Testresultat: NHSB

Som vanligt så har vi testat OCZ Vector i vår vanliga SSD-testsvit men i den här mini artikeln så har vi valt ut fyra diagram. I vår stora guide så har alla diagram uppdaterats med resultaten från våra tester av OCZ Vector 256GB. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden.

I vårt game-test så ser vi att OCZ har gjort stora framsteg jämfört med föregångaren Vertex 4. Jämfört med övriga fältet så är den där uppe där vi förväntar oss att den ska vara. Den är snabb, men den är inte snabbast: Samsung 840 Pro tar hem den här ronden, men ändå en mycket positiv utveckling jämfört med Vertex 4.

I vårt office-test så ser vi hur snabb OCZ Vector faktiskt är. Det är tydligt att OCZ har gjort stora framsteg med sin nya kontroller. Vector är uppe och nosar på Samsung 840 Pro, men lyckas inte ta sig hela vägen fram. Jämfört med de andra enheterna så är Vector betydligt snabbare än allt annat.

OCZ Vector visar återigen sin styrka i vårt editor-test. Detta är vårt absolut tyngsta test och Vector tappar lite jämfört med 840 Pro. Vector är dock självklar tvåa bland de konsumentenheter som vi testat. Intel DC S3700 sätter vi en liten parentes på, då det är en enterprise-enhet.

Sist ut är PCMark7 och dess standardtest för lagringsmedia. Här är marginalerna ytterst små. Vector hamnar dock en bit ner och vi hade nog förväntat oss ett lite bättre resultat. Men som sagt, marginalerna är väldigt små och närmast inom felmarginalen.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid