Obsidian 350D är Corsairs första chassi helt dedikerat åt formfaktorn micro-ATX. Chassit gör plats för både radiatorer och kraftiga komponenter under ett stilrent yttre som förutom ett betydligt smidigare format påminner mycket om nyligen prisbelönta syskonet Obsidian 900D.

Det enorma chassit Corsair 900D har knappt hunnit lämna vårt testlabb innan dess lillebror 350D anländer. Till det yttre påminner dom om varandra väldigt mycket men istället för den enorma formfaktorn HPTX som 900D stoltserade med så är 350D ett chassi endast för moderkort i micro-ATX eller mindre.

Utöver plats för ett flertal fläktar så finns det plats för en radiator i toppen för den som vill bygga ett vattenkylt system eller för den delen använda en färdig lösning. Chassit är konstruerat i plåt med en frontpanel i borstad aluminium och ett omslag i plast. 350D lanseras i två olika modeller där du kan välja om du antingen vill ha ett fönster i plexiglas på sidoplåten eller inte. Prislappen ligger runt 800 – 900 kronor beroende på modell.

Annons

350d

Specifikationer  
Formfaktor Mini-ITX, Micro-ATX
Fläktplatser 2 x 120/140 mm (front) 1 inkluderad
2 x 120/140 mm (toppen)
1 x 120 mm (bak) inkluderad
Optiska Enheter 2
Hårddiskplatser 2 x 3.5″/2.5″
3 x 2.5″
Frontpanelsanslutningar 2 x USB 3.0
Audio In/Ut
Expansionsplatser 5
Maxlängd på Grafikkort 350 mm
Maxhöjd på CPU-kylare 160 mm
Mått 440 mm (H) x 210 mm (B) x 450 mm (D)
Vikt 6 kg
Lägstapris på prisjakt.se

(Med fönster)

Corsair börjar bli en veteran inom chassitillverkningen och har lyckats mycket bra med merparten av deras senaste chassin. Alla deras modeller som har gått igenom vårt testlabb har hållt ett överlag bra omdöme, i synnerhet modellerna ur Obsidian-serien. Då detta är som nämnt tidigare Corsairs första micro-ATX-chassi ska det bli intressant att se om tillverkaren lyckats hitta rätt recept även här.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
darrenjAnders Nilssonshaglord-Boris-Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Väldigt trevlig chassi. Jag gillar att det ryms en 240 radiator i toppen, det är väl det enda jag saknar på mitt FD Define mini. Dock inte värt att uppgradera.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Det är väl det med radiatorn då. Annars kan jag verkligen inte se varför man ska göra mATX chassin som är större än många ATX-chassin. Det är större än det för klassen kolossala Define Mini. 40% större än mitt rymliga luftiga mATX-chassi med grym kylning. Ja det är till och med 80% större än polarens riktiga ATX-chassi (inte mATX), även fast det är lite extremfall så säger det en hel del om hur stort detta chassi är..

Micke
Medlem
Micke

Synd att det inte finns en bild på ovansidan av chassit.

Vad är det tänkt att man ska göra med allt det där mellanrummet mellan 2.5 och 3.5-platserna?

Fronten där verkar nästan vara en ännu bättre och rymligare plats att ha en radiator, eller dubbla?

Kommer chassit med eller utan fönster i sidopanelen? Artikeln har bilder både med och utan fönster.

/s

darrenj
Medlem
darrenj

Gillar chassin stark, väldigt fint recension.
Men är lite orolig på en punkt, kylning av grafikkortet.
Framsidans fläktar är nästa blockad av den fina dörr. Svart att får in luft till exempel mitt Gigabyte 7970.. som är krävande.
Gkortet sitta liksom mitt i utan riktigt kylning direkt
Om du ska vatten kyla gkortet så a chassin ett fin val.