Testresultat: IOMeter

Första testet består av sekventiell läsning av data som går lätt att komprimera. Vi ser direkt att nya V300 är betydligt långsammare än den gamla. Det är framförallt vid just läsning som vi tror att vi kommer se skillnad. Vi trodde dock inte skillnaden skulle vara så här stor med data som är lätt att komprimera.

Vid skrivning så är skillnaden betydligt mindre. Men även här är den nya långsammare än båda de andra.

Om vi istället slår över till komprimerad data (zip-filer, musik, bilder och film) så ser vi att prestandan med asynkrona minneskretsar är rent ut sagt usel. Det gäller nya V300 så väl som den äldre V+200.

Vid skrivning så är det dock något omkastade roller. Detta tror vi snarare har något med firmware i V300 att göra. Anledningen är att resultaten i detta test varierade mellan 20 och 150 megabyte per sekund för båda V300-modellerna. Värdena här ovan är ett medel av de tester vi gjorde och där är faktiskt den nya enheten bättre. Vi får se hur våra mer verklighetsbaseradee robocopy-tester reflekterar detta.

Annons

Med komprimerbar slumpmässig läsning vid hög QD så är prestandan återigen lidande. Särskilt med tanke på att enheter som Samsung 840 Evo presterar över 90 000 IOPS i samma test.

Samma test som ovan, fast med skrivning istället. I vanlig ordning så presterar Sandforce-enheter väldigt bra oavsett minneskretsar.

Vi passade även på att sänka QD till mer realistiska siffror. När QD är 3 så ser vi att den gamla fortfarande är snabbare, men skillnaden är väldigt liten.

Vid skrivning så är faktiskt de nya minnena något snabbare än de gamla.

Här tittar vi på hur prestandan utvecklar sig vartefter man ökar storleken på varje läsning. Vi kan tydligt se hur den nya V300 är märkbart långsammare än de övriga två.

Annons

Precis som tidigare så är det inte fullt lika illa vid skrivning och de tre enheterna presterar ganska lika.

Den här grafen visar hur slumpmässig prestanda påverkas av hur hög QD man har. Återigen så hamnar nya V300 långt efter de andra i ett lästest.

Och vid skrivning så är det fortfarande så presterar enheterna ungefär samma.

Innehåll

Annons

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
OlaP-Tjalve-Anders LagerqvistRikkard kdrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Snacka om att skjuta sig själva i foten… kommer dröja innan jag ens funderar på Kingston igen. Mycket mycket dåligt och jag hoppas det får kännbara konsekvenser för dem så detta inte uppmuntras.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”drizzit”]Snacka om att skjuta sig själva i foten… kommer dröja innan jag ens funderar på Kingston igen. Mycket mycket dåligt och jag hoppas det får kännbara konsekvenser för dem så detta inte uppmuntras.[/quote]

Precis. Mycket därför vi lägger en del krut på detta. De ska inte få göra så här utan att folk får veta det.

this
Medlem
this

Det gäller att vara på sin vakt. Kollar alltid NH’s SSD guide innan köp och rekommendationer till andra.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”this”]Det gäller att vara på sin vakt. Kollar alltid NH’s SSD guide innan köp och rekommendationer till andra.[/quote]

Det tackar vi givetvis för. Om det finns saker vi kan förbättra så är det bara att komma med förslag. Det är ju faktiskt för er konsumenter som vi skriver 🙂

kacktjarn
Medlem
kacktjarn

Tack för väldigt viktig information.

Väldigt illa. Köpte 2 gamla av den snabba modellen men kommer inte köpa av dem igen innan det gjort rätt för sig igen & visar att de är att lita på.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”kacktjarn”]Tack för väldigt viktig information.

Väldigt illa. Köpte 2 gamla av den snabba modellen men kommer inte köpa av dem igen innan det gjort rätt för sig igen & visar att de är att lita på.[/quote]

Precis. Sämre prestanda är ju en sak. Men just att de gjort så här utan att visa det tyder ju på an viss policy i företaget som gör mig personligen, väldigt besviken. Jag hoppas att de skärper sig i framtiden och slutar upp med de här dumheterna.

