FSP CMT510 - Insidan

Tittar vi in bakom sidopanelerna så möts vi av en helsvart inredning som är så öppen det bara går. Chassit är indelat i två värmezoner där nederdelen är för nätaggregat och den övre delen är till för komponenterna. Plåten som skiljer den nedre- och övre delen har ett hål utskuret nära fronten för att ge plats för en eventuell radiator med fläktar. Detta gör att om du har ett längre nätaggregat än ATX-standard eller inte buntar ihop kablarna ordentligt, så kan kablarna komma att synas från komponentsidan.

I den nedre delen så hittar vi var nätaggregatet är tänkt att hamna, förslagsvis så placeras detta med fläkten nedåt för att få in friskluft genom filtret i botten.

Fläkt- och Ljuskontroller

Till CMT510 följer det med en fläkt- och belysningskontroller som låter dig styra upp till sex stycken RGB-fläktar. Tyvärr så har inte denna kontroller någon möjlighet att styra fläktarnas hastighet, men ger möjlighet att ha en centralplats att koppla in alla chassifläktar istället för att koppla in alla till moderkortet. Kontrollen drivs med ström från en molex-kontakt, vilket vi tycker är synd då andra tillverkar har börjat använda en SATA-kontakt istället. Molex är en utdaterad kontakt i våran mening och FSPs val gör att du behöver koppla in en extra kabel i nätaggregatet enbart för att få ström till alla fläktar.

Kontrollen känns även lite hastigt placerad då den inte har något skyddande hölje. Även att det går att koppla in sex stycken fläktar när chassit enbart stödjer fem känns lite märkligt.

Kabeldragning

Kollar vi vidare på chassits baksida så kan vi se att FSP har placerat ut ett rimligt antal punkter för att fästa kablar i, hela 13 utstansade loopar. Utrymmet mellan moderkortsplåten och glassidan är ungefär 15 mm mot baksidan och strax över 30 mm nära fronten. Detta bör vara tillräckligt för att kunna dra alla kablar snyggt och prydligt med lite eftertanke.

Tittar vi vidare på där kablarna förs igenom till komponentsidan så hittar vi en lång öppen skåra längs med moderkortsplåten, ett ovanför moderkortet, två under moderkortet och tre i fronten. Så att dra kablarna dit dem behövs ser inte ut att vara något problem.

Lagringsplatser

Fyra stycken är maxantalet lagringsenheter som CMT510 kan hantera, där två 3,5 tums platser finns på baksidan av moderkortsplåten och två 2,5 tums platser är placerade ovan på nätaggregatsplåten.

Varken 2,5-tums platsen bakom moderkortet eller 3,5-tums platserna i chassit är verktygslösa och behöver skruvas på plats, alla platserna saknar även vibrationsdämpning. Vilket är något vi hade velat se i alla fall på 3,5 tums platserna då dessa är mest troliga att husera mekaniska hårddiskar som lätt vibrerar.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid