Kamera

VivotabRT_Camera

Redaktionen är överlag enad om att vi inte ser någon större poäng med kameror på surfplattor, speciellt de som mäter runt 10-tum. Den bakre kameran på Vivotab RT kommer i alla fall med en 8-megapixel sensor som kan ta bilder i upp till 3 280 x 2 460 pixlar och har en f/2.2-bländare samt en lins med IR-filtrering som ska göra att kameran kan ta in mer ljus och ge mer högkvalitativa bilder.

2012_1105_1100_00 2012_1105_1102_56
2012_1105_1635_56 2012_1107_1201_30

Vi testar att ta fyra bilder: två inomhus varav det ena påverkas av ljus utifrån, en kvällstid och den sista en solig höstdag. Det är väl inte den bästa kameran vi har stött på då den är väldigt ljuskänslig. I ett väl upplyst rum eller solsken får vi ut ganska bra och naturtrogna bilder, men en regnig och mulen dag blir resultatet inte särskilt bra. Vi märker av en viss komprimering på alla bilder när vi synar dem närmare, men vi har klart sett värre exempel.

Vi har inte testat frontkameran men med en 2-megapixel sensor är den ovanlig högupplöst. Den duger klart för videosamtal men är väldigt ljuskänslig så det krävs att man sitter i rätt ljusförhållanden.

Annons

VivotabRT_Camera2

Inställningsmöjligheterna med Asus egna mjukvara är klart bättre än standardapplikationen i Windows RT. Här finns gott om inställningsmöjligheter och det finns faktiskt valmöjligheter när man tittar på timern.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DravondJacob HugossonMerlinenAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

för 8k skulle då jag vilja ha 2560+ upplösning

Medlem
WIRN

[quote name=”flopper”]för 8k skulle då jag vilja ha 2560+ upplösning[/quote]
2560+ klarar jag mig utan men högre upplösning än denna kräver jag innan plånboken öppnas (tex 1920)

Anton Karmehed
Admin

Prislappen är ju lite avskräckande helt klart, men visst jämför man med en 64GB Ipad är det i paritet, utan dockan då. Själv är jag riktigt sugen på en tablet/laptop-hybrid. Hade varit perfekt för kortare jobbresor och även semestrar osv. Tror dock jag avvaktar på kraftfullare ARM-processorer eller alternativt kikar mot fullfjädrade Windows 8-modeller. Satt med en Ipad + bluetooth-tangentbordsdocka så sent som tidigare i veckan och det funkade faktiskt helt okej för lite anteckningar och arbete. Men mjukvaran för textredigering osv är ju minst sagt bristfällig på de flesta mobilplattformar so far. Nu kommer ju Office även till Android… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

Jag tycker inte direkt att WinRT är särskilt intressant mer än ur batterisynpunkt eftersom Win partitionen tar upp över 15GB och de flesta som har köpt ipad eller någon android kan mycket väl känna sig lite snopna eftersom de OSen tar ~1,5GB som mest. Och kvalitén och priset behöver de kanske slipa lite mer på för den där ser rätt plastig ut för ~8k…Men 1366*768 är inte helt förkastligt på 10″…Och något som saknas är ju helt klart 3G/4G för att kunna stilla sitt internet beroende ”on the move”… SÅ undrar om vi kommer få se någon sådan RT platta… Läs hela »

Merlinen
Medlem
Merlinen

Varför hade ni inte med andra plattor i batteritesterna??

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Jacob Hugosson”]Kvalitén är det absolut inget fel på, om det ser plastigt ut gör inte bilderna Vivotab RT rättvisa 🙂 Angående 3G står det i sammanfattningen att ett sådant alternativ finns men det kostar 1 000 kronor extra. Väldigt många RT-enheter kommer med 3G/4G framöver. Vad tänker du på med Pro-varianten? ”Vanliga” Vivotab eller Transformer Book?[/quote]Ok den ser inte super ut på bilderna men har haft fel tidigare, ska kanske ta å ”taffsa” lite på en… Men estetiskt sätt tycker jag den inte ser wow ut..Huga 1k i påslag för en 3G modul (inte ens 4G…) de vet hur… Läs hela »