Summerat omdöme

Varje headset som genomgår vår analys får i slutändan ett summerat omdöme, del- och helhetsbetyg som förklarar kvalitéer och upplevelse av produkten. Vi belyser både produktens negativa samt positiva sidor med prisbilden i beaktning. Allt för att göra det enkelt för dig som läsare att snabbt bilda en uppfattning om produkten är något för dig.

Omdöme: Corsair HS50

För att summera Corsair HS50 så är det ett headset som har bra komfort i både kuddform och huvudbandsform. Materialen på dessa håller även en väldigt bra nivå om vi ser till hur detta brukar arta sig i andra budget-orienterade headsets. Designen på headsetet är av en vardaglig och smakfull stil som lyckas hålla en låg profil på huvudet vid användning.

Byggkvaliteten på headsetet är det som imponerar mest på oss. Det är sällan som en tillverkare lägger denna nivå av byggkvalité när de siktar in sig på en pressad prisnivå. Tillbehörsmässigt så levereras det precis vad som är rimligt för att kunna använda produkten fullt ut.

För prestandan i musik så är HS50 precis på den nivå vi anser rimligt att efterfråga i ett headset för cirka 600 kronor. Det som vi anmärkt på i vårt test angående musikupplevelsen är tämligen vanligt hos prispressade headset. För ett gamingheadset så är givetvis prestationen i spel det viktigaste kortet där HS50 lyckats förmedla en upplevelse som bäst lämpar sig för spel med mindre fokus på positionering. Gällande mikrofonen så är det en bra mikrofon som kunde presterat ännu bättre om det följt med en muff för att råda bot på puffljuden.

I det stora hela så kommer Corsair rysligt nära det dyrare HyperX Cloud II med sitt HS50 i både bygge och ljudkvalité. Stundvis så dyker Cloud II ner till ett mer förmånligt pris vilket gör att det kan vara värt att hålla koll prisändringarna i headset-marknaden.

Corsairs ess i skjortärmen är att de med HS50 tagit fram ett redan prispressat headset som sätter en ny standard i budgetklassen. Detta gör att vi kan rekommendera Corsair HS50 för de som vill ha ett välbyggt och högpresterande headset till ett närmast oslagbart pris.

Corsair HS50
6.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Anslutning3,5 mm
TypStereo, slutna
Fördelar
+ Prisvärt
+ Bekvämt
+ Gedigen konstruktion
Nackdelar
- Ingen mikrofonmuff
- Bristande positionering
Ljudkvalitet6.8
Mikrofon6.5
Komfort7
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2018-03-22

Det är trevligt att det fortfarande dyker upp headset i budgetklassen, och att dessa bevisligen börjat anamma liknande ljud och byggkvalité som i de högre prisklasserna. Tillverkarna verkar dock vara mer inriktade i år på att lansera trådlösa och mer påkostade alternativ för både PC och konsol. Detta kommer vi titta närmare på i våra kommande tester i Svenska headsetguiden.

Innehåll

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

”Tyvärr så lyckas inte HS50 leverera tillräckligt med känsla av rymd och positionering som behövs i spel som Battlefield 1.”
Lurarna har tvåkanals stereo, om det inte är nog för att skilja på höger och vänster så är det snarare ett mått på att spelet är illa designat. Jag kan inte tänka mig att några andra lurar utan surroundfunktion presterar bättre.
(Själv använder jag Plantronics RIG 500E, och det är en *enorm* skillnad i ljudbild mellan surround på/av.)