Interiör och Installation

Corsair_900D_05

Med sidopanelerna avtagna och den nedre luckan nerfälld så öppnar sig en värld full av möjligheter. Det är svårt att beskriva i ord hur stort chassit faktiskt är, saken är klar att det inte finns några utrymmesproblem. Båda sidorna tillåter montering av en 480 millimeters radiator på vardera sida. Men med ett nätaggregat installerat så får man nöja sig med en lite mindre radiator på ena sidan.

Corsair_900D_07

Kabeldragningshålen är många och väl placerade och passar för även de största moderkorten av HPEX-format. Det finns även en förlängare av 8-pins EPS till processorn om kabeln skulle vara för kort från nätaggregatet.

Corsair_900D_08

Fäller vi ner luckan på denna sidan med så ser vi ytterliggare en funktion som 900D innehar, nämligen Hot-swapmöjlighet på en bur för totalt tre diskar.

Annons

Corsair_900D_09

Utrymmet där man kan dra kablar upp från nätaggregatet är lite väl snålt tilltaget om man tänker fylla på med lite komponenter, däremot så är avståndet mellan moderkortsplåten och sidopanelen mycket gott och klarar av många sladdar.

Corsair_900D_14

Efter att ha installerat lite komponenter som vår processorkylare Corsair H100 så insåg vi hur mycket plats det faktiskt finns för radiatorer då det nästan såg lite löjligt ut men i vår mening ganska väl tilltagen 240 millimeters radiator.

Kortfattat kan vi konstatera att du behöver vara otroligt klumpig eller sitta med en omatchad uppsättning komponenter för att få några nämnvärda problem vid komponentinstallationen i Corsair 900D. Vi erbjuds närmast definitionen av en luftig arbetsmiljö.

Annons

Innehåll

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KoboMarquzzAnders NilssonxTQCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Denna gigant… bland giganter!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Funderar på om man skulle göra ett projekt av att köpa ett 900D och fysiskt placera in ett mindre mATX/mITX-chassi i det.

xTQ
Medlem
xTQ

Lustigt att Sweclockers och NH publicerar recension på samma chassi nästan samtidigt. Kul att se att ni noterat i princip samma svagheter och styrkor.

Däremot ser jag att NH påpekar mindre plats mellan nätagg och baksidan, något som Sweclockers inte nämnde.

Kan det bero på nätagg eller utrustningen kanske?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Skulle vilja ha detta och en fet vattenkylning för allt, men jag tror inte frun i huset skulle bli så glad 😉

Kobo
Gäst
Kobo

Anledningen till avsaknaden av fläktkontoller förklarar Corsair med att de dels inte vill sätta in ngt som användaren ändå skulle byta ut mot en egen variant och dels med att de vill hålla priset nere för chassit.

Valmöjligheter är alltid bra, så att tvinga på mig en fläktkontroller som jag inte vill ha och därmed höja priset är värdelöst, så att det skulle vara en nackdel att det saknas fläktkontoller är diskuterbart.