Antec Solo II SE

Antec är precis som Lian-Li en välkänd aktör på chassimarknaden och bidrar med en specialversion av Solo II till vårt test. Vilket nästan kan ses som en lillebror till P280 som vi har testat innan.

Solo II är det minsta chassit i testet då Antec har gjort allt dom kan för att göra det så kompakt som möjligt.

Antec_03

Chassisidorna på Solo II har målats med svart pianolack vilket ger ett iögonfallande intryck, även om det även suger ut såg fingeravtryck. Fötterna är av silikon vilket ger ett bra skydd mot eventuella vibrationer i chassit och gör samtidigt så det står stadigt och glider inte omkring.

Antec_05

Alla anslutningar finns på framsidan av lådan i form av två stycken USB 3.0 och två stycken USB 2.0 samt ljudingång och ljudutgång. Start- och resetknappen finns placerad över anslutningarna och aktivitetslampan på motsatt sida.

Antec_04

Solo II är även det enda chassit i testet som har sitt nätaggregat monterat i toppen. Det finns i övrigt tillgång till 7 stycken expansionsplatser. Sidoplåtarna i sin tur sitter monterade med tumskruvar på ena sidan och vanliga skruvar på baksidan där man inte lika ofta är framme och rotar.

Antec_02

Med chassit öppnat ser vi hur kompakt Solo II faktiskt är, en liten annorlunda lösning vilket är bra för dom som vill köra ATX-komponenter i ett förhållandevis litet format. Sidoplåtarna har en tunn ljuddämpningsfilm i samma still som storebror P280 som fungerar rätt bra.

Vår version av Solo II är av såkallad ”Special Edition” som innehåller två stycken Antec TrueQuiet fläktar som i vårt test utan tvekan är de tystaste medföljande fläktarna. Vi väntar på information om när Special Edition bärjar släppas i Sverige.

Hårddiskburen innehåller två olika monteringssätt av hårddiskar, antingen slädar eller en form av upphängning med band.

Antec_06

Då chassit saknar lite kabeldragningshål och är rätt smalt blir det lite svårt att dra kablar och vi får gömma majoriteten uppe i 5,25 tums enheternas plats. Det kan bli lite problem om man ska använda dessa och samtidigt få till bra kabeldragning.

Kort sammanfattning

Antec Solo II SE är lite av en överraskning då det är så litet och ändå kan ta emot rejäla komponenter. De medföljande fläktarna är de bästa i vårat test när det gäller ljudnivå och är riktigt tysta vid drift.

Chassits akilleshäl är dess brist på utrymme när vi drar kablar, det finns knappt några kabeldragningshål och väldigt lite utrymme att gömma kablar på baksidan av moderkortsplåten. Vilket gör installationen av nätaggregatet lite omständigt då man måste tjuva lite på 5,25 tumsplatserna för att göra det så rent som möjligt.

Men dess styrka är som sagt dess storlek och ljudnivå som imponerar, om det ger negativ inverkan på temperaturerna återstår att se.

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
CalatheaViking1962Henrik BerntssonRoger A Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

[quote]Define R4 har bara en lampa och den lyser konstant när datorn är igång, dock lite för stark om den ska användas på kvällen tillexempel då det relativt kraftiga skenet kan bli jobbigt om man vill ha det mörkt i rummet.[/quote]

Testa att köra viloläge. Då bara inte lyser lampan, den blinkar som värsta saftblandaren. Jag har löst det genom svart tejp.

Anton Karmehed
Admin

Har lite samma känsla med mitt Define R3, dioden alltså vid viloläge. Men med säkert tjugotalet aktiva elektronikprodukter i lägenheten försvinner den i mängden även på nätterna.. 😛
I övrigt riktigt intressant att se hur många bra alternativ det faktiskt finns på marknaden idag. Verkar inte som att något av de här chassina är dåligt.

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Anton Karmehed”]Har lite samma känsla med mitt Define R3, dioden alltså vid viloläge. Men med säkert tjugotalet aktiva elektronikprodukter i lägenheten försvinner den i mängden även på nätterna.. 😛
I övrigt riktigt intressant att se hur många bra alternativ det faktiskt finns på marknaden idag. Verkar inte som att något av de här chassina är dåligt.[/quote]
Det är väl bara att inte koppla in dioderna. Jag tycker de är skitirriterande så det var länge sen jag gjorde det, tänk ccfl…

Mikael
Medlem
Mikael

För några år sedan var det någon chassitillverkare som visade att det skulle vara mer effektivt att köra chassina med övertryck istället för att köra med inblås på ena sida och utblås på andra sidan. Tanken är alltså att man ser till att alla fläktar pumpar in luft i lådan, de interna fläktarna ser till att luften rör sig bra inuti lådan och den extra luften kommer att sippra ut genom de glipor som ändå finns i chassit. Finns det något chassi idag som använder sig av denna teknik? Annars vore det intressant att se ett test på detta. Största… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Härligt med chassi-test! Lite trist bara att de flesta vettiga chassin ser likadana ut – svarta och stram design. Här borde det verkligen gå att utveckla designen utan att det för den delen behövde bli smäckigt.

Medlem
Calle2003

Väldigt bra test. Skulle vara kul att läsa liknande test för Micro ATX och Mini ITX också i framtiden! 😛

Roger A
Gäst
Roger A

Det skulle vara trevligt om Antec släppte 280 mini.vilket en prototyp visades i sommras

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Calle2003″]Väldigt bra test. Skulle vara kul att läsa liknande test för Micro ATX och Mini ITX också i framtiden! :P[/quote]Det siktar vi på och hoppas vi får tag i några intressanta modeller. Något specifikt du tänker på?[/quote]
Silverstone Sugo SG08B bl.a.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”mcnaldo”]För några år sedan var det någon chassitillverkare som visade att det skulle vara mer effektivt att köra chassina med övertryck istället för att köra med inblås på ena sida och utblås på andra sidan. Tanken är alltså att man ser till att alla fläktar pumpar in luft i lådan, de interna fläktarna ser till att luften rör sig bra inuti lådan och den extra luften kommer att sippra ut genom de glipor som ändå finns i chassit. Finns det något chassi idag som använder sig av denna teknik? Annars vore det intressant att se ett test på detta.… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kunde ni inte ha testat Bitfenix Ghost som är det senaste från Bitfenix? men chassit kanske inte håller kvaliteten som som NH kräver? Jag är i alla fall över lag nöjd med mitt chassi jag köpte. Nackdelen är väl att det är lite tight när den grova kabeln ska dras på baksidan. Dämpningsmaterialet på baksidan gör platsen ännu smalare

Marcus Heinemo
Medlem

Bra test, kul att läsa om Silencio 650 när jag har 550. 650 verkar vara ett bätre chassi med intern USB3 och fläktplats i taket samtidigt som det har kvar hotswap och minneskortläsare. Me like.