Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB

Gigabyte_GTX_780_Ti_01

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Krets GK110
Cuda-kärnor 2 880 st.
GPU-frekvens 1 020 MHz (Referens GTX780 Ti – 875 MHz)
Boostfrekvens 1 085 MHz (Referens GTX780 Ti – 928 MHz)
Grafikminne 3 GB GDDR5 (Referens GTX780 Ti – 3 GB)
Minnesbuss 384-bit (Referens GTX780 Ti – 384-bit)
Minnesfrekvens 7 000 MHz effektivt (Referens GTX 780 Ti: 7 000 MHz)
Videutgångar 1x DL-DVI-1, 1x DL-DVI-D, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI
Strömförsörjning 2 x 8 pin
Längd 280 mm

Gigabyte var rykande snabba med att rulla ut en överklockad modell av Nvidias nya flaggskepp och monstergrafikkort Geforce GTX 780 Ti. Den maffiga grafikkretsen har 2 880 Cuda-kärnor som arbetar i 1 020 megahertz basfrekvens och 1 085 megahertz boostfrekvens, en riktigt rejäl ökning från referenskortets 875 resp. 928 megahertz.

Minnesfrekvensen är som väntat orörd med en effektiv frekvens på 7 000 megahertz som med sin 384-bit minnesbuss ger rejält med minnesbandbredd.

Gigabyte_GTX_780_Ti_02

Gigabytes Windforce 3X-kylare är väl beprövad vid det här laget och tillverkaren har nog med förtroende för att satsa på samma kylardesign med Nvidias hittills mest energislukande GPU. En rejäl kylfläns med totalt sex värmeledningsrör i koppar frontas av tre kylfläktar på 80 millimeter. I vanlig ordning hävdar Gigabyte att kylaren är kapabel att hantera en värmeutveckling på 450 watt, tillräckligt för att hantera även fullversionen av Nvidias GK110 GPU.

Gigabyte_GTX_780_Ti_03 Gigabyte_GTX780_OC_06
Gigabyte_GTX780_OC_04 Gigabyte_GTX780_OC_05

Ironiskt nog kommer Gigabyte GTX 780 Ti OC med ett något mindre påkostat kretskort än lillebror GTX 780 OC. För att vara snabbt ute på marknaden med sin egen kylarlösning har Gigabyte satsat på Nvidias referensdesign och kretskortet är därmed utrustad med en spänningsdel på sex faser och två strömkontakter – en 8 pins och en 6 pins.

Videoutgångarna lyder även dessa efter Nvidias referensdesign med dubbla DVI, en fullstor HDMI samt en fullstor Displayport-anslutning.

Gigabyte_GTX_780_Ti_07

Grafikkortet är med sitt referensbaserade kretskort även något kortare än Gigabytes GTX 780 OC-modell. Med en längd på 280 millimeter är kortet faktiskt precis som genomsnittet i vår prestandagrupp.

Gigabytes testkort dök upp till redaktionen i all hast och utan några tillbehör. Men räkna inte med något mer än strömkablar och lite manualer samt tillverkarens egen mjukvara OC Guru II. Spelpaketet står Nvidia för med sitt Gear Up-program.

Innehåll

Annons

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Anton KarmehedTFdmarteSisU303deki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

Zapp
Medlem
Zapp

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för ”massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Saknar information om hur många ”kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Mikael Linnér
Medlem

”Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att ”Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
Medlem
McKinley

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

skrivbord
Medlem
skrivbord

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Gäst
Nils Axelsson

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Gäst
Jesperdd

”Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Gäst
Bokalle

Det står ”Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Gäst
Bosse2

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
Gäst
deki

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
Medlem
SisU303

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
Gäst
dmarte

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
Gäst
TF

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?