Testresultat

Vi utför våra tester för att det ska vara så nära verklig användning som möjligt, från spelande till stresstest för att se om både temperaturer och ljudnivåer landar på godkända nivåer. I vårt temperaturtest så kör vi ungefär 20 minuters spelande av Battlefield 3 samt 20 minuters Prime95 för att få komponenterna att svettas lite extra.

Komponentmässigt så använder vi ett Gigabyte Radeon HD 7950 (170W TDP) med en Windforce 3X kylare och en Intel Core-i7 3770K processor med sin standardkylare.

Komponenter  
Moderkort Asus P8Z77-M
Processor Intel Core i7 3770K
Processorkylare Cooler Master V8
Internminne 4GB Corsair Dominator
Grafikkort Gigabyte HD7950 Windforce3
SSD Corsair Force 120GB / Corsair P3-128 128GB
PSU Corsair AX650 650W

 

Temperaturer

tempsroundupATX

gputemps

Vi har egentligen tre vinnare i vårt temperaturtest där Lian-Li PC-B12 som med hjälp av ett öppet luftflöde inuti chassit säkrar förstaplatsen med bäst standardkylning för CPU.

Define R4 och Deep Silence 1 är hack i häl och visar att flödet genom hårddiskburarna trots allt är riktigt bra och håller nere temperaturerna på en mycket bra nivå, inte minst med vårt förhållandevis svala grafikkort.

Antec Solo II däremot får det tufft när TrueQuiet-fläktarna snurrar på rätt långsamt men håller samtidigt nere ljudnivån imponerande väl. Vilket vi även kan säga om Corsair 550D som trots allt ger godkända temperaturer om än inte i klass med de mest välkylda modellerna.

Vi kan konstatera att det som skiljer modellerna åt är de medföljande fläktarna som är av lite blandad kvalité och inriktning, sjävla chassiuppbyggnaden är i grunden är snarlik genom våra modeller.

Ljudnivå

Eftersom mätning av ljudnivå sällan ger ett helt rättvist resultat så ger vi en subjektiv bedömning av ljudnivån. Vi försöker beskriva hur ljudbilden är, om den är behaglig eller inte och nämner om något chassi sticker ut.

Corsair 550D drar här det längsta strået med riktigt bra ljuddämpning och kan väldigt lätt vara grunden till ett system med riktigt låg ljudnivå. En annan modell som står ut är Antec Solo II SE där dess TrueQuiet fläktar gör sitt jobb utmärkt och är det tystaste systemet i vår test upp till medelhög belastning.

Övriga modeller har en väldigt snarlik låg ljudnivå utom Silverstones TJ04-E som saknar ljuddämpning, där konsekvensen blir lite högre ljudnivå än resterande chassin.

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
CalatheaViking1962Henrik BerntssonRoger A Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

[quote]Define R4 har bara en lampa och den lyser konstant när datorn är igång, dock lite för stark om den ska användas på kvällen tillexempel då det relativt kraftiga skenet kan bli jobbigt om man vill ha det mörkt i rummet.[/quote]

Testa att köra viloläge. Då bara inte lyser lampan, den blinkar som värsta saftblandaren. Jag har löst det genom svart tejp.

Anton Karmehed
Admin

Har lite samma känsla med mitt Define R3, dioden alltså vid viloläge. Men med säkert tjugotalet aktiva elektronikprodukter i lägenheten försvinner den i mängden även på nätterna.. 😛
I övrigt riktigt intressant att se hur många bra alternativ det faktiskt finns på marknaden idag. Verkar inte som att något av de här chassina är dåligt.

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Anton Karmehed”]Har lite samma känsla med mitt Define R3, dioden alltså vid viloläge. Men med säkert tjugotalet aktiva elektronikprodukter i lägenheten försvinner den i mängden även på nätterna.. 😛
I övrigt riktigt intressant att se hur många bra alternativ det faktiskt finns på marknaden idag. Verkar inte som att något av de här chassina är dåligt.[/quote]
Det är väl bara att inte koppla in dioderna. Jag tycker de är skitirriterande så det var länge sen jag gjorde det, tänk ccfl…

Mikael
Medlem
Mikael

För några år sedan var det någon chassitillverkare som visade att det skulle vara mer effektivt att köra chassina med övertryck istället för att köra med inblås på ena sida och utblås på andra sidan. Tanken är alltså att man ser till att alla fläktar pumpar in luft i lådan, de interna fläktarna ser till att luften rör sig bra inuti lådan och den extra luften kommer att sippra ut genom de glipor som ändå finns i chassit. Finns det något chassi idag som använder sig av denna teknik? Annars vore det intressant att se ett test på detta. Största… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Härligt med chassi-test! Lite trist bara att de flesta vettiga chassin ser likadana ut – svarta och stram design. Här borde det verkligen gå att utveckla designen utan att det för den delen behövde bli smäckigt.

Medlem
Calle2003

Väldigt bra test. Skulle vara kul att läsa liknande test för Micro ATX och Mini ITX också i framtiden! 😛

Roger A
Gäst
Roger A

Det skulle vara trevligt om Antec släppte 280 mini.vilket en prototyp visades i sommras

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anders Nilsson”][quote name=”Calle2003″]Väldigt bra test. Skulle vara kul att läsa liknande test för Micro ATX och Mini ITX också i framtiden! :P[/quote]Det siktar vi på och hoppas vi får tag i några intressanta modeller. Något specifikt du tänker på?[/quote]
Silverstone Sugo SG08B bl.a.

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”mcnaldo”]För några år sedan var det någon chassitillverkare som visade att det skulle vara mer effektivt att köra chassina med övertryck istället för att köra med inblås på ena sida och utblås på andra sidan. Tanken är alltså att man ser till att alla fläktar pumpar in luft i lådan, de interna fläktarna ser till att luften rör sig bra inuti lådan och den extra luften kommer att sippra ut genom de glipor som ändå finns i chassit. Finns det något chassi idag som använder sig av denna teknik? Annars vore det intressant att se ett test på detta.… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kunde ni inte ha testat Bitfenix Ghost som är det senaste från Bitfenix? men chassit kanske inte håller kvaliteten som som NH kräver? Jag är i alla fall över lag nöjd med mitt chassi jag köpte. Nackdelen är väl att det är lite tight när den grova kabeln ska dras på baksidan. Dämpningsmaterialet på baksidan gör platsen ännu smalare

Marcus Heinemo
Medlem

Bra test, kul att läsa om Silencio 650 när jag har 550. 650 verkar vara ett bätre chassi med intern USB3 och fläktplats i taket samtidigt som det har kvar hotswap och minneskortläsare. Me like.