MSI Geforce GTX 770 Gaming 2GB

MSI_GTX770_Gaming_01

MSI Geforce GTX 770 Gaming 2GB
Krets GK104
Cuda-kärnor 1 536 st.
GPU-frekvens Silent: 1 046 MHz
Gaming: 1 085 MHz
OC: 1 137 MHz
(Referens GTX770 – 1 046 MHz)
Turbofrekvens Silent: 1 085 MHz
Gaming: 1 137 MHz
OC: 1 189 MHz
(Referens GTX770 – 1 085 MHz)
Grafikminne 2 GB GDDR5 (Referens GTX770 – 2 GB)
Minnesbuss 256-bit (Referens GTX760 – 256-bit)
Minnesfrekvens 7 010 MHz effektivt (Referens GTX 770: 7 010 MHz)
Videutgångar 1x DL-DVI-1, 1x DL-DVI-D, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI
Strömförsörjning 2 x 8 pin
Längd 260 mm

Gaming-modellen av MSI Geforce GTX 770 har precis som sin övriga familjemedlemmar tre olika frekvensprofiler – Silent, Gaming och OC. Gaming är standardprofilen och ger oss en minde överklockning från Nvidias referensmodell med 1 085 megahertz basfrekvens och 1 137 megahertz turbofrekvens. Silent-profilen drar ner frekvenserna till Nvidias referensvärde medan OC-profilen trycker på lite extra megahertz i både bas och turbo. Växlingen mellan profilerna sker med MSI:s egna mjukvara och känns som en god tanke men är samtidigt oftast något man glömmer bort eller helt enkelt väljer att bortse från vid användning.

MSI_GTX770_Gaming_02

MSI har tagit oss med storm på mellanklassmarknaden med sin Twinfrozr IV-kylare och vi ser samma recept när vi synar GTX 770-modellen. En kraftig kylfläns i aluminium paras med fem rejäla värmeledningsrör och kortets framsida är även täckt av en metallplatta som kyler minneskretsar och spänningsregulatorer. Värt att notera är metallramens upphöjda kant som gjorde att vi tvingades modifiera fästanordningen på vårt Lian Li-chassi för att ens få i grafikkortet i vårt testsystem.

MSI_GTX770_Gaming_03 MSI_GTX770_Gaming_06
MSI_GTX770_Gaming_09 MSI_GTX770_Gaming_04

Kretskortet använder sig av MSI:s egen design där vi hittar dubbla 8-pins strömkontakter, två SLI-anslutningar och vad MSI i övrigt kallar ”militärklassade”-komponenter. Med andra ord spolar och kondensatorer av högre kvalitet för bättre stabilitet. Videoutgångarna består av dubbla DVI, en fullstor HDMI samt en fullstor Displayport-anslutning.

MSI_GTX770_Gaming_10

En av Twinfrozr-kylarens styrkor är dess förmåga att ge god kylningskapacitet vid en ganska överkomlig fysisk storlek. MSI GTX 770 Gaming mäter 260 millimeter vilket faktiskt gör kortet till ett av de absolut kortaste prestandakorten vi testat.

MSI är samtidigt inte mycket mer givmilda än övriga tillverkare när det gäller tillbehör. Strömkablar, en DVI-adapter samt egna mjukvaran Afterburner är allt som erbjuds. Spel får återförsäljare eller Nvidias spelpaket stå för.

Innehåll

Annons

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Anton KarmehedTFdmarteSisU303deki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

Zapp
Medlem
Zapp

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för ”massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Saknar information om hur många ”kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Mikael Linnér
Medlem

”Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att ”Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
Medlem
McKinley

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

skrivbord
Medlem
skrivbord

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Gäst
Nils Axelsson

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Gäst
Jesperdd

”Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Gäst
Bokalle

Det står ”Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Gäst
Bosse2

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
Gäst
deki

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
Medlem
SisU303

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
Gäst
dmarte

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
Gäst
TF

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?