Gigabyte Geforce GTX 770 OC 2GB

Gigabyte_GTX770_OC_08

Gigabyte Geforce GTX 770 OC 2GB
Krets GK104
Cuda-kärnor 1 536 st.
GPU-frekvens 1 137 MHz (Referens GTX770 – 1 046 MHz)
Boostfrekvens 1 189 MHz (Referens GTX770 – 1 085 MHz)
Grafikminne 2 GB GDDR5 (Referens GTX770 – 2 GB)
Minnesbuss 256-bit (Referens GTX760 – 256-bit)
Minnesfrekvens 7 010 MHz effektivt (Referens GTX 770: 7 010 MHz)
Videutgångar 1x DL-DVI-1, 1x DL-DVI-D, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI
Strömförsörjning 1 x 8 pin, 1 x 6 pin
Längd 281 mm

Gigabyte levererar återigen ett prestandagrafikkort med rejäl fabriksöverklockning. Deras Geforce GTX 770 OC modell kommer med en GPU-frekvens på 1 137 megahertz och en boostfrekvens på 1 189 megahertz – upp från 1 046 resp. 1 085 megahertz i Nvidias referensmodell. Gigabyte har sina vana trogen låtit grafikminnet arbeta i sin standardfrekvens på 7 010 megahertz.

Gigabyte_GTX770_OC_02

Gigabyte använder sig av sina Ultra Durable-design för kretskortet vilket omfattar ett extra tjockt kopparlager i mönsterkortet, högkvalitativa japanska kondensatorer och spolar med ferritkärna. Detta ska enligt tillverkaren själv ge ökad stabilitet och bättre överklockningspotential.

För att hantera grafikkortets höga frekvenser har Gigabyte vänt sig till sin klassiska Windforce-kylare. Med en rejäl kylfläns, värmeledningsrör i koppar och tre stora fläktar ska kylaren vara kapabel att forsla bort 450 watt av värmeenergi.

Gigabyte_GTX770_OC_03 Gigabyte_GTX770_OC_04
Gigabyte_GTX770_OC_05 Gigabyte_GTX770_OC_07

Gigabyte har med ett egenutvecklat kretskort något annorlunda komponentlayout än Nvidias referenskort. Grundstommen är dock densamma och vi hittar samma två strömkontakter av PCI Express standard – en 6 pin och en 8 pin – samt det traditionella utbudet av videoutgångar. Dubbla DVI, en fullstor HDMI samt en fullstor Displayport-anslutning.

Gigabyte_GTX770_OC_01Grafikkortets rejäla kylare gör Gigabytre GTX 770 OC till ett förhållandevis långt kort med sina 281 millimeter. Gigabyte skeppar sina recensionsexemplar utan några tillbehör men för konsumenter är det inte mycket bättre, strömkablar och någon VGA-adapter är på sin höjd vad man ska räkna med. I mjukvaruväg finns Gigabytes egen överklockningsmjukvara OC Guru II som tillåter överklockning och övervakning av grafikkortet. I spelväg får man lägga sin tilltro till Nvidia och återförsäljare.

Innehåll

Annons

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Anton KarmehedTFdmarteSisU303deki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

Zapp
Medlem
Zapp

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för ”massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Saknar information om hur många ”kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Mikael Linnér
Medlem

”Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att ”Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
Medlem
McKinley

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

skrivbord
Medlem
skrivbord

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Gäst
Nils Axelsson

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Gäst
Jesperdd

”Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Gäst
Bokalle

Det står ”Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Gäst
Bosse2

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
Gäst
deki

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
Medlem
SisU303

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
Gäst
dmarte

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
Gäst
TF

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?