Exteriör och Byggkvalité

SilentBase8001

När det kommer till ett företag som heter Be Quiet är det svårt att förvänta sig något annat än ett chassi där företaget lagt ner mycket energi på att få det tyst. Designen är stilren och unik, dess något kantiga yttre smälter in ganska bra. Färgen på vårt exemplar är genomgående mattsvart, det finns även två andra modeller att välja mellan varav den ena har orange plastdetaljer och den andra har plastdetaljer i silver. Kvalitetskänslan är bra trots användningen av mycket plast, inget som är ömtåligt. Alla chassisidor utom botten och baksidan använder sig av ett speciellt ljudisoleringsmaterial som inte tar upp mycket plats. På sidan av lådan finns ett plastskydd som går att skjuta ut, där en eventuell sidofläkt kan placeras.

SilentBase8002

För att få lite symmetri i designen har be-quiet placerat samma skydd för fläktplatsen på andra sidan, som såklart inte går att använda.

SilentBase8004

Frontpanelsanslutningarna sitter på ovansidan och där finns det två stycken USB 3.0 portar, två stycken USB 2.0, ljud in/ut samt en stor startknapp. Aktiviteteslampan för hårddiskar är placerad längst fram.

SilentBase8005

Bakom luckan i fronten finns det vad som ser ut som 4 stycken platser för optiska enheter, men bara de tre nedersta går att använda. Luckan är även den ljudisolerad för att minska ljudläckage.

SilentBase8003

Längst upp på baksidan finns det ett stort ventilationshål för fläktar placerade i toppen, fortsätter vi neråt finns utrymmet för moderkortets IO-plåt, en fläktsplats för en 120-millimeters eller 140-millimetersfläkt, sju stycken expansionsplatser samt tre gummerade hål för extern vattenkylning. Platsen för nätaggregatet hittar vi i botten, under detta finns det gott om utrymme för nätaggregatet att få frisk luft.

SilentBase8007

Under nätaggregatet finns det ett dammfilter som sträcker sig långt in, vilket gör det lätt att städa filtret när det väl blir dammigt.

Innehåll