HTC One X är den första telefon som lanseras med den nya fyrkärniga Tegra 3-kretsen. Med en uppgraderad kamera, ljudenhet från Beats by Dr.Dre och en enorm och högupplöst skärm hoppas HTC att det nya flaggskeppet ska placera sig i toppen på Android-marknaden.

HTC har varit mästare när det kommer till att hitta på namn åt deras produkter – en telefon kunde få ett helt nytt namn för att någon del byttes ut vilket gjorde det svårt att hålla koll på vad som var det senaste. HTC verkar nu själva ha förstått problematiken och skalat ner namnen och direkt delat in dem i serier. Den nya serien går under namnet One och är indelade i X, S och V där den förstnämnde är det nya flaggskeppet.

Det finns så många punkter som får One X att stå ut, inte minst storleken. Anledningen till att den är så stor är för att det ska få plats en 4,7 tums LCD skärm. Det finns även mycket mer som är värt att titta närmare på, bland annat nya byggmaterial och ett djupare sammarbete med Beats Electronics som verkar ha gett resultat.

HTC hoppas att allt arbeta ska löna sig och på pappret ser det ut som att det kan stämma, men istället för fortsatt spekulation påbörjar vi utvärderingen.

Annons

30
Leave a Reply

Please Login to comment
30 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
fackamatoRickard BomanReturAndreas GAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Lekland
Medlem
Jesper Lekland

Angående att skärmentesterna inte klarar fler än två tryckpunkter finns det ett alternativ under ”skräm och gester” i inställningar som heter ”HTC-gester”. Är detta urbockat så funkar 10 punkter 🙂

Anton Karmehed
Admin

Tack Jesper, vi har ändrat det nu. Det är lätt att missa träden för skogen om vi säger så. 🙂

ondjultomte_ext
Gäst
ondjultomte_ext

Har ni recenserat version 26 ? Eller har ni fått version 27?

Andreas G
Medlem

Så den är jättebra så länge man inte behöver prata så mycket i den? 😉

Anton Karmehed
Admin

Detta är med version 1.27. Den kom i fredags och alla tester, batteri, foto osv. är gjorda med denna version.
Vi har sett mindre lagg sedan uppdateringen t.ex. men det är inte helt eliminerat.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Andreas G”]Så den är jättebra så länge man inte behöver prata så mycket i den? ;-)[/quote]
hehe det är ju inte någon katastrof, men tyvärr är det ännu en smartphone där samtalskvalitet inte satts i första prioritet.

Andreas G
Medlem

Ska bli intressant att se om One S har samma tendenser. Det lutar starkt åt en sådan i höst.

Pierre Krafft
Medlem
Pierre Krafft

Jag vill protestera i det grövsta över betyget Mycket god ljudkvalitet. Att förstärka basen och därmed förvränga ljudet är helt fel och går tvärt emot HiFi. Synd bara att folk gillar att förvränga musiken de lyssnar på. Visst det kan låta bra en stund men går man tillbaka till utan förstärkt bas så kommer man att tycka det andra låter skit.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Zalastax”]Jag vill protestera i det grövsta över betyget Mycket god ljudkvalitet. Att förstärka basen och därmed förvränga ljudet är helt fel och går tvärt emot HiFi. Synd bara att folk gillar att förvränga musiken de lyssnar på. Visst det kan låta bra en stund men går man tillbaka till utan förstärkt bas så kommer man att tycka det andra låter skit.[/quote]Jag låter Felix svara på detta mer konkret då det är han som gjort ljudjämförelserna. Men när vi skriver mycket god ljudkvalitet så är det inte bara med Beats Audio vi syftar på utan generellt. Som vi tydligt skrivit… Läs hela »

WeeMaan
Medlem
WeeMaan

Kommer ni även recensera One S?
Isåfall när kommer den recensionen?
Behöver en ny lur snarast men kan inte riktigt bestämma mig om det blir en S eller X.
GSIII verkar tyvärr ligga alltför långt fram i tiden.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”WeeMaan”]Kommer ni även recensera One S?
Isåfall när kommer den recensionen?
Behöver en ny lur snarast men kan inte riktigt bestämma mig om det blir en S eller X.
GSIII verkar tyvärr ligga alltför långt fram i tiden.[/quote]
Vi är själva väldigt spända på att få testa One S och planen är givetvis att täcka även denna lur, speciellt då den faktiskt ser ut att kunna vara en bättre lur för vissa användare.
Jag ska försöka få ett mer konkret svar från HTC om när testexemplaren dyker upp, de har som väntat prioriterat sin toppmodell i detta fallet.

