerna samma frekvenser som de testade. Då blir Ryzen 5 1600 kung i pris/prestanda. – Utan överklockning känns 1500X som ett bättre köp än 1400, eftersom man för en mindre extra kostnad då får; högre frekvenser, bättre kylare, dubbelt så stort L3 cache. – 1600X känns lite svår att motivera till annat än massproducerade ”färdigdatorer”. Minimal överklockning samtidigt som den säljs utan kylare.… Läs hela »

AMD73
Medlem
AMD73

Ni visade att ni faktiskt är bäst på hårdvarutester.Jag var rädd ni hade tappat det. Men det har ni verkligen inte. Bra svar på minnes hastigheter.Ska man köra med snabbare minnen måste man också göra det på Intel.
Minnes priserna är väldigt höga just nu och 3200 inte billigare en 2400.Att lägga mer pengar på minnen en cpu är lite dumt anser jag då.

Mvh