Strömförbrukning och effektivitet

Vi testar effektförbrukningen hos grafikkorten med tre olika värden: den genomsnittliga förbrukningen under ett helt test, den maximala förbrukningen vid en given tidpunkt under testet samt hur mycket energi som går åt per renderad bildruta under testet. För ändamålet använder vi digitala effektmätare med loggfunktion som analyserar förbrukningen för hela testsystemet – själva grafikkorten utgör med andra ord inte hela belastningen, men eftersom identiska komponenter används i övriga systemet så kommer effekten från dessa vara i praktiken konstant och grafikkorten kommer utgöra skillnaden mellan testerna.

Effektförbrukning i vila (genomsnitt)

Den genomsnittliga effektförbrukningen för partnertillverkade Geforce GTX 1080 Ti i vila är något högre jämfört med referenskortet, vilket är förväntat med tanke på den uppgraderade strömförsörjningen och högre basfrekvensen.

Genomsnittlig effektförbrukning – spel

Vi mäter effektförbrukningen under ett spelpass och även här förbrukar de partnertillverkade grafikkorten mer än referenskortet. Förbrukningen är relativt hög men inom acceptabla gränser, speciellt med tanke på hur de här korten presterar.

Maximal effektförbrukning – spel

Som högst förbrukar de partnertillverkade grafikkorten upp till 424 watt när upplösningen är som högst. Effektförbrukningen avtar när upplösningen sänks.

Effektivitet – energi per renderad bildruta

Alla tre partnertillverkade grafikkort erbjuder effektivitet i toppklass tack vare den effektsnåla grafikkretsen och prestandan. Det är små marginaler som skiljer de tre korten åt, där Asus i genomsnitt är det med effektiva av de tre.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid