Summering

När det väl kommer till kritan så är valet av chassi högst individuellt utefter vad syftet är med datorn. Ska den tjänstgöra som en tyst gömma-borta-i-hörnet-dator i en studio eller ska den vara en RGB-fylld uppseendeväckande LAN-dator? Smaken är som baken, delad, och det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden och allt kommer ner till vad just ditt syfte med datorn är.

Chassi för dem med höga ambitioner

Med Dark Base 700 försöker be quiet! locka dator entusiaster som gillar modulär och diskret design men samtidigt möjligheten att visa upp sitt bygge under Lan-event eller bara för sig själv. Att se be quiet! ta det modulära tänket i Dark Base-serien och applicera detta i ett något mindre chassi än tidigare är ett välkommet initiativ i våra ögon.

Konstruktionen i chassit är solid trots att det är så modulärt, allt från plastdetaljer till sidopanelerna känns hållbara. Som med andra modulära chassin så räcker inte alltid tiden till för att testa alla möjliga konfigurationer. Men detta ger ju också möjligheter för dig som konsument att få till ett mer unikt bygge trots att fler har exakt samma bas-chassi.

Men med modulär design så kommer mycket skruvar och när skruvar dras i fabriker så dras dessa ganska ofta för hårt, vilket även verkar gälla för Dark Base 700 tyvärr. Vi hade tyvärr lite problem med att lossa skruvar för bland annat PCI-platserna. Detta kan dock skilja mellan olika exemplar.

Vidare om du gillar vattenkylning så bjuder Dark Base 700 på många möjligheter. Med många olika val av placering och storlekar på radiatorer så tvivlar vi inte på att det ska gå att få in en riktigt snyggt och bra presterande kylningslösning

Omdöme: be quiet! Dark Base 700

be quiet! Dark Base 700 är ett riktigt stilrent och väl genomtänkt chassi. Med den modulära designen och möjligheten att köpa till vaggor för att utöka lagringen så passar chassit in i flera olika användningsområden. Som andra modulära chassin så öppnas det även upp möjligheter till att göra sitt bygge lite mer unikt.

Något som be quiet! hade kunna se över är att skruvarna inte dras åt fullt lika hårt och kanske väljer skruvar som går att använda med en något större storlek på skruvmejsel. Tyvärr så drar problemet med skruvarna ner lite på betyget då tanken är att du ska kunna plocka isär chassit och sätta ihop det i olika konfigurationer, men detta resulterar i en jobbigare process än va det hade behövt vara.

Överlag så är Dark Base 700 ett bra chassi med en solid byggkvalitet och stora valmöjligheter. be quiet! håller sig även trogna till sin mer minimalistiska design trots RGB integrationen. Det kan vara ett bra val för dig som ska bygga ett kraftfullt system med vattenkylning och är beredd på att svälja den i vår mening något höga prislappen.

Dark Base 700 är EXTRA intressant för dig som:

  • Vill kyla komponenterna med mer avancerade vattenkylningslösningar
  • Vill kunna anpassa chassits interna utseende efter egna önskemål
  • Vill använda stora och kraftfulla komponenter

Dark Base 700 är MINDRE intressant för dig som:

  • Vill bygga en liten och smidig dator
  • Har en tajt budget att spendera på din dator
  • Vill ha mycket RGB fläktar som syns utifrån
Dark Base 700
8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
FormfaktorATX, E-ATX
Mått544 x 241 x 519 mm
Fördelar
+ Modulär design
+ Lätt att bygga i
+ Stilrent
Nackdelar
- Knepig kabeldragning
- Hårt dragna skruvar
- få inkluderade fläktar
Bra att veta
Modulär design men skruvarna kan vara för hårt åtdragna
Kylning/Ljudnivå9.5
Funktionalitet7
Kvalité/design8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

I och med att chassin är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Patrik BlomLeonard Cogles Bonne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Viktor Kock Appelgren

En fråga till redaktionen.

Jag har siktet på detta chassi.
Skulle vilja montera ett grafikkort vertikalt.
På bilden ser det ut som den inte har några stödpunkter, utan hänger fritt i luften.
Är det så bräckligt som det ser ut?

Leonard Cogles Bonne
Gäst
Leonard Cogles Bonne

Hej! ja det går jo att montera grafikortet vertikal ajg sikta också på den här chassin men kolla mer på länken https://www.youtube.com/watch?v=IZqvCZpNSLM