GTX Titan Tri-SLI och 5 760 x 1 080

triwaysli

Nvidia vill gärna slå sig på bröstet och hävda att man har världens kraftfullaste grafikkortskonfiguration. Detta ska göras möjligt genom att koppla samman inte mindre än tre stycken Geforce GTX Titan-grafikkort i en trevägs SLI-konfiguration. Tyvärr har det visat sig vara omöjligt att få tag på nvidias Geforce GTX 690 grafikkort som referens för våra tester, än mindre två för att testa quad-SLI. Men vi passade trots allt på att rigga upp några av de värsta grafikkortskombinationer vi kunde frambringa i testlabbet.

Med stor tidsbrist har vi fått fokusera på en handfull speltitlar med förhållandevis gott stöd för de surround och eyefinity-upplösningar vi fokuserade på. Ska man köra tre grafikkort i någon form är det för att driva flera skärmar, allt annat är att kasta pengarna i skön. Inte minst med Nvidias kraftfulla Geforce GTX Titan.

Prestandatester i 5 760 x 1 080 upplösning

Sist men inte minst laddade vi fyraav de titlar som idag kommer med ett ganska gott stöd för AMD Eyefinity och NVIDIA Surround.

Vår Surround-konfiguration består av tre 24-tums BenQ XL2410T skärmar och vi använda oss av samma krävande grafikinställningar som vid våra 2560×1440 tester.

bf35760

farcry35760

hitman5760

skyrim5760

Grafiktester med flera grafikprocessorer i samma system, vare sig det är SLI eller Crossfire bidrar ofta till mer problem än vad man ser med ensama grafikkretsar. Vilket är en av anledningarna till att Nvidia vill trycka hårt för sin nya GK110 GPU och Geforce GTX Titan.

Blandar vi sedan in flerskärmskonfigurationer blir det hela än mer frustrerande och med ytterst kort tid på oss att testa har vi fått kämpa mot klockan. Som syns i våra resultat finns det flera tillfällen då både AMD och Nvidia får problem med sina system när vi blandar in fler skärmar och grafikkretsar. När det väl fungerar är det inte helt oväntat Geforce GTX Titan som är solklar prestandaledare.

Förutom tillfällen där våra prestandatester helt sonika inte fungerade upplevde vi även en hel del problem med så kallad micro stuttering och i vissa fall rena rama frysningar i bildsekvenserna. Särskilt stora problem hade vi i Far Cry 3 av de titlar som trots allt testades.

Vi har även samlat på oss data för renderingstider som vi kommer att presentera när vi har fått tid att sammanställa dem. Men positivt för Nvidia är att AMD och Crossfire är den konfiguration som har mest problem. Även om också Geforce GTX 680 SLI uppvisar en del problematik i vissa tester. Geforce GTX Titan verkar klara sig klart bäst överlag, ytterligare en fjäder i prestandahatten.

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Anton JohanssonAngrychairFidde_gbgKent LindqvistnILGot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fidde_gbg
Gäst
Fidde_gbg

Tur att inköp på korten är 6200:- exkl.moms då 😆
Inte mycket handlarna tjänar ändå säls ju för 8500:- så blygsamma 600:-.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Kanske borde plocka några på firman.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Tycker inte grafikkortet är värt en så hög prislapp, för så överlägset var inte kortet ett 7970 GHz. Det var väl ett par spel som den drog ifrån lite. Om jag skulle köpa ett nytt grafikkort så skulle det nog bli ett AMD kort

NOmo
Gäst
NOmo

Såg inga 660 och 7870 som ni testade

Fidde_gbg
Gäst
Fidde_gbg

[quote name=”Viking1962″]Tycker inte grafikkortet är värt en så hög prislapp, för så överlägset var inte kortet ett 7970 GHz. Det var väl ett par spel som den drog ifrån lite. Om jag skulle köpa ett nytt grafikkort så skulle det nog bli ett AMD kort[/quote] Öhh, jo mellan 20-40fps beroende av spel så detä r väldigt mycket bättre.Stor skillnad eftersom du i många lägen hamnar över 60fps tack vare detta brutala monster. Sen är inte kortet riktat till folk med mindre pengar utan för dom som vill ha det bäst och struntar i vad det kostar samt vill slippa microstuttering/SLI… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Fidde_gbg”]Öhh, jo mellan 20-40fps beroende av spel så detä r väldigt mycket bättre.Stor skillnad eftersom du i många lägen hamnar över 60fps tack vare detta brutala monster. Sen är inte kortet riktat till folk med mindre pengar utan för dom som vill ha det bäst och struntar i vad det kostar samt vill slippa microstuttering/SLI profiler osv.[/quote] Ser man till lite andra tester där till som exempel skiljer över 10 minuters renderings tid så är detta kortet extremt prisvärt. På företaget har vi inväntat detta kort lite och nu ser det ut som att vi kommer köpa några stycken… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Viking1962″]Tycker inte grafikkortet är värt en så hög prislapp, för så överlägset var inte kortet ett 7970 GHz. Det var väl ett par spel som den drog ifrån lite. Om jag skulle köpa ett nytt grafikkort så skulle det nog bli ett AMD kort[/quote]Värde är ju till viss del personligt. Jag personligen skulle inte lägga 9k på ett grafikkort. Det kan förvisso vara för att jag inte behöver eller för den delen skulle ha råd. Men faktum kvarstår att det för mig inte är värt det. Men för någon annan kan jag förstå att kortet är värt… Läs hela »

nILGot
Medlem
nILGot

Som Quadro kort lär det vara magiskt 😥

Kent Lindqvist
Gäst
Kent Lindqvist

Vad tror ni, om att detta kort skulle fungera bra för att folda med?

Fidde_gbg
Gäst
Fidde_gbg

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Viking1962″]Tycker inte grafikkortet är värt en så hög prislapp, för så överlägset var inte kortet ett 7970 GHz. Det var väl ett par spel som den drog ifrån lite. Om jag skulle köpa ett nytt grafikkort så skulle det nog bli ett AMD kort[/quote]Värde är ju till viss del personligt. Jag personligen skulle inte lägga 9k på ett grafikkort. Det kan förvisso vara för att jag inte behöver eller för den delen skulle ha råd. Men faktum kvarstår att det för mig inte är värt det. Men för någon annan kan jag förstå att kortet är… Läs hela »

Angrychair
Gäst
Angrychair

Jag vill se Titan mot Ares 2 i testet dock. Tror att AMD och Asus plockar hem vinsten med det kortet även i cf mot Titan i sli.

Anton Johansson
Medlem

Det hade vart väldigt trevligt att se vad kortet kan göra för renderingstiden i Blender. Har ingen koll på hurvida vray, maya osv har för stöd för CUDA, men Blender har det 😉