Kylning och Ljudnivå

Corsair_900D_11

Vi utför våra tester för att det ska vara så nära verklig användning som möjligt, allt från spelande till filmtittande för att se om både temperaturer och ljudnivåer landar på godkända nivåer. I vårt temperaturtest så kör vi ungefär en timmes spelande med lite blandade spel där bland annat Battlefield 3 ingår för att få komponenterna att svettas lite extra.

Eftersom mätning av ljudnivå sällan ger ett helt rättvist resultat så ger vi en subjektiv bedömning av chassits ljudnivå på samma premisser som ovan. Vi försöker beskriva hur ljudbilden är, om den är behaglig eller inte och söker efter eventuella brister i chassits konstruktion.

Komponentmässigt så använder vi dubbla HD 7970 och en Intel Core-i7 3930K processor med Corsair H100.

Komponenter  
Moderkort Asus P9X79 Pro
Processor Intel Core i7 3930K
Processorkylare Corsair H100
Internminne 8GB Corsair Dominator
Grafikkort XFX HD7970 DD, AMD HD7970 Ghz Ed.
SSD Corsair Performance Pro P3-128
PSU Corsair AX650 650W

 

Corsair_900D_12

Temperaturer:

 

 

Föga förvånande så håller sig temperaturerna väldigt låga tack vare de tre fläktarna i fronten som förser hela chassit med sval luft. Trots att vi tryckt in förhållandevis kraftfulla komponenter har 900D inga som helst problem att hålla komponenterna väl kylda och med den kylningskapacitet som finns i chassit har man en hel del marginaler att gå på.

Annons

Ljudnivå:

Fläktarna som följer med chassit är av väldigt bra kvalité och håller en låg ljudnivå vid lägre varvtal, dock kan vi uppfatta ett svagt tickande från motorerna men det är inget vi lägger märke till så länge vi inte lyssnar väldigt nära. De tre fläktarna som är placerade i fronten är AF120L och den bakre fläkten är en AF140L.

Chassit innehåller ingen ljuddämpning, så är man ute efter så låg ljudnivå som möjligt så finns det bättre alternativ. Den största boven är toppen på lådan, som består av ett galler med dammfilter där det läcker ut en hel del ljud.

Positivt är att man bör kunna dämpa chassit någorlunda med eget ljuddämpningsmaterial om nu känner för detta. Förutom då kanske plexiglasfönstret som man nog gärna låter vara fritt.

Annons
Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KoboMarquzzAnders NilssonxTQCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Denna gigant… bland giganter!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Funderar på om man skulle göra ett projekt av att köpa ett 900D och fysiskt placera in ett mindre mATX/mITX-chassi i det.

xTQ
Medlem
xTQ

Lustigt att Sweclockers och NH publicerar recension på samma chassi nästan samtidigt. Kul att se att ni noterat i princip samma svagheter och styrkor.

Däremot ser jag att NH påpekar mindre plats mellan nätagg och baksidan, något som Sweclockers inte nämnde.

Kan det bero på nätagg eller utrustningen kanske?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Skulle vilja ha detta och en fet vattenkylning för allt, men jag tror inte frun i huset skulle bli så glad 😉

Kobo
Gäst
Kobo

Anledningen till avsaknaden av fläktkontoller förklarar Corsair med att de dels inte vill sätta in ngt som användaren ändå skulle byta ut mot en egen variant och dels med att de vill hålla priset nere för chassit.

Valmöjligheter är alltid bra, så att tvinga på mig en fläktkontroller som jag inte vill ha och därmed höja priset är värdelöst, så att det skulle vara en nackdel att det saknas fläktkontoller är diskuterbart.