Cooler Master Cosmos C700P - Utsida och design

C700P till hör som vi tidigare nämnt Cooler Masters Cosmos-serie, med chassin som har blivit kända för att vara stora och rymma mycket komponenter och mer avancerade kylningslösningar. C700P skiljer sig dock en hel del från tidigare modeller både på utsidan och insidan.

Utanpå så möts vi av ett färgtema i svart och silver vilket ger ett visst sportbilsintryck. I fronten så sitter det ett skydd i plast och med ljuddämpande material för att få ner ljudnivån från fläktarna bakom. Denna panel sitter fast med två magneter i toppen och ett par plast guider i botten, detta gör det väldigt lätt att komma åt platserna för dvd-läsare mm. Vill man inte ha skyddet fram och struntar i ljudnivån så kan detta avlägsnas enkelt och fläktarna och fläktfiltret visas.

På vänstersidan så hittar vi en stor panel i härdat glas från topp till tå, men som att det inte vore nog så har Cooler Master även lagt ner tiden på att böja till glaset på hela två ställen för att passa in i chassits strömlinjeformade design, detta är en snygg touch som ger ett unikt intryck.

Vidare till högersidan så hittar vi en panel som är i svart plåt och även denna bockad i samma form som glaset. Tyvärr så finns det inget ljuddämpande material på baksidan av panelen.

Dessa sidor sitter inte fast som normalt på chassin, utan dessa sitter på gångjärn vilket gör att du kan öppna chassit utan att ta loss panelerna. Detta är trevligt om man behöver fixa något i chassit snabbt, men gör också att dem är lättare att stänga. Tyvärr så har Cooler Master använt samma design från förra modellen av Cosmos men inte tänkt på att glaspanelen väger mycket mer än plåtpaneler. Detta gör att glassidan är lite svårare att stänga igen och det krävs ett litet lyft för att magneterna ska få grepp om dörren i framkant.

I bakkant så möts vi av en standardlayout med nätaggregatet i botten och moderkortet ovanför det.

På toppen och botten så ser vi några aluminium stänger som löper från framkant till bakkant av chassit, de två i botten agerar fötter och få chassit att komma upp från marken en bit och dessa har även fyra små gummidelar för at minska vibrationer. Dem två som sitter i taket på chassit är där som handtag för att kunna flytta runt på datorn vilket kan behövas med tanke på chassits vikt och hur mycket det kan väga efter att komponenter har installerats.

Vad vore ett chassi idag utan RGB-Belysning

Även i toppen, botten och runt frontpanelen så hittar vi några frostade längder, här under hittar vi chassits RGB belysning som lyser upp chassit. Tack vare placeringen så studsar ljuset snyggt på handtagen och fötterna på chassit.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid