Be Quiet Dark Base 700 - Insidan

Tittar vi in bakom den vänstra sidopanelen så möts vi av en öppen och helsvart inredning i både plast, metall och gummi. Chassit är indelat i två större värmezoner där övre delen är till för merparten av alla komponenter så som moderkort och grafikkort. Det finns även plats för lagring om så önskas med burar som be quiet! säljer som tillbehör. Hålen för dessa är täckta med plastskydd som även dem fyller en extra funktion som vi kollar närmare på senare i testet.

I plåten som delar dessa två zoner så sitter det fyra stycken plastplattor som går att ta bort om du vill placera fläktar i botten för ett ökat luftflöde.

Samt den andra och nedre delen är till för nätaggregatet och antingen hårddiskar eller fläktar beroende på vad du bygger för system.

Fläkt och Ljuskontroller

Till Dark Base 700 följer det även med en fläkt- och belysningskontroller som kan styras från frontpanelen. Belysningen går även att synka med moderkort, men tyvärr så hittar vi ingen information om vilka moderkortstandarder som stöds. Kontrollern är placerad bredvid en av 2,5-tums platserna bakom moderkortsplåten. På själva kontrollen finns det portar för sex stycken fläktar och en RGB-port för extra LED-belysning i chassit, ström till kontrollen matas genom en sata-strömkabel.

Kabeldragning

Fortsätter vi på chassits baksida så kan kan vi se att be quiet! har tänkt till lite på hur du ska dra kablar. Det finns gott om öglor för att fästa kablar med buntband eller med ett av dem fem inkluderade kardborrebanden. Utrymmet mellan moderkortsplåten och chassisidan är cirka 2,5 centimeter och är även det tillräckligt för även de lite tjockare kablarna.

 

Hålen för kabelgenomföring till komponentsidan är alla gummerade och gummit sitter ordentligt så dem inte följer med när du för igenom kablarna. be quiet! har även tänkt till ett steg längre än vad som för framstår. Det är nämligen så att plastbitarna som täcker hålen för eventuella hårddiskburar som vi nämnde tidigare även går att ställa i olika lägen med ett par plastklipps, detta gör att det är lättare att koppla in till exempel SATA-kablar i moderkortet.

Lagringsplatser

Sex stycken är maxantalet lagringsenheter som Dark Base 700 kan hantera direkt ur lådan, de flesta av dessa platser är gömda bakom moderkortet förutom en som sticker ut på komponentsidan om du väljer att montera in den inkluderade vaggan.

Varken 2,5-tums platsen bakom moderkortet eller 3,5-tums platserna i chassit är verktygslösa och behöver skruvas på plats, men 3,5-tums hårdiskar skruvas fast med gummibustningar vilket bör hjälpa till med att minska vibrationer i chassit.

Ett modulärt chassi för att passa flera

Dark Base 700 är designat för att vara ett modulärt chassi så att du som slutanvändare skall kunna anpassa det efter tycke och smak. Den Modulära tanken gör att be quiet! har valt att sätta ihop chassit med skruvar istället för nitar som klassiska chassin.

Den modulära designen öppnar upp för möjligheten att vända på moderkortplåten i en upp och ner vänd design där grafikkortet hamnar högst upp och CPU längst ner i stället. Och detta leder oss till anledningen att du kan byta plats på glas- och plåtpanelen så hur du än väljer att orientera moderkortet så ska du kunna visa upp dina komponenter.

Att chassit är modulärt gör det även perfekt för att modifiera och sätta sin egen prägel på utseendet. Tack vare alla skruvar så ska det lätt att ta loss delar för att till exempel lackera vissa plåtar eller varför inte byta ut skruvarna till en annan färg för att ge en diskret effekt. Men tyvärr så kan detta göras svår då skruvarna kan sitta hårt som i vårat fall.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Patrik BlomLeonard Cogles Bonne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Viktor Kock Appelgren

En fråga till redaktionen.

Jag har siktet på detta chassi.
Skulle vilja montera ett grafikkort vertikalt.
På bilden ser det ut som den inte har några stödpunkter, utan hänger fritt i luften.
Är det så bräckligt som det ser ut?

Leonard Cogles Bonne
Gäst
Leonard Cogles Bonne

Hej! ja det går jo att montera grafikortet vertikal ajg sikta också på den här chassin men kolla mer på länken https://www.youtube.com/watch?v=IZqvCZpNSLM