Summering

När det väl kommer till kritan så är valet av chassi högst individuellt utefter vad syftet är med datorn. Ska den tjänstgöra som en tyst gömma-borta-i-hörnet-dator i en studio eller ska den vara en RGB-fylld uppseendeväckande LAN-dator? Smaken är som baken, delad, och det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden och allt kommer ner till vad just ditt syfte med datorn är.

Chassi för dem med höga ambitioner

Cooler Master försöker nå ut till datorbyggare som inte har platsbrist i hemmet och som vill kunna klämma in högpresterande komponenter med stora kylningslösningar. Att företaget även kör vidare på sitt modulära tänk kring chassit är intressant och trevligt i våra ögon.

Trots att chassit är så modulärt som det är så känns det otroligt stabilt och ger ett högt kvalitetsintryck, även plastdetaljerna på chassit känns högkvalitativa. Det ironiskt mest negativa med den modulära designen är att vi hade kunnat lägga veckor på att testa, bygga och fota olika kombinationer. Det finns ur den synvinkeln nästan för mycket valmöjligheter, vilket såklart borgar för att du som konsument kommer kunna bygga ett unikt system trots att du har samma chassi som dina kompisar.

Gillar du vattenkylning så kommer Cosmos C700P inte heller att göra dig besviken, möjligheterna är stora och valen många, men vi tvekar inte på att det ska gå att bygga ett riktigt fläskigt och snyggt system i detta chassi.

Omdöme: Cooler Master – Cosmos C700P

Cooler Master Cosmos C700P är det ett riktigt välbyggt och genomtänkt chassi. Med sin modulära design och möjligheten till att köpa till delar för att utöka funktionaliteten så öppnar det upp för flera olika användningsområden. Med moduläriteten så finns även möjligheterna att göra sitt bygge unikt på många olika sätt, och även relativt enkelt.

Något som vi samtidigt hade velat se ändringar på är att kablarna som går till frontpanelen skulle gjorts lite längre, speciellt den för ljudportarna. Vidare så hade Cooler Master kunnat utvecklat lite starkare gångjärn till dörrarna för att glaspanelen ska hänga bättre och inte dippa, detta hade gjort att glassidan hade varit lättare att stänga än va den är just nu.

På det stora hela, och vi lägger extra vikt på stora, är Cooler Master C700P ett högklassigt chassi. Det är verkligen inget för dig som ska bygga ett litet och smidigt system. C700P är dock ett riktigt bra alternativ och väl värd en rekommendation för den som satsar på ett mäktigt stort chassi och är beredd att betala för det. Prislappen på drygt 3 200 kronor är nämligen något som kan komma att avskräcka en del.

Cosmos C700P är EXTRA intressant för dig som:

  • Vill kyla komponenterna med en avancerad vattenkylningslösning
  • Vill kunna anpassa chassits interna utseende efter egna önskemål
  • Har många, stora och kraftfulla komponenter

Cosmos C700P är MINDRE intressant för dig som:

  • Vill bygga en liten och smidig dator
  • Har en tajt budget att spendera på din dator
  • Vill ha en diskret dator

Rekommendation: För stora vattenkylda prestandadatorer

Cooler Master - Cosmos C700P
9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
FormfaktorATX, E-ATX
Mått639 x 306 x 651 mm
Fördelar
+ Modulär uppbyggnad
+ Kvalitetskänsla
+ Fläkt och Ljuskontroller
Nackdelar
- Svaga gångjärn
- Kort Ljudkabel
> - Få 2,5 tums platser
Bra att veta
Chassit väger 22 kg utan komponenter och moderkortet kan monteras på tre olika sätt.
Kylning/Ljudnivå8
Funktionalitet9
Kvalité/design9
Pris
3299 SEK
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

I och med att chassin är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid