Windows Phone 8 fäller avgörandet

Nokia Lumia 920 ser ut att bli en spännande smartphone med förhållandevis kraftfull hårdvara där vi bland annat kan bocka av en tvåkärnig Snapdragon S4 processor, en högupplöst 4,5-tums skärm och en PureView-kamera på 8,7 megapixel – som vi ser fram emot att bekanta oss närmare med. Den korta tid vi haft att leka med telefonen avslöjade att Microsofts stilrena gränssnitt i Windows Phone är lika snabbt och responsivt som vanligt trots en betydligt högre upplösning. Den dubbelkärniga Snapdragon S4 processorn kommer troligtvis räcka långt i Windows Phone 8.

Nokia_Lumia_920_-_Yellow_Portrait

Specifikationer Nokia Lumia 920
Mått (H x B x D) 130,3 x 70,8 x 10,7 mm
Vikt 185 gram
Skärmpanel Nokia PureMotion HD+
Storlek och upplösning 4,5 tum, 768 x 1 280 pixlar (332 ppi)
Ljusstyrka 600 nits
CPU Qualcomm Snapdragon S4
(Krait med 2 kärnor)
Tillverkningsteknik 28 nanometer
CPU-frekvens 1,5 GHz
GPU Adreno 225
RAM 1 GB
Internimnne 32 GB
MicroSD-plats Nej
Batteri
2 000 mAh
Trådlös laddning med Qi-standarden
Anslutningar 3,5 mm hörlurskontakt, MicroUSB
Trådlös kommunikation 4G/LTE (FD-LTE)
HSPA+ (Turbo 3G)
Wifi 802.11n
Bluetooth 3.1
NFC
Kamera Baksidan: 8,7 MP Pureview med autofokus och LED-blixt, spelar in video i 1080p
Framsidan: 1,3 MP
Färger Gul, Röd, Vit, Svart, Grå
Operativsystem Windows Phone 8

Vi hade gärna haft mer tid på oss att undersöka den nya skärmen PureMotion HD+ och göra en djupdykning i telefonens batteritid, men vi har goda förhoppningar på att Lumia 920 kan bli en trevlig telefon i premiumsegmentet.

Vägen till framgång är däremot allt annat än spikrak och förutom att vi faktiskt ännu inte kunnat syna telefonen i ett produktionsfärdigt skick är det flera frågetecken kring Nokias nya flaggskepp som kan härledas till partnern Microsoft.

wp8

Vi såg potential i Windows Phone redan när plattformen lanserades och mycket har hänt sedan dess, inte minst med stöd för kraftfullare komponenter men kanske viktigast i ekosystemet med ett betydligt bredare utbud av appar. Samtidigt har vi ännu inte alla korten på bordet och ännu viktigare fattas det ett konkret lanseringsdatum för Windows Phone 8 och tillika Nokia Lumia 920. Rykten talar om en lansering i november och vi kan bara hoppas att de nya Lumia-modellerna med 920 i spetsen hittar ut på marknaden så snart som möjligt – inte minst för våra finska grannars skull. Lita på att vi återkommer med en närmare titt på telefonerna när dagen väl är kommen.

Innehåll

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Anton Karmehedeppebansenanton12Danne980 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Tror 920 blir en riktigt trevlig telefon.

Har du spräckt baksidan på din S3, Anton? Det är några sprickor runt linsen 🙂

Peter
Medlem
Peter

”Med en vikt på 185 gram…” …”hade vi hoppats se några färre hekto på vågen.”
Så världens i särklass lättaste mobil, med minus på vågen då? 😉

anton12
Gäst
anton12

Har jag ekonomi att skaffa denna innan nästa gen telefoner släpps blir det nog 920 för min del, är riktigt nöjd med min nuvarande wp7 enhet 🙂[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Marquzz”]Tror 920 blir en riktigt trevlig telefon. Har du spräckt baksidan på din S3, Anton? Det är några sprickor runt linsen :)[/quote]Ja det finns klart potential faktiskt och det ska bli spännande att testa den på riktigt. Hade bara några minuter med gränssnittet och Nokia/MS hade inte bakat in allt lullull i den telefon vi fick lägga vantarna på. Jag vet inte vad du pratar om? 😛 *vissel* [quote name=”raven76″]”Med en… Läs hela »

Danne980
Medlem
Danne980

För min del är den känsligare skärmen (så att det går använda handskar) bara en STOR nackdel.
Min tidigare iphone förblev avstängd i fickan. Min nuvarande Galaxy note aktiveras hela tiden i fickan och blir därför varm vilket stör massor.

anton12
Gäst
anton12

[quote name=”Anton Karmehed”]Nej tyvärr hade jag inga handskar med mig 🙂Hade ju kunnat testa med något form av tyg eller liknande men skärmen på det exemplaret vi testade var redan lite skadad så jag vet inte om det hade gett en rättvis bild av hur den verkligen presterar. Får spara det till framtida tester. ;)[/quote] Ne blir ju somsagt bättre med ett färdigt ex. Var bara nyfiken på om skärmen fungerade med vissa handskar/tyger eller några specifika så man vet när man köper nya i höst 😛Men då ser jag fram emot en rejält test sen när ni får vantarna… Läs hela »

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

vikten har ingen betydelse så läng det inte är lika dålig kvalitet som galaxy s3 🙂

om den är för tung så bör man kolla upp sin fysik.

Jag tycker att kvaliteten är viktig 🙂

Medlem
Calle2003

Villken av dem var skönast i handen?

Personligen föredrar jag runda former framför kantiga, i vertikalt läge är ju 920 kanterna runda.