Philips 288P6LJEB

Philips_288P_05

Philips 288P6LJEB
Storlek 28 tum
Paneltyp TN
Upplösning 3 840 x 2 160
Maximal uppdateringsfrekvens 60 Hz
Responstid 5 ms
Bildanslutningar 1 x Displayport 1.2
1 x HDMI 1.4a (MHL)
1 x DVI-DL
1 x VGA
Ljud Inbyggda högtalare
Line-in
Hörlursutgång
USB 2 x USB 2.0
1 x USB 3.0
1 x USB 3.0 @ 1.5A för USB-laddning
Justeringsmöjligheter Höjning/sänkning
Vridning
Lutning
Pivot
Medföljande kablar 1 x Displayport
1 x HDMI
1 x USB 3.0 (A-B)
Strömförsörjning Inbyggt nätaggregat
VESA-fäste Ja
Lägstapris på Prisjakt.se Product price

Byggkvalitet och finesser

Philips 288P6 har tillsammans med AOC:s testdeltagare det mest varierade portutbudet av alla testade skärmar, med både DVI och VGA utöver de idag vanligare portarna HDMI och Displayport. Faktum är att Philips och AOC:s skärmar är, bortsett från den estetiska biten, slående lika. Alla portar är placerade identiskt och baksidan har samma designstuk. Däremot har Philips 288P6 en strömbrytare bredvid strömkontakten, medan AOC:s skärm endast kan försättas i standby, samt ett kabeldragningshål i stödet.

Philips_288P_04

I skärmens nederkant sitter ett par stereohögtalare, även dessa närmast identiska med de som sitter i AOC U2868PQU – det vill säga med ett ganska platt och instängt ljud. Det är därför rekommenderat att använda hörlurar eller externa högtalare. Hörlurar kan kopplas in, men porten sitter lika svåråtkomligt som på Philips skärm.

I fronten sitter en uppsättning kapacitiva knappar för menynavigering som fungerar bättre än de i fronten på Lenovos skärm, men inte optimalt. Ibland upplevs knapparna som överkänsliga och skickar flera knapptryckningar där bara en är avsedd, vilket kan vara irriterande när man exempelvis ska ställa in ljusstyrka eller volym.

Bildkvalitet

Då panelen är mer eller mindre identisk med såväl Philips 288P som de andra testdeltagarna så är också bildkvalitén snarlik – färgerna är bra men inte bra nog för professionell bildredigering, även om en kalibrering ger den en knuff åt rätt håll. Ljusstyrkan är även den klart godkänd för de flesta realistiska omständigheter, likaså betraktningsvinklarna. Under våra tester märkte vi inte av några döda pixlar, men det fanns lite ljusblödning i skärmens högerkant.

Användning – spel och film

Precis som släktingen AOC U2868PQU kan Philips skärm beskrivas som en skarp allround-skärm som är lätt att ha att göra med. I och med att bildkvalitén inte särskiljer den från konkurrenterna är det snarare funktionsutbudet som ger den sina största pluspoäng. Bilden klar och skarp och medan skärmen inte specificeras till 1 millisekunds responstid så är den helt klart snabb nog för alla typer av spel.

Philips_288P_03 Philips_288P_02

VGA och DVI är kanske inte jätteaktuella portar idag, men behöver du koppla in extra datorer eller enheter är det alltid bra att ha för ökad bakåtkompatibilitet. Ett annat plus är att skärmen ha alla justeringsmöjligheter du kan tänkas behöva, både lutning, vridning, höjdjustering och pivot.

Philips 288P kan därför summeras som en trevlig allroundskärm som är lätt att ha att göra med, och vars största nackdel är dess något plastiga design och kapacitiva menyknappar.

Annons

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Jonas BergkvistDexsterSkuggan7Flyfisherman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zhu
Gäst
Zhu

Uppskattar ett sådant stort test!

Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?

DST
Medlem
DST

haha, så sant, om inte annat så borde de få ett + för att de ens har inbyggda högtalare… haha

Yarakarandin
Gäst
Yarakarandin

#1 o #2 har helt rätt, vem fan bryr som om högtalare i en skärm???
Det bästa är om det inte ens finns högtalare i skärmen vilket iallafall låter enbart skit, ljudsystem istället för skräphögtalare alla dagar i veckan.

Tobias Solem
Gäst
Tobias Solem

När man pratar om digitala paneler och pixlar per tum så använder man PPI (Pixels Per Inch).

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Zhu”]Uppskattar ett sådant stort test! Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?[/quote] [quote name=”DST”]haha, så sant, om inte annat så borde de få ett + för att de ens har inbyggda högtalare… haha[/quote][quote name=”Yarakarandin”]#1 o #2 har helt rätt, vem fan bryr som om högtalare i en skärm???Det bästa är om det inte ens finns högtalare i skärmen vilket iallafall låter enbart skit, ljudsystem istället för skräphögtalare alla… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Nu intresserar ingen av dessa skärmar mig men jag tycker det är lite udda att inte information om hur vida skärmen är justerbar i höjdled, pivotering och liknande. Samsungen är till exempel inte justerbar i höjdled.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Morkul”]Nu intresserar ingen av dessa skärmar mig men jag tycker det är lite udda att inte information om hur vida skärmen är justerbar i höjdled, pivotering och liknande. Samsungen är till exempel inte justerbar i höjdled.[/quote]

Hej Morkul! Den informationen finns med i specifikationstabellen för varje skärm och vägs in i respektive omdöme (som du ser har vi brist på justeringsmöjligheter som nackdel på Samsungskärmen). Däremot har vi kanske inte varit tillräckligt tydliga med den informationen i den löpande omdömestexten för varje skärm och det får vi i så fall såklart se över 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Sorry missade helt att usteringsmöjligheter fanns med där. Enda jag såg var ”- Ont om justeringsmöjligheter” på Samsung skärmen vilket jag tyckte var lite för lite info.

Men helt klart tycker jag att ni borde ha med justeringsmöjligheterna i själva texten speciellt om det något som är speciellt med den. Som Dell har ju en mycket bra och lätthanterad funktion medans andra skärmar tycks bara ha med funktionen för att få kryssa i ”ja rutan”

Flyfisherman
Medlem

Dubbelpost

Flyfisherman
Medlem

En mycket efterlängtad guide. 🙂
Vid köp av dator i delar eller uppgradering av enskilda delar, har ni väl i princip nu köpguider för allting. Bra jobbat!

Kommer ni att kolla något på input lag framöver när och om dessa möjligheter förbättrats?
Finns också Input lag databas: [url]http://www.displaylag.com/display-database/[/url]

God Jul och Gott nytt år. 🙂

Ps. Länken ovan till kapitel 22 leder till kap. 10

Patrik
Medlem
Patrik

Tack för testet, riktigt heltäckande sånt gillar jag. 🙂

Jag håller inte med om att inbyggda högtalare skulle vara ointressant, t.ex så brukar jag använda headset men när vi är fler som vill kolla klipp eller film på skärmen vill man ha bra inbyggda istället för ett par klumpar på skrivbordet. Jag har en Samsung S27B970DS som har helt ok ljud i de inbyggda högtalarna, bättre och högre än många externa lösningar med små högtalare på bordet.
Men visst alla har inte råd med lyxskärmar men ljudet bör ändå vara med i testet.

Patrik
Medlem
Patrik

[quote name=”Flyfisherman”]En mycket efterlängtad guide. 🙂 Vid köp av dator i delar eller uppgradering av enskilda delar, har ni väl i princip nu köpguider för allting. Bra jobbat! Kommer ni att kolla något på input lag framöver när och om dessa möjligheter förbättrats?Finns också Input lag databas: http://www.displaylag.com/display-database/ God Jul och Gott nytt år. 🙂 Ps. Länken ovan till kapitel 22 leder till kap. 10[/quote] Det här med input delay är ju ganska kul, majoriteten sitter och klagar över att Vsync ger högre input delay men samtidigt kör man med default settings där 3 förrenderade bildrutor är standard, vilket ger… Läs hela »

Medlem
Calle2003

När ska ni testa Acer XB270HU? 🙂

Dexster
Gäst
Dexster

[quote name=”Zhu”]Uppskattar ett sådant stort test!

Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?[/quote]

Tydligen inte du , men finns andra . Tänk före innan du skriver

Jonas Bergkvist
Gäst
Jonas Bergkvist

Hej!

Jag kan inte se vilket system ni har testat skärmarna på, det vore intressant och se för jag ska så småningom byta till en 4k skärm och då undrar jag om mitt system klarar av det.