Testsystem och program

testriggRAM2

Testsystem
Processor: Intel Core i7-3770k @ 4,4 GHz
Moderkort: ASUS P8Z77-V PRO (LGA1155)
Grafikkort: Intel HD 4000
Minne: 2×4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600C9
(1 600 MHz med 9-9-9-24 2T latenser)
Nätaggregat: In-Win Commander 1500W
Lagring: Corsair F120 SSD
Operativsystem: Windows 7 Home Premium 64-bit
Testprogram: 7-Zip, x264 HD Benchmark, AIDA64
cpu mem

Testprogram

För att kunna mäta skillnaderna mellan olika minnesmoduler används program som är känsliga för bandbredd, samtidigt som de ska reflektera vardagsscenarion. Varje test körs 5 gånger och medianen presenteras i diagram.

7-Zip

7zip_exempel1

7-Zip är ett av de snabbare komprimeringsprogrammen som finns och kommer dessutom med en inbyggd benchmark. Under filkomprimering jobbar processorn hårt men det belastar även minnena en del. I NordicHardwares tester används version 9.20.

Utvecklarens hemsida: http://www.7-zip.org/

x264 HD Benchmark

x264_exempel1

X264 benchmark kodar om en 1080p video till en x264 videofil av hög kvalitet. Testet består av två delar, pass 1 som inte nyttjar processorn lika hårt men använder mycket minne samt pass 2 som utnyttjar samtliga kärnor och mindre minne. Då pass 1 är känsligare för skillnader i minne samt beydligt kortare används endast detta resultatet. I NordicHardwares tester används version 5.0.1 i 64-bits läget.

Utvecklarens hemsida: http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=520

AIDA64

aida_exempel1

AIDA64 är ett program som mäter bandbredden och latenser i ditt system. Här kommer den största skillnaden att ses mellan olika internminnen. I NordicHardwares tester används version 2.50.2000.

Uvecklarens hemsida: http://www.aida64.com/

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
S0urcerr0RKuvionCalatheaAnton KarmehednILGot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Synd att ni testar så få olika märken. Jag hade velat veta var G.Skill (som jag själv använder) ligger mot dessa minnena

Anton Karmehed
Admin

Tyvärr fanns det bara dessa och G.skill som hade vettiga moduler i det segment vi var ute efter. Men G.skill lyckades inte få iväg sina testexemplar till oss så de fick vi tyvärr stryka, även om de var tillfrågade.

lan
Gäst
lan

HEjsan,

Är det möjligt och testa IGP (HD4000) prestanda med dem olika minnen?

nILGot
Medlem
nILGot

[quote name=”lan”]HEjsan,

Är det möjligt och testa IGP (HD4000) prestanda med dem olika minnen?[/quote]
Skulle vara mer intressant med en AMD A10-5800K då de ger lite mer spelbar prestanda.

Anton Karmehed
Admin

Att testa IGP med olika minnen är helt klart intressant. Men samtidigt är det mer passande för en jämförelse av mer budgetbetonade minnen. Förutom Kingstons 8GB-kit är minnespaketen här kanske lite onödigt dyra för ett budgetsystem med IPG-grafik enbart. Men vi ska ha det i åtanke!

Obs. Ni kan se hur det skalar i vår recension av Trinity, men då tyvärr bara upp till 1866 MHz då våra testsystemsminnen inte klarade mer. : /

skrivbord
Medlem
skrivbord

[quote name=”Anton Karmehed”]Att testa IGP med olika minnen är helt klart intressant. Men samtidigt är det mer passande för en jämförelse av mer budgetbetonade minnen. Förutom Kingstons 8GB-kit är minnespaketen här kanske lite onödigt dyra för ett budgetsystem med IPG-grafik enbart. Men vi ska ha det i åtanke! Obs. Ni kan se hur det skalar i vår recension av Trinity, men då tyvärr bara upp till 1866 MHz då våra testsystemsminnen inte klarade mer. : /[/quote]Antar att ni testar AMD Richland när den kommer. Det skulle ju vara ett utmärkt tillfälle att testa minnen för APUer 🙂 Dessutom pratades det… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Superbra recension! 🙂Verkar alltså inte vara så jättestor skillnad med eller utan monsterminnen ..så tillvida att man inte lagt STORA pengar på ex en LGA2011-dator o vill ha ytterligare 3-5% extra prestanda för ”bara” några hundringar till. Jag hade dock oxå gärna sett några IGP relaterade tester.Helst BÅDE för Intel o AMD, för att se potentialen hos respektive plattform. Brorsans 3610QM (HD4000)kämpar rejält i BF3 (720p / low) och stundvis dippar det från 30FPS ända ner till 20FPS – Detta med ”dual channel 1333mhz”..Hade varit oerhört intressant att se hur monster minnen med höga frekvenser o lågast möjliga latency påverkar… Läs hela »