Prestanda 512 GB

Vi testar inte lika mycket SATA-enheter längre eftersom nyare enheter oftast är i M.2-formatet. Det finns dock några enheter som vi gärna vill jämföra KC600 med. Dessa inkluderar Samsung 860 Evo, Crucial MX500 och WD Blue 3D.

NHSB Client

Klientprestanda är helt okej för att vara en SATA-enhet och KC600 ligger väldigt nära MX500, som i nuläget är en av de bästa SATA-enheter på marknaden. Kingstons nya enhet är definitivt snabbare än WD Blue 3D men också långsammare än Samsungs 860 Evo. Jämfört med UV500 ser det också bra ut och KC600 är märkbart snabbare i både Office och Editor.

NHSB Workstation

Tyngre belastning verkar inte passa KC600 lika bra och här är den långsammare än UV500, MX500 och 860 Evo. Det ska bli extra intressant att se hur det ser ut när KC600 får 1 024 GB att jobba med.

Robocopy

Sekventiell skrivprestanda ser bra ut. Dagens 3D TLC-NAND är så bra att sekventiell skrivprestanda är nästan lika hög som SATA-gränssnittet mäktar med. Det blir därför inte så stor skillnad mellan TLC och SLC. Med det sagt är de närmaste konkurrenterna från Samsung och Crucial minst lika bra.

Strömförbrukning

På grund av lite strul under testandet hann vi inte sammanställa diagrammen för strömförbrukning. Dessa kommer att läggas upp inom kort.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid