Asus Geforce GTX 980 Ti Strix

Asus_GTX_980_Ti_Strix_001

 

Asus Geforce GTX 980 Ti Strix 6GB
Krets GM200
Cuda-kärnor 2 816 st.
GPU-frekvens 1 190 MHz (Referens GTX980 Ti – 1 000 MHz)
Boostfrekvens 1 216 MHz (Referens GTX980 Ti – 1 075 MHz)
Grafikminne 6 GB GDDR5 (Referens GTX980 Ti –  6 GB GDDR5)
Minnesbuss 384-bit (Referens GTX980 Ti – 384-bit)
Minnesfrekvens 7 000 MHz effektivt (Referens GTX980 Ti – 7 000 MHz)
Videutgångar 1 x DL-DVI-I, 3 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI 2.0
Strömförsörjning 2 x 8 pin
Längd 305 mm

Asus är till lanseringen av GTX 980 Ti tillbaka med ett monster till utseende och prestanda grafikkort i form av GTX 980 Ti Strix DirectCU III. Den andra generationen av Maxwell-kort bjuder på många trevligheter, med gener från storebror Titan X har GTX 980 Ti väldigt mycket till konsumenter med en något mindre prislapp. Asus trummar själva på och skruvar upp klockfrekvensen från referenskortets 1 000 megahertz (1 075 megahertz boostfrekvens) till 1 190 megahertz (1 291 megahertz boostfrekvens) i standardläget Gaming Mode. Väljer man däremot det överklockade läget OC Mode kan man se fram emot en klockfrekvens på hela 1 216 megahertz (1 317 megahertz booostfrekvens). Minnesfrekvensen har Asus också slipat på och dragit upp det till 7 200 megahertz.

 

Asus_GTX_980_Ti_Strix_004

Nytt denna gång är den helt nya kylaren DirectCU III som enligt Asus ska leverera mycket bättre kylning än föregångaren. I DirectCU III kylaren hittar vi dubbla 10-millimeters värmeledningsrör och tre nya fläktar som Asus säger levererar 30 procent bättre kylning med en tredjedel av ljudnivån från tidigare modeller.

 

Asus_GTX_980_Ti_Strix_002 Asus_GTX_980_Ti_Strix_003
Asus_GTX_980_Ti_Strix_008 Asus_GTX_980_Ti_Strix_007

Asus variant av GTX 980 Ti bygger på en skräddarsydd kretskortsdesign med 14-fasers strömregulator. Asus använder sig utav extra tåliga komponenter, kallade ”Super Alloy Power II”, vilka ökar bland annat stabiliteten för grafikkortet och ska minimera all form av oljud från komponenterna. Strömförsörjningen sker med dubbla 8-pinskontakter som levererar upp till 300 watt, plus 75 watt från PCIe-kortplatsen. Likt föregångaren återser vi bakplåten på DirectCU III som nu även inkluderar en förstärkt del som ska minimerar stressen på kortet över tid.

 

Asus_GTX_980_Ti_Strix_005

GTX 980 Ti Strix är hela 305 millimeter i längden vilket gör det till det näst längsta kortet vi har testat i kategorin GTX 980 Ti. Närmst kommer konkurrenten Inno3D med 300 millimeter.

I lådan medföljer standardtillbehören som dokumentation, klistermärken samt adapterkabel.

Innehåll

Annons

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Anton KarmehedTFdmarteSisU303deki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

Zapp
Medlem
Zapp

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för ”massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Saknar information om hur många ”kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Mikael Linnér
Medlem

”Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att ”Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
Medlem
McKinley

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

skrivbord
Medlem
skrivbord

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Gäst
Nils Axelsson

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Gäst
Jesperdd

”Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Gäst
Bokalle

Det står ”Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Gäst
Bosse2

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
Gäst
deki

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
Medlem
SisU303

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
Gäst
dmarte

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
Gäst
TF

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?