Installation och Ljudnivå

SilentBase80011

Det krävs ingen större ansträning för att bygga en dator i Silent Base 800, en riktigt smidig procedur överlag. Det finns knappt något vi kan klaga på gällande installationen, lite fler fästpunkter och öglor för kablarna på baksidan av moderkortsplåten hade inte varit fel men det skulle vara det enda. Kabeldragningshålen är rätt placerade och tilltagna där även hålet för 8-pins kabeln till CPU har fått lite kärlek och är vinklat för att underlätta genomdragning. För att komma in i lådan behöver man tyvärr dra fram skruvmejseln då det inte finns tumskruvar för det. Lite synd då det är en så liten detalj som ger så mycket.

SilentBase80012

Det finns gott om utrymme på baksidan för att dra kablar och även plats för två stycken 2.5″ enheter. Det är inget unikt upplägg men beprövat och välfungerande.

Kylning

Kylningspotential är inget jättefokus i Silent Base 800 men trots det finns det gott om fläktplatser. Radiatorstödet är dock sämre och de enda platserna det finns tillgängligt för är i toppen och den ensamma platsen på baksidan. Plåten i fronten är för restriktiv för att effektivt förse luft till en radiator. Ventilationshålen på ovansidan och undersidan är väl tilltagna och kommer ge fläktar gott om plats för att kunna ta in ny luft.

Något som vi är lite smått lyriska över är hårddiskupphängningen med gummifästningen, ingen resonans eller vibrationer uppstår alls, trots alla platser fyllda. Vi kan med säkerhet säga att detta är det bästa systemet om du stör dig på ljuden från hårddiskar, Be Quiet förtjänar sig en klapp på axeln med detta. Hårddiskarna kommer ha ett konstant flöde från frontfläktarna och det matchar bra med plåten i fronten vilket verkar vara syftet att kontruktionen i fronten, att kyla hårddiskar bra.

De tre medföljande fläktarna, Be Quiet Pure Wings 2, är extremt tysta och flyttar tillräckligt med luft, för ljudnivåns skull är det knappt lönt att byta ut dessa och de bör fungera även för den riktigt kräsne. Bara om du behöver betydligt högre luftflöde kan de behöva bytas ut.

Innehåll