Erik H
Gäst
Erik H

När gjorde Kingston detta byte? Köpte min V300 strax innan jul, hur vet man om man har den sämre eller bättre minneskretsen?

drizzit
Medlem
drizzit

[quote name=”Erik H”]När gjorde Kingston detta byte? Köpte min V300 strax innan jul, hur vet man om man har den sämre eller bättre minneskretsen?[/quote]

Sida 2 i artikeln visar en bild på var du ser ditt firmware nr.
Ny (dålig)A506, A521
Gammal (Bra)505A, 505B, 505C 507, 520

Rikkard k
Gäst
Rikkard k

Dåligt av Kingston! Blir ej köp av denna igen, även fast jag är nöjd med min.

Om man har den gamla snabba versionen (v505) vilket jag har, vågar man uppdatera till nyaste firmware (v525) utan att prestandan då blir lidande, som i de nyare enheterna? Som jag förstår det så beror försämringen inte på firmware implementeringen men på själva minnet. Jag vill gärna ha nyaste firmware på min v505, eftersom att andra buggar fixats till av Kingston…

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Rikkard k”]Dåligt av Kingston! Blir ej köp av denna igen, även fast jag är nöjd med min. Om man har den gamla snabba versionen (v505) vilket jag har, vågar man uppdatera till nyaste firmware (v525) utan att prestandan då blir lidande, som i de nyare enheterna? Som jag förstår det så beror försämringen inte på firmware implementeringen men på själva minnet. Jag vill gärna ha nyaste firmware på min v505, eftersom att andra buggar fixats till av Kingston…[/quote] Hej Rikkard.Du kan absolut uppgradera din FW. Det är endast de som kommer med de senare firmware versionerna installerade från scratch… Läs hela »

Anders Lagerqvist
Gäst
Anders Lagerqvist

Är det samma ”problem” med deras mSATA? Kingston SSDNow mS200 SMS200S3?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Anders Lagerqvist”]Är det samma ”problem” med deras mSATA? Kingston SSDNow mS200 SMS200S3?[/quote]
Hej Anders. Vi har inte fått några uppgifter om att det skulle gälla fler enheter än just V300. men med tanke på vad som ligger bakom så är det inte omöjhligt att kingston har eller kommer att byta ut minneskretsarna i andra enheter med Tioshiba NAND (som den du nämner). Så har du en sådan skälv får du jättegärna testa och se om prestandan är sämmre än vad den borde vara, och rapportera det här.

Anders Lagerqvist
Gäst
Anders Lagerqvist

[quote name=”-Tjalve-”][quote name=”Anders Lagerqvist”]Är det samma ”problem” med deras mSATA? Kingston SSDNow mS200 SMS200S3?[/quote]Hej Anders. Vi har inte fått några uppgifter om att det skulle gälla fler enheter än just V300. men med tanke på vad som ligger bakom så är det inte omöjhligt att kingston har eller kommer att byta ut minneskretsarna i andra enheter med Tioshiba NAND (som den du nämner). Så har du en sådan skälv får du jättegärna testa och se om prestandan är sämmre än vad den borde vara, och rapportera det här.[/quote]Nej, inte köpt nån än, vet inte om jag vill chansa. Skulle det… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Anders Lagerqvist”][quote name=”-Tjalve-”][quote name=”Anders Lagerqvist”]Är det samma ”problem” med deras mSATA? Kingston SSDNow mS200 SMS200S3?[/quote]Hej Anders. Vi har inte fått några uppgifter om att det skulle gälla fler enheter än just V300. men med tanke på vad som ligger bakom så är det inte omöjhligt att kingston har eller kommer att byta ut minneskretsarna i andra enheter med Tioshiba NAND (som den du nämner). Så har du en sådan skälv får du jättegärna testa och se om prestandan är sämmre än vad den borde vara, och rapportera det här.[/quote]Nej, inte köpt nån än, vet inte om jag vill chansa.… Läs hela »

OlaP
Gäst
OlaP

Jag har 60 gb versionen, 507ABBF0, så den är bra då eller?