Pierre Krafft
Medlem
Pierre Krafft

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Zalastax”]Jag vill protestera i det grövsta över betyget Mycket god ljudkvalitet. Att förstärka basen och därmed förvränga ljudet är helt fel och går tvärt emot HiFi. Synd bara att folk gillar att förvränga musiken de lyssnar på. Visst det kan låta bra en stund men går man tillbaka till utan förstärkt bas så kommer man att tycka det andra låter skit.[/quote]Jag låter Felix svara på detta mer konkret då det är han som gjort ljudjämförelserna. Men när vi skriver mycket god ljudkvalitet så är det inte bara med Beats Audio vi syftar på utan generellt. Som vi… Läs hela »

fackamato
Medlem

Bra recension! Då man det bekräftat, relativt kass batteritid med 40nm och nuvarande generation SoC. Nä, blir att skippa denna generationen för mig! 4.7″ och 1800 mAh var väl lite snålt också.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Zalastax”]Vad bra. jag kan förstå om det är bra ljudkvalitet med deras EQ avstängd och om man inte kör deras rekommenderade lurar, utan t.ex från högtalarna eller Sennheiser m.m.En eloge till era snabba svar och bra artiklar![/quote]Inga problem, bara glad att artiklarna uppskattas och att de kan skapa lite diskussioner. 🙂Jag säger till Felix att ge sin syn på det senare. [quote name=”fackamato”]Bra recension! Då man det bekräftat, relativt kass batteritid med 40nm och nuvarande generation SoC. Nä, blir att skippa denna generationen för mig! 4.7″ och 1800 mAh var väl lite snålt också.[/quote]Jo man har ändå klarat sig… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Besluts ångesten är kraftfull. Denna är grym och man blir säkerligen hur nöjd som helst. Pga den stora skärmen så drar den ström. Men jag ser inte det som något större problem, för när man är ute drar skärmen inte något när den är mestadels släckt. När man använder den flitigt så har man oftast ström tillgängligt. Så har det sett ut för mig i vilket fall. HTC har ett ess kvar. Den har inte 720P, men QHD och AMOLED. Den är mindre 4.3″, men i gengäld är den superslim och säkert den snyggaste detta år.Den har även några trumf… Läs hela »

Medlem

Omformulera:
”Just videoinspelningen är kanske inte på topp, men man är trots allt med i toppskiktet även här.”
Meningen är självmotsägande.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”Felix Byström”][quote name=”Retur”] Hur var skärmen i solljus, har du haft möjlighet att se det?[/quote] Den fungerar riktigt bra i solljus, även med automatisk ljusstyrka och jag har aldrig haft problem med att jag inte kunnat läsa eller se på film om jag rört mig i väl belysta områden.[/quote] Tänkte mer på direkt solljus på skärmen. När man fotograferar i starkt sol så vill man ha solen bakifrån, då kommer all solljus rakt på skärmen och det blir svårt att se motivet.När det var stark solsken på min Sensation kunde det bli väldigt svårt att se motivet (ej tillräckligt… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Retur”][quote name=”Felix Byström”][quote name=”Retur”] Hur var skärmen i solljus, har du haft möjlighet att se det?[/quote] Den fungerar riktigt bra i solljus, även med automatisk ljusstyrka och jag har aldrig haft problem med att jag inte kunnat läsa eller se på film om jag rört mig i väl belysta områden.[/quote] Tänkte mer på direkt solljus på skärmen. När man fotograferar i starkt sol så vill man ha solen bakifrån, då kommer all solljus rakt på skärmen och det blir svårt att se motivet.När det var stark solsken på min Sensation kunde det bli väldigt svårt att se motivet (ej… Läs hela »

Fantoon
Medlem
Fantoon

Jag hade hoppats på en ”Frequency Response”-kurva när det kom till ljudkvalité. Skärpning NH!

