Summering

Curacao lika som bär?

MSI har lyckats ganska bra med sitt Radeon R9 270, som dock framstår som en något egendomlig deltagare i testet. Förutom de klockfrekvenser som AMD rekommenderar ur fabrik så är Curacao-kärnan på pappret identisk med den i R9 270X, med samma mängd streamprocessorer och lika bred minnesbuss. Själva kortet har även en mer tillbakahållen strömförbrukning med ensam strömkontakt vilket borde ge kortet en mindre överklockningsmarginal under samma kylning.

Vårt exemplar av MSI R9 270 Gaming har lyckats hålla jämna steg med sin storebror R9 270X i nästan samtliga speltitlar i och med dess fabriksöverklockning. Storebror drar ifrån något i de normaliserade resultaten, men håller sig fortfarande ganska nära nykomlingen.

En annan faktor som gör att MSI:s kort gör livet lite svårt för R9 270X är kylaren, som vi får applådera ytterligare en gång. Twin Frozr IV gör ett mycket bra jobb med att hålla kortet svalt även under tung belastning och samtidigt bibehålla en ljudnivå långt mycket behagligare än AMD:s referenskylare. Däremot finns även R9 270X med tredjepartskylare av liknande kaliber, som bör ge det kortet ett större övertag.

Svårsmält lanseringspris

Medan kortets riktpris är 139 euro så hittar vi i skrivande stund bara betydligt högre priser än så i svenska butiker. Dessa priser kan komma att plana ut längre fram för att närmare representera skillnaden i riktpris mellan R9 270X och R9 270, men som priserna ligger idag så överlappar de båda korten varandras prissegment.

Det gäller även R9 270X med tredjepartskylare från bland annat MSI, motsvarande det kort vi testat idag, och det gör det svårt att rekommendera R9 270 med dagens priser. Ett Radeon R9 270X med kraftfullare strömförsörjning och högre fabriksfrekvenser kan införskaffas för samma pris. Däremot bör vi hålla koll på dessa priser längre fram då R9 270 kan vara ett attraktivt alternativ om prislappen väl faller ner till rekommenderade 1 400 kronor inklusive moms.

R9-270-3

MSI Radeon R9 270 Gaming:

Fördelar:
+ Tyst och effektiv kylare
+ Bra skalning vid överklockning
+ Energieffektivt

Nackdelar:
– För hög prislapp i butik

Riktpris: 1 400 kronor inklusive moms
Lägsta pris vid publicering: 1 680 kronor inklusive moms

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
M0rganOla-ConnyMASSSWEDEdj christianOldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

AMD måste ha gjort något mer än bara döpa om Pitcairn när den presterar bättre än HD7870 på lägre klock.

Samtidigt verkar det vara stor skillnad mellan korten när man söker runt på nätet, vissa får strömförbrukning på samma nivå som R7 260X andra nån ynka watt från 270X.

dj christian
Gäst
dj christian

Saknar HD7850 i normaliserad prestanda.

Magnus
Medlem
Magnus

Jaha dags att implementera HDMI 2.0 ?

Ola-Conny
Gäst
Ola-Conny

😐 :-* 8) 😉
viiste ni at jag har SWAG!?!?!?!?!?!?!??!!!!!!?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

DDDDDDDDDDDDDDIN MNAMA ÄR FETTASTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!

M0rgan
Gäst
M0rgan

[quote name=”Ola-Conny”]:-| :-* 8) 😉
viiste ni at jag har SWAG!?!?!?!?!?!?!??!!!!!!?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

DDDDDDDDDDDDDDIN MNAMA ÄR FETTASTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

Jävla p-12:a…

M0rgan
Gäst
M0rgan

Vem är min ”mnama” förresten?