Asus Geforce GTX 760 Striker 4GB

Asus_GTX760_Striker_01

Asus Geforce GTX 760 Striker 4GB
Krets GK104
Cuda-kärnor 1 152 st.
GPU-frekvens 1 085 MHz (Referens GTX760 – 980 MHz)
Turbofrekvens 1 150 MHz (Referens GTX760 – 1 033 MHz)
Grafikminne 4 GB GDDR5 (Referens GTX760 Ti – 2 GB)
Minnesbuss 256-bit (Referens GTX760 – 256-bit)
Minnesfrekvens 6 008 MHz effektivt (Referens GTX 760 Ti: 6 008 MHz)
Videutgångar 1x DL-DVI-1, 1x DL-DVI-D,1x Display Port, 1x HDMI
Strömförsörjning 1 x 8 pin
Längd 287 mm
Lägstapris Riktpris: 2 790 kronor
Ännu ej listat på Prisjakt.se

Asus har onekligen tänk ut en udda skapelse i och med att de nu lanserar sitt ROG Striker GTX 760 – Ett GTX 760 som är väldigt påkostat och exklusivt där mycket arbete lagts ner både på presentationen, designen och komponentvalet. Allt krut som lagts på produkten syns emellertid även på prislappen som minst sagt får anses vara hög för kretsen. Detta har i sin tur lett till att produkten inte faller inom de ramar som Nordichardware satt upp för kort i mellanklassen varför Asus skapelse istället testas mot kort i den undre delen av prestandaklassen.

Kortet levereras, som sig bör med en prestandaprodukt, med uppskruvade klockfrekvenser från fabrik där basfrekvensen är satt till 1085 megahertz och boostfrekvensen uppgår till 1150 megahertz – vilket kan jämföras med 980 megahertz i basfrekvens, respektive 1033 megahertz i boostfrekvens på referensexemplaren. Totalt menar tillverkaren att Striker-kortet levererar upp till 10% mer prestanda från fabrik i jämförelse med referenskort i spelet Battlefield 4 och 9,5% mer i Assassins Creed 4 – Black Flag. Däremot kommer inte kortet med någon frekvenshöjning på minnet även om mängden är dubblerad till totalt 4 gigabyte – det extra minnet leder emellertid inte till någon extra prestanda i våra tester.

Asus_GTX760_Striker_03

Designen på kortet och tillhörande kylare är kraftig och aggresiv och passar således in väl i företagets Republic Of Gamers serie med produkter. Det handlar om en massiv pjäs med ett 1 centimeter tjockt värmerör som för ut värmen till en stor aluminiumkylfläns. Konstruktionen kyls av två fläktar varav den längst bak mot kortets ingångar är enligt företagets koncept Cooltech. Kåpan som täcker skapelsen är även färgad röd och svart i enlighet med ROG-seriens kännetecken samtidigt som en ledbelyst logga skiftar i färg beroende på kortets belastning (grönt för låg, gult för mellan och rött för hög belastning).

Annons

Även kortets strömmatningskomponenter och kretskort är kraftigt förändrade från Nvidias referensexemplar. 8 + 6-pins strömmatning i 8 faser tillsammans med egen kretskortsdesign och komponenter som enligt företaget håller extra hög kvalité är vad som går att beskåda då kylanordningen pockats bort (vilket talar för möjlighet till ytterligare frekvenshöjningar). Speciellt uppmärksammade är bland annat att kortet använder sig av Japanska ”Black Metal” kondensatorer från Nichicon GT-serie vilket skall innebära bättre hållbarhet, större spann på temperatur som komponenterna klarar och generellt högre levnadslängd samt prestanda enligt Asus. Vidare har kortet minnen från Hynix vilket borgar för möjlighet till ökade frekvenser även på detta område. Värt att nämna är också en mindre dedikerad kylfläns för mosfets som skall hjälpa till att hålla dessa svala vid belastning.

Kortets baksida är i sin tur täckt av en svart aluminiumplåt.

 

Asus_GTX760_Striker_11 Asus_GTX760_Striker_06
Asus_GTX760_Striker_08 Asus_GTX760_Striker_10

Asus_GTX760_Striker_09

Asus är inte direkt kända för att skicka med några större mängder tillbehör till sina grafikkort och sin vana trogen gäller detta även för Striker-kortet. Det som medföljer är en ”Speed Setup” guide, en SLI brygga, en 8-pins till två 6-pins strömkabel och en CD med drivrutiner etc. samt programvaran Asus GPU Tweak med ROG tema – Kartongen och förpackningen är dock något mer påkostad än vad vi är vana att se och ger subjektivt ett gott intryck och god presentation för att det är en premiumprodukt det handlar om.

Innehåll

Annons

24
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Anton KarmehedTFdmarteSisU303deki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

Zapp
Medlem
Zapp

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för ”massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Saknar information om hur många ”kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

Fredrik
Medlem
Fredrik

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Mikael Linnér
Medlem

”Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att ”Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
Medlem
McKinley

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

skrivbord
Medlem
skrivbord

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Gäst
Nils Axelsson

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Gäst
Jesperdd

”Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Gäst
Bokalle

Det står ”Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Gäst
Bosse2

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
Gäst
deki

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
Medlem
SisU303

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
Gäst
dmarte

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
Gäst
TF

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?