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Wingman”]Jag hade hoppats på en ”Frequency Response”-kurva när det kom till ljudkvalité. Skärpning NH![/quote]Det är rätt wingman, man ska ställa höga krav! 🙂Problemet är tyvärr tvåfalt, vi har haft stora problem med att få våra frekvensmätningar att fungera. Det har varit svårt att få till tillförlitliga ljudnivåer vid inspelningen och samtidigt har vi denna testutrustning i Malmö där ljudtesterna inte är utförda. Men kommer ganska snart att se över våra mobiltester och ska då ta upp detta för diskussion igen och se vad vi kan lösa. Jag har några andra ”drömtester” jag gärna hade velat att vi kunnat ha… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”Retur”]Besluts ångesten är kraftfull. Denna är grym och man blir säkerligen hur nöjd som helst. Pga den stora skärmen så drar den ström. Men jag ser inte det som något större problem, för när man är ute drar skärmen inte något när den är mestadels släckt. När man använder den flitigt så har man oftast ström tillgängligt. Så har det sett ut för mig i vilket fall. HTC har ett ess kvar. Den har inte 720P, men QHD och AMOLED. Den är mindre 4.3″, men i gengäld är den superslim och säkert den snyggaste detta år.Den har även några… Läs hela »

Andreas G
Medlem

[quote name=”Retur”]Okej, beslutsångesten är historia.
Fick tag i ett ex X idag på Påskdagen 🙂
Men glädjen infann sig aldrig för jag har inget fake microsimkort 🙁
Kan jag klippa till mitt gamla tro 😕
Är det någon som har försökt :-*[/quote]

Inte personligen, men vet många som gjort det. Inte en svårt med en skalpell eller jävligt bra sax.

Det finns mängder med videos på YT som visar hur man kan göra.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”Andreas G”][quote name=”Retur”]Okej, beslutsångesten är historia.
Fick tag i ett ex X idag på Påskdagen 🙂
Men glädjen infann sig aldrig för jag har inget fake microsimkort 🙁
Kan jag klippa till mitt gamla tro 😕
Är det någon som har försökt :-*[/quote]

Inte personligen, men vet många som gjort det. Inte en svårt med en skalpell eller jävligt bra sax.

Det finns mängder med videos på YT som visar hur man kan göra.[/quote]
Man borde ha någon slags mall eller något mått :sigh:

Andreas G
Medlem
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”Andreas G”]http://www.thechinacellphone.com/micro_sim_template.pdf[/quote]
Tack Andreas 🙂
Det gick, men inte rakt av. Mitt var så gammalt att metallen inte var centrerad. Fick klippa en mm på ena metallsidan och lämna plast kvar på andra sidan.
När simkortet fick kontakt så kom frågor om att importera bokmärken och flera andra saker som jag inte ens visste att sim kunde lagra, tackade nej för kortet var så gammalt.
Ett annat plus var när alla konton skulle läggas in. Nu fanns Microsoft live för kontakter och kalender, så jag behövde inte krångla med Aktivsync 🙂

Rickard Boman
Gäst
Rickard Boman

Tack för en bra recension. I recensionen utpekas USB 2.0 som en flaskhals för överföring av data till dagens telefoner.

”Överföringshastigheten är inte den bästa vi sett men får ändå anses vara tillräcklig med dagens användande. Hur vi än vrider och vänder på det kommer det ta tid att fylla dagens mobiltelefoner med film och musik då både lagringsmediet och själva USB 2.0-gränssnittet blir en flaskhals.”

Det stämmer inte. Inte i dagsläget i alla fall. USB 2.0 kan överföra 480 megabit per sekund eller 60 megabyte per sekund. Flaskhalsen är antingen telefonens styrkrets för flashminne eller själva flashminnet.

fackamato
Medlem

[quote name=”Rickard Boman”]Tack för en bra recension. I recensionen utpekas USB 2.0 som en flaskhals för överföring av data till dagens telefoner. ”Överföringshastigheten är inte den bästa vi sett men får ändå anses vara tillräcklig med dagens användande. Hur vi än vrider och vänder på det kommer det ta tid att fylla dagens mobiltelefoner med film och musik då både lagringsmediet och själva USB 2.0-gränssnittet blir en flaskhals.” Det stämmer inte. Inte i dagsläget i alla fall. USB 2.0 kan överföra 480 megabit per sekund eller 60 megabyte per sekund. Flaskhalsen är antingen telefonens styrkrets för flashminne eller själva flashminnet.[/quote]… Läs hela »