Huawei Matebook X Pro - Specifikationer och utsida

Huawei har gjort sig stora inom mobilbranschen och när det kommer till bärbara datorer så känner vi till dem sedan tidigare för att inte vara rädda för att inspireras av konkurrenternas designspråk.

DatorHuawei Matebook X Pro
Skärmstorlek13,9 tum
Upplösning3000 x 2000
PaneltypLTPS
PekskärmJa
Uppdateringsfrekvens60 Hz
ProcessorIntel Core i7-8550U
Arbetsminne16 GB LPDDR3 2133 MHz
GrafikkretsNvidia MX 150 2GB
Lagring512 GB NVMe PCIe SSD
NätverkIEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4 / 5 GHz 2 x 2 MIMO, BT 4.1
BildutgångarVia inkluderade Matedock 2 dongel
USB2 x USB-C 3.0
1 x USB-A 3.0
ThunderboltJa
SD-kortläsareNej
TangentbordBakbelyst, TKL
PekplattaMultitouch
Batteri57,4 wHr
LjudStereo-högtalare
1 x 3,5 mm headset-uttag
Mått304 x 217 x 14,6 mm
Vikt1,33 kg
Lägst pris

Design och format

Det råder ingen tvekan om att Huawei fortsätter att kopiera designspråket från Apples Macbook-datorer. Det maskinsvarvade aluminiumchassit påminner väldigt mycket om Macbook. Vi på Nordichardware ser dock inga problem utan låter kvalitet och funktion få tala sitt språk istället. Dessutom om en design tilltalar en stor massa så är det superbra om den finns tillgänglig både som PC och Mac.

Vi kan inte annat än säga att Huawei briljerar när det kommer till konstruktionen och kvalitetskänslan i Matebook X Pro. Datorn är superstabil och chassit sviktar inte det minsta i sin konstruktion. Samtliga kanter är mjukt avrundade och det är svårt att hålla fingrarna borta från Matebook X Pro.

Med sina 13,9 tum och minimala skärmkanter så klassar vi Matebook X pro som en 14 tums-dator, vilket är en bra avvägning för alla som verkligen använder sin dator produktivt och kreativt på resande fot.

Gångjärnen mellan skärmen och datorn är väl balanserade då trots sina låga vikt på 1,3 kilogram så klarar Matebook X Pro precis vårt enhands-öppningstest. Något som få ultrabooks med låg vikt klarar av.

Minne och lagring

Matebook X Pro finns att tillgå i både konfigurationerna 8 eller 16 GB arbetsminne och 256 eller 512 GB NVMe-baserad SSD-lagring. Vårt testexemplar är fullt bestyckad och har 16 GB LPDDR3 RAM-minne och 512 GB lagring.

Portar

Vi börjar bli vana med att alla moderna ultrabook-modeller begränsar oss till ett fåtal portar och Matebook X Pro är inte direkt något undantag. Däremot så överraskar Huawei genom att faktiskt bjuda på en USB-A-port utöver två USB typ-C-portar varav en med stöd för Thunderbolt 3 samt en 3,5 mm-kontakt för headset.

Något som vi ändå ser som en bra avvägning med tanke på det mycket tunna formfaktorn på datorn. Dock saknar vi en SD-kortläsare vilket är något som alla innehållsskapare värderar högt.

Däremot så skeppar Huawei Matebook X Pro med sin Matedock 2 USB-C-adpater som ger oss ytterligare anslutningar i form av HDMI, VGA, USB-C samt USB-A.

Laddning

Huawei har verkligen haft mobiliteten i tanke när det kommer till Matebook X Pro och den medföljande laddaren är kompakt och slimmad.

Den levererar 65 watt via USB-C vilket är både på gott och ont. Perfekt ur kompatibilitetssynpunkt men laddare med magnet anslutning är säkrare när olyckan är framme och någon snubblar på kabeln.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid