Cogage Arrow

 

alt
Dimensioner: 123mm X 147mm X 160mm
Vikt: 825g utan fläktar
Material: Nickelpläterad kopparbas, aluminiumflänsar, nickelpläterade kopparheatpipes
Fläkt: 120x25mm
Varvtal: 1000-1500 RPM
Luftflöde: 35 till 66,5 CFM
Ljudnivå: 19,6 till 37,4 dBA
Processorstöd: LGA 1366 / 775 / 1156
Tillbehör: Kylpasta,montering för 2st 120mm fläktar och 1st 140mm
Lägsta pris: alt (Med 1 fläkt)

Nästa kylare skickades av tillverkaren Cogage och går under namnet Arrow. Arrow har två kyltorn med 54st kylflänsar på respektive torn. Cogage har kopplat samman basen med tornen genom 4st heatpipes, som har en diameter på 8mm istället för 6mm som de flesta andra kylare använder. Cogage har också valt att göra lite av en vågdesign på kylflänsarna. Synar man kylaren uppifrån så är det som vågor och om man sedan tittar på den från sidan så ser man att luften kommer följa böjningen på kylflänsen och gå uppifrån och ner. Enligt Cogage ska detta resultera i minimalt luftmotstånd.

 

Kylarens förpackning påminner väldigt mycket om den Cogage True Spirit levererades i. Det är en svart låda med text på samt några tryck och lådan ser allmänt futuristisk ut.

Innuti förpackningen så sitter kylaren fastspänd med buntband i en kartongram. Mellan de 2 kyltornen så hittar vi också en medföljande fläkt. Först får man då lirka ut kylaren och klippa loss den och under kylaren så är det ett till litet fack. I facket hittar man alla tillbehör som Cogage valt att skicka med.

 

Basen på Arrow ser väldigt konstig ut, det ser ut som det är fläckar på basen fast det går inte att torka bort och det syns fortfarande efter monteringen. Finishen på basen är dock ganska bra ifall man bortser från ”fläckarna”. Inga direkt synbara repor men när man känner med fingret så känner man små repor.

 

Cogage har inte gjort något speciellt på toppen av kylaren

 

Vi går vidare med monteringen av kylaren.

Montering Cogage Arrow

Cogage har valt att skicka med montering för Intels moderna processorer dvs LGA 1366 / 775 / 1156. Det verkar som att de med AMD-system har blivit helt bortglömda då Cogage varken skickar med montering eller säljer det som tillbehör. Cogage har också valt att skicka med 3st olika backplates istället för att använda en universal backplate som de andra kylarna som vi testade idag.

 

Själva monteringen var det inga problem med då man bara väljer ut rätt backplate och passar in den samt skruvar fast byglarna. Man passar sen in kylaren och skruvar fast den. Sist men inte minst så är det bara att montera fläktarna då Cogage har skickat med montering för 3st fläktar.

 

Som bilden visar så är Cogage Arrow en gigantisk kylare. Med 3st fläktar monterade så väger den inte bara otroligt mycket, den blir också väldigt bred. Så bred att den blockerar 3st av 4st minnesplatser. Med lågprofilerade minnesmoduler ska man klara sig undan, men med rediga heatspreaders får man antingen modifiera minnesmodulerna eller kylaren.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid