Efter många månader av rykten, läckor och spekulation är det äntligen dags för Intel att officiellt lätta på skynket för sin nya serie entusiastprocessorer. Ivy Bridge-E har anlänt i testlabbet i form av flaggskeppet Core i7-4960X och vi tar reda på vad nykomlingen går för.

Då var det dags för Nordichardware att sätta tänderna i uppföljaren till Intels entusiastplattform Sandy Bridge-E, en processkrympning till 22 nanometer vid namn Ivy Bridge-E. Samma arkitektur ligger kvar i grunden och således är det fortfarande sockel LGA-2011 som används, precis som att Ivy Bridge bibehöll samma LGA-1155-sockel som Sandy Bridge vid lanseringen förra året.

IVB-E_Wafer_1

Entusiastplattformen för PC har dock krympt de senaste åren och är inte i närheten i samma blomster som mellan år 2000 och 2010, vilket är en bidragande faktor till att Intels satsning på sina värstingprocessorer inte har samma tempo som tidigare och sedan introduktionen av Nehalem-arkitekturen är fristående från den ordinarie konsumentplattformen.

Intels fokus helt klart ligger på den mobila plattformen idag, där hotet från ARM tillsammans med migreringen till portabla och strömsnåla system driver uppmärksamheten bort från den stationära datorn, som dock fortfarande trots allt har en funktion att fylla. Så hur ser Intels uppdaterade plattform ut efter all den här tidens utveckling?

Vi kommer i den här artikeln ta en djupdykning in i det nya flaggskeppet i Intels armada, kallad Core i7-4960X, och undersöka vad plattformen går för och se om den har varit värd att vänta på.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
anonymous2000EliXyRflopperCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Verkar motsvara mina förväntingar. Nhs ex klockar dessutom riktigt bra vilket var skönt å höra, man har hört lite att de skulle vara betydligt sämre trots likheten med 3770k.

flopper
Medlem
flopper

Hardocp fick inte upp sin mer än 4.6ghz med riktig hårdvolt hehe.
Kyle sitter och brinner nu.

skulle vilja se BF3/BF4 test multiplayer test mellan denna och en 4770k tex.

EliXyR
Medlem
EliXyR

De skulle gett oss en ”X89” chipset istället. gah! Ser fina z87 plankor. Vill ha någe nytt till min 3930k 🙄

anonymous2000
Gäst
anonymous2000

4770K ær helt klart bæst val i dom flesta situationer sålænge du inte sitter med applikationer som kræver mer prestanda æn 8 fullt lastade trådar samtidigt.