Slutledning

Be Quiets debut har använt sig av en del traditionella element och klämt in några av sina egna koncept i Silent Base 800. En debut som verkligen har lyckats, allt från prestandasystem till mindre system kommer känna sig som hemma i det här chassit.

Sammanfattningsvis är Silent Base 800 ett bra chassi som kommer hålla ljudnivån nere och ge dig optimala förutsättningar för att få dina komponenter tysta. Ljudisoleringen funkar riktigt bra och ljudläckage är minimalt tack vare lite finurlig konstruktion med riktade utblås. Att installera en dator i chassit är en lätt procedur, gott om plats bakom moderkortsplåten och väl placerade kabeldragningshål gör det lättanvänt.

Debutchassi som bara behöver förfinas

Kylningskapaciteten är god och det finns plats för många fläktar, tyvärr så det inte lika öppet för vattenyklning och radiatorer där det bara finns användbara platser i toppen och baksidan. Antalet fläktar som får plats är hela sju stycken varav tre stycken hänger med från fabrik. Dessa tre fläktar är Be Quiets egna Pure Wings 2 som är riktigt tysta och kan tillfredställa även de ljudkänsliga, några av de bästa vi testat.

Något annnat som även föll oss i smaken är monteringsanordningen av hårddiskarna, även dessa ligger i topp gällande ljudnivån. Inga vibrationer eller resonans hörs då den enda kontakten hårddiskarna har till chassit är genom en ordentlig bit gummi. Något som är mycket viktigt när ett chassi ska hålla ljudnivån nere.

Det vi hittar att klaga på är mindre saker, så som lite annan konstruktion av plåten i fronten för att få bättre flöde eller lite fler öglor för att fästa kablar i på baksidan. Få förbättringar/förfiningar som hade gjort chassit ännu bättre än vad det redan är. Ett miditower med god kylningsförmåga, klassledande låg ljudnivå och gott om utrymme gör Be-quiets debut till en bra sådan, då chassit kostar runt 1 199 kronor i svenska butiker blir det ännu lättare att ge det en rekommendation.

SilentBase800_award

Be Quiet! Silent Base 800

Fördelar
+ Bra pris
+ Lätt att bygga i
+ Mycket tyst
+
Grym hårddiskupphängning

Nackdelar
– Ont om radiatorstöd
– Mycket plast

Be-quiet! Silent Base 800 passar användare som
Söker den lägsta ljudnivån
Vill ha bra hårddiskupphängning
Vill ha något lätt att bygga i

Be Quiet! Silent Base 800 passar mindre bra för användare som
Vill använda sig av mycket vattenkylning
Söker efter ett chassi i endast metall