Nanoxia Deep Silence 1

Tyska Nanoxia är en nykomling i chassibranchen och vi tittar idag på deras första bidrag, Deep Silence 1. Nanoxia som oblygt direkt tar sikte på Fractal Designs Define serie.

Nanoxia_DS1_01

På framsidan av Deep Silence 1 så har Nanoxia delat upp frontpanelen i två delar för att dela upp fläktplatser och 5,25 tums enheter. På toppen av lådan har chassit en rätt unik funktion med vad Nanoxia kallar en skorsten, som man kan öppna och stänga vid behov för att förse datorn med mer luft eller stänga till för att få bättre ljudnivå, skorstenen fungerar riktigt bra och ger märkbara resultat.

skorsten

I övrigt har sidopanelen en lucka som går att ta bort om man vill montera dit en extra fläkt, en bonus är att det finns ett fläktfilter monterat på samma ställe.

Nanoxia_DS1_04

Med luckan öppen så visas det som gömt sig bakom dörrarna, bakom den övre luckan så finns det tre stycken 5,25 tums platser och längst upp två steglösa fläktkontroller för tre fläktar vardera samt en omstartsknapp.

Nanoxia_DS1_03

Frontpanelsanslutningarna sitter i en uppfällbar lucka på toppen av chassit. Det finns två USB 3.0, två USB 2.0 samt anslutningar för mikrofon och hörkurar.

Nanoxia_DS1_05

På baksidan av chassit ser vi inget direkt avvikande, 8 stycken expansionsplatser och ett bottenmonterat nätaggregat. Som synes är Nanoxias tema grönt då en trio av deras ”Deep Silence”-fläktar följer med (2 x 120 millimeter i fronten och 1 x 140 millimeter bak).

Nanoxia_DS1_06

Deep Silence 1 har en hårddiskbur som heter duga där man kan flytta runt och placera de tre olika modulerna lite som man själv vill. De två översta hårddiskburarna går att ta bort utan verktyg medans den sista kräver att man skruvar underifrån. Den modulära hårddiskburen blir en användbar funktion om man vill ge lite extra luft åt ens komponenter samtidigtman kan bygga om efter ens egna lagringsbehov.

Vill man så går det att även ta bort fläktarna i fronten och hårddiskburen för att kunna montera en radiator i fronten.

Nanoxia_DS1_07

Med komponenterna monterade kan vi konstatera att det är ett rätt trevligt chassi att bygga i.  Några nackdelar att nämna är att det inte finns jättemycket utrymme bakom moderkortsplåten för att dra kablar. Men samtidigt har Deep Silence 1 plats för riktigt höga CPU-kylare på upp till 185 millimeter.

Nanoxia_DS1_09

På toppen av lådan ser vi en myriad av möjliga fläktplatser och storlekar. Både 120 millimeter och 140 millimeter får plats eller en 240 millimeters radiator om så önskas.

Nanoxia_DS1_10

Startknappen lyser i grönt som inte är speciellt stark och stör inte under drift.

Kort sammanfattning

Nanoxia gör ett lite blandat resultat med flera finurliga funktioner men lite bristande kvalité på sina ställen. De medföljande fläktarna är riktigt trevliga och håller en bra ljudnivå, ”skorstenen” är förvånansvärt användbar och chassit är bestyckad med en modulär hårddiskbur som heter duga. Chassit tappar tyvärr lite på den billiga känslan som infinner sig och sänker intrycket en aning, men detta är mest på insidan och inte utsidan som undertecknad tycker är riktigt trevlig och stilren.

Hårddiskburarna känns lite lätt ostabila och det är lite ont om kabeldragningsutrymme men det är trots allt ett chassi som är ganska lätt att bygga i och med gott om valmöjligheter för bestyckning av komponenter och kylning.

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
CalatheaViking1962Henrik BerntssonRoger A Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

[quote]Define R4 har bara en lampa och den lyser konstant när datorn är igång, dock lite för stark om den ska användas på kvällen tillexempel då det relativt kraftiga skenet kan bli jobbigt om man vill ha det mörkt i rummet.[/quote]

Testa att köra viloläge. Då bara inte lyser lampan, den blinkar som värsta saftblandaren. Jag har löst det genom svart tejp.

Anton Karmehed
Admin

Har lite samma känsla med mitt Define R3, dioden alltså vid viloläge. Men med säkert tjugotalet aktiva elektronikprodukter i lägenheten försvinner den i mängden även på nätterna.. 😛
I övrigt riktigt intressant att se hur många bra alternativ det faktiskt finns på marknaden idag. Verkar inte som att något av de här chassina är dåligt.

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Anton Karmehed”]Har lite samma känsla med mitt Define R3, dioden alltså vid viloläge. Men med säkert tjugotalet aktiva elektronikprodukter i lägenheten försvinner den i mängden även på nätterna.. 😛
I övrigt riktigt intressant att se hur många bra alternativ det faktiskt finns på marknaden idag. Verkar inte som att något av de här chassina är dåligt.[/quote]
Det är väl bara att inte koppla in dioderna. Jag tycker de är skitirriterande så det var länge sen jag gjorde det, tänk ccfl…

Mikael
Medlem
Mikael

För några år sedan var det någon chassitillverkare som visade att det skulle vara mer effektivt att köra chassina med övertryck istället för att köra med inblås på ena sida och utblås på andra sidan. Tanken är alltså att man ser till att alla fläktar pumpar in luft i lådan, de interna fläktarna ser till att luften rör sig bra inuti lådan och den extra luften kommer att sippra ut genom de glipor som ändå finns i chassit. Finns det något chassi idag som använder sig av denna teknik? Annars vore det intressant att se ett test på detta. Största… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Härligt med chassi-test! Lite trist bara att de flesta vettiga chassin ser likadana ut – svarta och stram design. Här borde det verkligen gå att utveckla designen utan att det för den delen behövde bli smäckigt.

Medlem
Calle2003

Väldigt bra test. Skulle vara kul att läsa liknande test för Micro ATX och Mini ITX också i framtiden! 😛

Roger A
Gäst
Roger A

Det skulle vara trevligt om Antec släppte 280 mini.vilket en prototyp visades i sommras

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Calle2003″]Väldigt bra test. Skulle vara kul att läsa liknande test för Micro ATX och Mini ITX också i framtiden! :P[/quote]Det siktar vi på och hoppas vi får tag i några intressanta modeller. Något specifikt du tänker på?[/quote]
Silverstone Sugo SG08B bl.a.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”mcnaldo”]För några år sedan var det någon chassitillverkare som visade att det skulle vara mer effektivt att köra chassina med övertryck istället för att köra med inblås på ena sida och utblås på andra sidan. Tanken är alltså att man ser till att alla fläktar pumpar in luft i lådan, de interna fläktarna ser till att luften rör sig bra inuti lådan och den extra luften kommer att sippra ut genom de glipor som ändå finns i chassit. Finns det något chassi idag som använder sig av denna teknik? Annars vore det intressant att se ett test på detta.… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kunde ni inte ha testat Bitfenix Ghost som är det senaste från Bitfenix? men chassit kanske inte håller kvaliteten som som NH kräver? Jag är i alla fall över lag nöjd med mitt chassi jag köpte. Nackdelen är väl att det är lite tight när den grova kabeln ska dras på baksidan. Dämpningsmaterialet på baksidan gör platsen ännu smalare

Marcus Heinemo
Medlem

Bra test, kul att läsa om Silencio 650 när jag har 550. 650 verkar vara ett bätre chassi med intern USB3 och fläktplats i taket samtidigt som det har kvar hotswap och minneskortläsare. Me like.