Komfort och design

Varje headset har olika design och materialval som påverkar komfort och hållbarheten i längden. Vissa headset satsar hårt på dyrare och mer kvalitativa material som oftast kan väga mer, medans andra väljer lättare och mindre påkostade material. Här går vi igenom hur just detta headset utmärker sig.

Komfort

Komforten på headset i den billigare prisklassen brukar oftast vara väldigt varierande i både komfort och materialval. Så den stora frågan är om vi upplever att Corsair lyckats med detta, och om det finns saker att förbättra, eller att anmärka på. Kuddarna i konstläder på HS50 upplever vi vara av bra sort rent materialmässigt då vi inte märkt av något slitage i form av hårdnande kuddar, eller att dessa sjunker ihop. Stoppningen är enligt Corsair minnes-skum vilket vi kände oss väldigt tveksamma till under vårt testande. För att kunna bekräfta att det faktiskt är minnesskum så tog vi av kudden och kollade närmare. Givetvis så stämmer det att Corsair försett headsetet med minnes-skum, men dessvärre inte av högre kvalité. Skummet i kuddarna anpassar sig helt enkelt såpass fort att det inte direkt anpassar sig lika långsamt som mer påkostat minnesskum. Trots detta så anser vi ändå att kuddarna ger en bra och behaglig komfort under användning. Headsetet blir heller inte särskilt varmt under en längre tids spelande och musiklyssning vilket såklart är en stor fördel.

Det enda som potentiellt kan bli ett problem är utifall man har lite större öron, eller mer utstickande sådana. Då finns det risk att djupet som kuddarna ger mellan öra och elementgrill inte är tillräckligt. Vissa headset kan här ha en lite tunnare vaddering för att förhindra obehag ifrån tryckpunkter som kan uppkomma när örat ligger mot elementgrillen. Corsair har här en tunnare tygbeklädnad framför elementet. Så har du större öron, eller mer utstickande öron så kan det vara en god idé att prova headsetet på huvudet innan köp.

Huvudbandet är av vadderad sort, om än något åt det sparsamma hållet. Men huvudbandets form tillsammans med headsetets relativt låga vikt lyckas ändå här bidra till att inte skapa alltför koncentrerad tryckpunkt på hjässan.

Design och konstruktion

Designen på Corsair HS50 gör att man vid första anblick kan tro att headsetet är av öppen typ tack vare mesh-gallret på kåporna. Detta är inte fallet då headsetet är av stängd typ. Fördelen med headset av den stängda typen är att det blockerar ljud utifrån, men även att det skonar personer i din närvaro att bli störda av användaren under musik eller spelsessioner. HS50 har en stilren och avskalad design som gör att det inte direkt ser ut som ett gamingheadset. Fördelen med detta är att det går att med sig det ut på stan portabelt utan att dra på sig alltför mycket uppmärksamhet. Headsetet är inte heller särskilt stort på huvudet och håller en låg profil även där.

Konstruktionsmässigt så består headsetet till större delen av plast men med metall på de viktigaste delarna i konstruktionen. Detta är något som vi uppskattar med tanke på headsetet budgetorienterade prissättning på omkring 600 kronor. Headsetet känns även stabilt i handen och ingen form av budgetkänsla infinner sig här. Kuddarna och huvudbandet är i konstläder, och för att höja känslan av lyxighet så har huvudbandet fått stygn i korsande mönster. Detta syns extra mycket om man köper headsetet i den blå eller gröna versionen. På vårt exemplar som har svart färg syns detta inte lika mycket, men det är ändå ett trevligt inslag.

Sladden på HS50 är av en gummerad, men väldigt följsam sort som inte trasslar sig. Det enda som här är lite potentiellt negativt beroende på användningsområde är kabellängden på 1.8 meter. Ska man använda headsetet för portabelt bruk så blir det lätt att kabeln fastnar i omgivningen. För att råda bot på detta kan man antingen stoppa ner kabeln i fickan, eller att använda kardborre snöret på headsetets sladd. Har man i åtanke att använda headsetet tillsammans med en spelkonsol så blir det även här en del kabel att hålla styr på i knät. Fördelen med den längre kabeln är att användaren enkelt kan koppla in headsetet om datorn är placerad på golvet eller längre bort ifrån användaren framför skrivbordet.

Tillbehör

I tillbehörsväg så medföljer det en adapter från 4-polig 3.5mm till 3.5mm för respektive ljud och mikrofon. Adaptern tillför ytterligare 0,25 meter sladdlängd.

Innehåll

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

”Tyvärr så lyckas inte HS50 leverera tillräckligt med känsla av rymd och positionering som behövs i spel som Battlefield 1.”
Lurarna har tvåkanals stereo, om det inte är nog för att skilja på höger och vänster så är det snarare ett mått på att spelet är illa designat. Jag kan inte tänka mig att några andra lurar utan surroundfunktion presterar bättre.
(Själv använder jag Plantronics RIG 500E, och det är en *enorm* skillnad i ljudbild mellan surround på/av.)