Gigabyte Geforce GTX 980 Ti Windforce 2 OC

images/labswedish/artiklar/Grafik/GTX_980Ti_roundup/largethumbnails/Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_004.jpg

Gigabyte Geforce GTX 980 Ti G1 Gaming 6GB
Krets GM200
Cuda-kärnor 2 816 st.
GPU-frekvens 1 152 MHz (Referens GTX980 Ti – 1 000 MHz)
Boostfrekvens 1 241 MHz (Referens GTX980 Ti – 1 075 MHz)
Grafikminne 6 GB GDDR5 (Referens GTX980 Ti – 6 GB)
Minnesbuss 384-bit (Referens GTX980 Ti – 384-bit)
Minnesfrekvens 7 010 MHz effektivt (Referens GTX980 Ti – 7 010 MHz)
Videutgångar 1x DL-DVI-1, 1x DL-DVI-D, 1x HDMI 2.0, 3 x DisplayPort 1.2
Strömförsörjning 2 x 8 pin
Längd 309 mm

Gigabyte går inte på tomgång utan är också med och släpper ett GTX 980 Ti, utrustad med deras vid det här laget traditionella kylare och en uppsjö av videoutgångar. Kretsarna i Gigabytes GTX 980 Ti Gaming-serie är särskild utvalda för överklockning – något även andra tillverkare gör för sina toppmodeller. Likt konkurrenternas GTX 980 Ti-modeller kommer Gigabytes variant överklockad från fabrik. Klockfrekvensen har fått en skjuts upp till 1 152 megahertz, med en boostfrekvens på 1 241 megahertz. Minnet på 6 gigabyte arbetar dock kvar på referenshastigheten 7 010 megahertz.

Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_001

Gigabytes Windforce 3X-kylarlösning är inget nytt under solen. Alla bör vid det här laget antingen ha ägt ett grafikkort med samma kylare, har en vän som har ett, eller har sett det tidigare. Med det sagt menar vi självklart inte att kylaren är dålig, tvärtom så är Gigabytes lösning en av de bättre på marknaden idag. Senast förra året uppdaterade Gigabyte designen på Windforce-kylaren med bättre fläktar och fläktmotorer vilket har gett upphov till det vi ser idag: En tyst och väldigt bra kylare. Enligt Gigabyte är kylaren kapabel till att kyla hela 600 watt, något som vi tar med en nypa salt.

Med Gaming G1 modellen kommer en ny färgkombination på metallkåpan på framsidan av kortet, annars är kylarlösningen sig lik med andra modeller av Gigabytes grafikkort. Baksidan av grafikkortet är prytt av en heltäckande bakplåt och på sidan sitter LED-ljus som lyser upp logotypen, ljusen kan även styras med mjukvara från Gigabyte.

Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_003 Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_002
Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_006 Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_008

Gigabytes GTX 980 Ti tar upp två expansionsplatser men har också ett ess i skjortärmen som man kallar Flex Display Technology. Kort och gott hela sex olika skärmanslutningar med dubbla DVI, en ensam HDMI 2.0 samt tre Displayport. Det möjliggör inkopplingen av totalt sex skärmar och bland annat tre 4K-skärmar samtidigt.

Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_005

Gigabytes kort är det största GTX 980 Ti vi har testat. Gigabytes kort mäter in på 309 millimeter, värt att notera för de som har ett mindre chassi.

Innehåll

Annons

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Anton KarmehedTFdmarteSisU303deki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

Zapp
Medlem
Zapp

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för ”massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Saknar information om hur många ”kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Mikael Linnér
Medlem

”Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att ”Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
Medlem
McKinley

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

skrivbord
Medlem
skrivbord

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Gäst
Nils Axelsson

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Gäst
Jesperdd

”Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Gäst
Bokalle

Det står ”Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Gäst
Bosse2

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
Gäst
deki

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
Medlem
SisU303

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
Gäst
dmarte

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
Gäst
TF

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?